eerste-stappen-baby-sloffen-schoenen-kopen-ervaringen-tips

Dé perfecte babyslofjes voor de eerste stapjes

Wankel de wankel, wiebel de wiebel… is je kind hard aan het oefenen om de eerste stapjes te maken? Hartstikke leuk en spannend natuurlijk, maar wat zijn nou eigenlijk geschikte eerste loopschoentjes? Kunnen ze het beter op sokken oefenen, op slofjes met harde óf juist op babyslofjes met zachte zolen?

Kies voor zachte antislipzolen

Volgens orthopeden kunnen kindjes het beste leren lopen op slofjes met zachter antislipzolen. De antislipzool zorgt voor grip bij de tenen, zodat ze niet uitglijden en de zachte zool zorgt ervoor dat ze precies voelen waar ze lopen. Hierdoor zijn ze minder geneigd naar beneden te kijken en lopen ze in een betere houding terwijl ze hun coördinatie en evenwicht optimaliseren. Ook zorgen babyslofjes met zachte zolen ervoor dat de spieren in de voetbogen sterk worden.

Nooit meer een babyslofje kwijt

Verder is het belangrijk om slofjes te kopen die goed blijven zitten. Je kindje heeft nu vast regelmatig nog maar één babyslofje of sok aan. Gelukkig bestaan er babyslofjes met een handige elastische rand, waardoor ze perfect blijven zitten. Voor eerste loopschoentjes is het daarnaast niet handig om ze te veel op de groei te kopen. Dit belemmert de ontwikkeling en je bent continue op zoek naar een slofje…

Koop de juiste maat slofjes

Om de juiste schoenmaat te bepalen kun je het beste de voetjes opmeten als je kindje slaapt of als die helemaal plat op de grond staat. Het is namelijk belangrijk om het voetje van de hak tot de grote teen te meten. Bij dit getal tel je 0,5 tot 1 cm op. Kijk vervolgens online in een tabel welke schoenmaat bij hoeveel cm hoort. Vaak vind je bij babyslofjes-merken een maattabel bij de slofjes. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit!

Mocht jouw kindje een zeer smalle, of juist brede voet hebben. Kijk dan ook goed naar de breedte van de slofjes. Ook hier moeten de babyslofjes goed aansluiten. Bepaalde merken bieden een speciale collectie babyslofjes voor brede en smalle voetjes. Kijk bijvoorbeeld bij A@pie Babyschoenen. Zij bieden ook babyslofjes aan van leer, die gaan zweetvoetjes tegen. Zelfs in hun collectie babyslofjes met warme wintervoering. Handig voor buiten tijdens deze koude wintermaanden.

Let op buiten!

Mocht je met je kindje buiten lopen, kies dan voor babyslofjes met een harde zool. Dit om te voorkomen dat ze zich bezeren tegen harde voorwerpen. Binnenhuis oefenen met zachte slofjes heeft in het begin zeker de voorkeur. 

Bekijk de collectie slofjes die helemaal voldoen aan alle voorwaarden om met veel succes de eerste stapjes met je kindje te oefenen.

Geef een reactie