Plantjes kijken in de kassen van Erica

Afgelopen weekend 2 en 3 april waren het de Kom in de kas dagen. Ongeveer tweehonderd glastuinbouw bedrijven door  heel Nederland openden hun deuren voor bezoekers. Iedereen was welkom van jong tot oud en ik ben er gisteren ook geweest met de kinderen. Wij zijn naar Erica in Drenthe geweest om daar een kijkje te nemen in de kassen.

 

Kas2a

Toen we Erica binnenreden met de auto waren verkeersregelaars al druk bezig om een beetje orde in het verkeer te krijgen. Het was dan ook megadruk en besloten om de auto te parkeren bij De Frambozentuin. Hier zijn we begonnen en in totaal hebben we 3 van de 10 bedrijven in Erica gezien. De route langs de kassen was deels ook goed lopend te doen. Parkeren was gratis en de entree in de kassen ook.

kasfoto4

Na eenmaal de auto te hebben geparkeerd zagen de jongens meteen dit leuke springkussen en wilden meteen gaan springen. De kassen die meededen hadden een vlag opgehangen en door de drukte waar iedereen heenliep kon je precies zien waar je heen moest. Binnen kon je bekijken hoe de plantjes groeien en hingen er overal a4tjes opgehangen welk type framboos en aardbei er groeit. De kinderen waren hier snel uitgekeken want dat springkussen buiten is natuurlijk veel interessanter 😉

kas3a

Er waren ook van allerlei producten te koop zoals, likeuren, boerenworst, boerenijs. Het weer was heerlijk die dag dus de jongens mochten een ijsje uitkiezen. Smullen!

kas1

Na het ijsje zijn we naar het volgende bedrijf gelopen. Garden Palms is een specialist op het gebied van palmbomen. De jongens vonden de palmbomen en cactussen hier erg interessant. Wel was het in deze kas heel erg tropisch warm. Mocht je een souvenir willen dan kon je hier ook planten kopen voor thuis.

kas5

Als laatst hebben we bij Van Geel een Chrysanten- en Orchideeënkwekerij  even heerlijk aan de bloemetjes geroken. Hier kregen we ook uitleg over de apparaten die ze gebruiken. In al deze kassen kun je hele mooie foto´s maken

Het was een leuk en educatief uitje. Wat ik jammer vond is dat er in de organisatie in Erica iets mis is gegaan. Bij de eerste kas wilden we graag een speurtochtformulier ophalen welke niet aanwezig bleken te zijn. Een gemiste kans. Het personeel was overigens heel open en vriendelijk!

 

Zijn jullie al eens in een kas geweest?

 

 

3 thoughts on “Plantjes kijken in de kassen van Erica

  1. Wij zijn nog nooit is een kas geweest. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik denk dat mijn kinderen het niet heel leuk vinden. Je hebt hier in de buurt wel de Oase. Een soort museum voor cactussen en tropische planten. Daar wil ik nog wel een keer heen.

Geef een reactie