review-plopsa-indoor-coevorden

Dagje uit: Plopsa Indoor Coevorden

Review – Plopsa Indoor Coevorden ligt op loopafstand van vakantiepark Centerparcs de Huttenheugte in Drenthe en dichtbij de Duitse grens. Het is een kleinschalig pretpark en leuk voor een dagje uit met kleine kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar. De attracties zijn voornamelijk binnen maar er is ook een gedeelte waar je je buiten kunt vermaken…

Plopsa Coevorden

Plopsa behoort tot een van de 7 Studio 100 themapretparken in Europa en is op dit moment het enigste Studio 100 pretpark in Nederland. Andere Plopsa parken vindt je onder andere in België en Duitsland. Het themapark in Coevorden is ongeveer 15000 m² groot, waarvan 10000 m² overdekt is. Verschillende themafiguren die bekend zijn van Studio 100 hebben in het park hun eigen zone met attracties. Denk bijvoorbeeld aan Mega Mindy, Kabouter Plop, piet Piraat, K3 en Bobo.

Attracties in Plopsa

Plopsa Coevorden heeft in totaal ongeveer 25 attracties. Bij elke attractie staat een meetlat waar werknemers van Plopsa goed in de gaten houden of kinderen wel over de minimale lengte beschikken die toegestaan zijn bij de attracties. Eigenlijk alleen maar goed want veiligheid boven alles. Toch is het niet zo dat je peuter van 90 al overal in mag. Voor sommige attracties heeft je kindje een lengte van minimaal 100 of 120 cm nodig (dit maakt het aantal attracties wel beperkt), of mogen ze de attractie alleen in met begeleiding van een volwassene. Ik maakte een overzicht van alle attracties in Plopsa Indoor Coevorden op de minimum vereiste lichaamslengte.

Binnen attracties

Plopsa is in 2008 eerst gebouwd als indoor pretpark. Later is er buiten nog een deel aangebouwd met attracties. Het voordeel van een indoor attractiepark is natuurlijk het dak boven je hoofd. Plopsa Coevorden is daardom bijna het hele jaar geopend.

Voor alle leeftijden (geen minimumlengte aangegeven)

plopsa-indoor-review
 1. Bumba speeltuin – Dit is een speeltuin met schommeltjes, een glijbaan en wip. Hier mogen kinderen van alle leeftijden spelen. Kinderen tot 1 meter hebben hier altijd begeleiding nodig. Kinderen vanaf 1 meter mogen er onder toezicht spelen.
 2. Ballenbad – Het ballenbad is via de speelboom van Plop te bereiken maar je kunt er ook gewoon instappen met je kindje.
 3. Bumba kikker molen – Doe de kikkerdans. De kikkers springen op en neer, kwaken en draaien als karretjes in een draaimolen.
 4. K3 Disco – Voetjes van de vloer bij de K3 Disco. Hier draaien de bekendste K3 liedjes. Het is ingericht als een kinderdisco met lichtgevende vloer en discobollen. Oefen hier de K3 danspasjes.
 5. Carrousel – Een nostalgische paardenmolen voor alle leeftijden.
 6. Scheve schuit – Schiet een kanonskogel af.
review-plopsa-indoor-coevorden-2019

Attracties vanaf 85 cm

 1. Glijbaan – Vanaf het hoogste punt in de Kabouter Plop zone boven het restaurant kun je op matjes naar beneden glijden. En dat gaat snel!
 2. Plops Speelboom – Dit is een soort apenkooi met allerlei hindernissen. Je klimt helemaal naar boven om vervolgens via een wikkelglijbaan naar het grote ballenbak te glijden.
 3. Piraten Vlot – Heeft papa of mama een paar flinke armspieren? Mooi! Ga samen op het vlot staan en trek je naar de overkant. Pas op dat je niet in het water valt. 😉
 4. Vliegende fietsen – Een attractie waarbij je moet fietsen. Hoe harder je trapt hoe hoger je vliegt.

Attracties vanaf 90 cm

 1. Wickie Achtbaan – Een leuke achtbaan die niet over de kop gaat. Deze achtbaan duurt kort en gaat daarom tijdens 1 rit 2 rondjes achter elkaar. Een leuke achtbaan voor beginners!

