Peuterkamer inspiratie bij de Ikea

ikea01

Dreumes of peuter? Wij zijn afgelopen week bij de Ikea geweest om wat nieuwe inspiratie op te doen voor een peuterkamer. Voor mijn dochter was het een groot feest, spelen in alle showroom kamers en klimmen op de bedden! Ik heb er een aantal coole foto’s gemaakt en het poppenhuis voor aan de wand staat op mijn wishlist!

poppenhuis - ikea - volgmama
Poppenhuis FLISAT € 24,95

Poppenhuis voor aan de wand

Wauw! Ik heb me aardig in proberen te houden bij de Ikea. Dit prachtige poppenhuis is te lief, te schattig, te snoezig! Aangezien mijn dochter in December 2 word en daar nog de feestdagen bijkomen is dit één van de dingen die ik op een wenslijstje zet voor mijn dochter. Precies zoals die daar hangt leuk voor boven het peuterbedje. De poppenhuis FLISAT kost € 24.95 (ook online te bestellen) en je kunt hem vullen met poppenmeubeltjes maar ook met My Little Pony’s, boekjes, fotolijstjes of andere leuke dingen.

Bussunge - peuterkamer - ikea - inspiratie - volgmama
BUSSUNGE meegroeibed €149,-

Pastel tinten & meegroeibed

Het Pastel roze meegroeibed is superleuk en echt een eyecather in de peuterkamer. Wij hebben hier nog een Ikea Kritter kleuterbed in de kelder van ons huis, een wit bedje met schaapjes aan het hoofdeinde. Dit bedje is nog steeds te koop bij de Ikea. Ik weet nog niet of we hem weer gaan gebruiken voor in het nieuwe kamertje van mijn dochter of dat we een ander bedje gaan kopen. Hij is wel erg leuk! Dit BESUNGE bed kost € 149,-.

Opbergbakken en systemen

Als Ikea al ergens goed voor is dan zijn het wel de opbergbakken en opbergsystemen. In veel kleuren en modellen en handige producten kun je zo veel ruimte besparen in elke kamer en het staat nog leuk ook!

Ikea - spiegel - prinses - roze - Volgmama
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.. wie is de mooiste van het hele land? #eenIKEAklant!

Accessoires

Lampen, vloerkleedjes, spiegels. Ook hier genoeg spul om de kinderkamers mee aan te kleden. Ook speelgoed in overvloed. Wij hebben al een houten DUKTIG keukentje en een houten poppenbedje.

ikea - tunnel - hoogslaper - halfhoogslaper - kura - volgmama
Hier is mijn dochter nog veel te klein voor, maar zo’n roze tunnel is best cool!
ikea - peuterkamer - jongens - volgmama
Inspiratie voor een jongens peuterkamer

Wel of geen peuterkamer?

Mijn dochter slaapt nu af en toe in haar eigen (baby) kamer in haar ledikant en ook tegen ons bed aan staat een ledikant zonder zijkant. Een soort rooming-in of familiebed. Dit omdat mijn dochter over het algemeen ’s nachts nog 2 tot 4 keer wakker word en na een voeding slaapt ze daar dan het fijnst verder. Ze is nog nooit uit haar HENSVIK ledikantje geklommen. Hier hebben mijn jongens ook allemaal in geslapen dus het gaat nu al een derde ronde mee. Ook kun je hiervan een zijkant afhalen zodat het als peuterbedje gebruikt kan worden en we hebben natuurlijk nog een KRITTER peuterbed.

Nieuws!

Wij gaan binnenkort een huis bezichtigen. Spannend is dat zeg! We willen een huis gaan kopen, we hebben tot nu toe alleen nog gehuurd. En dan moeten we niet 1 kamer opnieuw inrichten, maar allemaal! Maar als dat huis niets is dan zitten we hier misschien nog even.. het is ook jammer om er dan veel geld in te steken om als we toch gaan verhuizen binnen nu en..?!

Ik heb dus niets voor een kinderkamer gekocht, wel een eend om het badspeelgoed in op te bergen en een paar bakjes voor in de keukenkasten.

ikea11

Kom jij ook zo graag bij de Ikea?

7 Comments

 • Reply Batboy augustus 2, 2016 at 5:54 am

  Ja leuk dat poppenhuis voor aan de muur! Vind Ikea erg leuk, maar het is altijd zo ontzettend druk. Snap ik ook wel, want ze hebben zoveel leuke spullen. Als ik daar ben wil ik altijd alles kopen haha

 • Reply mathiske's mama blog augustus 2, 2016 at 8:15 am

  Dat poppenhuis os echt heel erg gaaf! Ik ben ook echt groot Ikea fan!

 • Reply Dhini augustus 2, 2016 at 9:23 am

  De poppenhuis is leuk! Wij zijn groot fan van IKEA.

 • Reply MetMirjam augustus 2, 2016 at 11:24 am

  Ik kom ook graag bij Ikea! Fiene slaapt nog in haar ledikantje en ik twijfel of ze straks gelijk in een groot bed mag of dat we toch eerst een peuterbedje nemen.. Maar als ik dit roze peuterbed zie, dan ga ik misschien toch wel voor deze haha! Echt schattig 🙂

 • Reply Yvonne augustus 2, 2016 at 12:40 pm

  Ik kom eigenlijk niet heel graag bij de IKEA, maar ik vind de spullen wel super handig.

 • Reply Marguerita augustus 2, 2016 at 7:58 pm

  Oeh die eend en dat poppenhuis! Ik kom weinig bij Ikea, want ik wordt er veel te hebberig van als ik er ben 😉

 • Reply Kleine Prinses augustus 2, 2016 at 10:25 pm

  Ikea is altijd wel leuk he 😀

 • Leave a Reply