Attracties vanaf 96 cm

 1. Bootjes – Kinderen van 96 tot 130 cm mogen zelf hun eigen bootje besturen door de peddels te draaien.
 2. Woeste Zee – Dit vlot gaan heen en weer van links naar rechts. Pas op dat je niet zeeziek wordt.
 3. Vuurtoren – Stap in de vuurtoren die snel omhoog en omlaag schiet.

Attracties voor peuters vanaf 100 cm

 1. K3 zweefmolen – Peuters van 100 tot 120 cm mogen onder begeleiding in de zweefmolen. Hier zijn een aantal speciale zitjes voor die aan elkaar vast zitten zodat je als ouder direct naast je kindje zit. Is je kindje langer dan 120 cm dan hij alleen in de zweefmolen.
 2. Botsauto’s van Bobo – Kindjes tussen de 100 en 140 cm mogen in de langzaam rijdende botsauto’s.

Attracties voor kleuters vanaf 120 cm

 1. Anubis – Deze attractie is een soort twister. Je zit om een soort ronde schijf die draait en hoog de lucht in gaat. Voor de echte durfhals. Kinderen van 1.20 tot 1.30 m mogen er alleen in onder begeleiding. Is je kindje langer dan mag hij er ook alleen in.

Attracties waarvoor je moet betalen

Deze bovenstaande attracties zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Al weet ik het van het kanon schieten niet zeker. Er zijn daarnaast attracties waar je geld voor moet betalen. Bijvoorbeeld om kleine modelbootjes te besturen, eendjes te vissen of het schminken.

Plopsa Theater

plopsa-theater-coevorden

Elke dag zijn er best leuke theatervoorstellingen in het Plopsa theater. Soms zijn er ook events waarbij er speciale gasten op bezoek komen. Kom tijdens Pasen paaseieren zoeken met de Super Wings in Plopsa Coevorden of bezoek in de laatste maanden van het jaar Sinterklaas of de Kerstman. Ook komen er in 2019 onder andere theatershows van Paw Patrol, K3, Super Wings, Klus en de Nachtwacht in het pretpark.

Buiten attracties

Attracties zonder minimumlengte

 1. Dansende fonteinen – Dans, loop en spring buiten door de waterfonteintjes. Vergeet geen droge kleren mee te nemen.
 2. Maya Speeltuin – Een leuke houten buitenspeeltuin.
 3. Heidi’s dierenweide – Een kleine kinderboerderij met onder andere geitjes.

Attracties vanaf 85 cm

 1. K3 Brandweer – Stap in de brandweer draaimolen en blus de brandjes.
 2. Verkeerspark – Een leuk verkeerspark met trapauto’s voor kinderen met een lengte tussen 85 en 140 cm.

Attracties vanaf 100 cm

 1. Klimberg – Klim tot de top en glij weer naar beneden.

Ervaring Plopsa Coevorden

Peuters en kleuters tussen de 100 en 140 cm vinden de attracties en mascottes van Studio 100 figuren vast helemaal het einde… maar voor kinderen die kleiner dan 1 meter zijn of groter zijn dan 140 cm jaar valt het misschien toch wat tegen denk ik.

Toen ik er de eerste keer met gezin kwam vond ik het pretpark erg tegenvallen. Het buitengedeelte bestond toen nog niet en toen waren de attracties dus alleen binnen. Mijn jongste mocht bijna nergens in toen hij twee jaar was omdat hij toen nog geen lengte had van 86 cm. Jammer, jammer! De attracties waren toen nog op twee handen te tellen en de entreeprijs was niet goedkoop. Nu met het buiten gedeelte erbij is het een ruimer aanbod en veel leuker, vooral als het droog weer is.

review-plopsa-coevorden
Allereerste keer van je leven in een achtbaan!

Mijn dochter en ik hebben voor dit jaar zelf een jaarabonnement gekocht (no spon) bij Plopsa Indoor Coevorden. Voor ons is het slechts een half uurtje rijden naar Plopsaland Coevorden. En nu heeft mijn dochter er op dit moment met 100 cm de juiste lengte voor waarmee ze in de meeste attracties mag.

Nu vind mijn meisje het erg leuk bij Plopsa. Haar favoriete attracties zijn de Wickie Achtbaan, de carrousel, de glijbaan en Plops Klimboom. Mijn jongens van 128 en 140 cm voelen zich al te groot voor Plopsa.

Ik denk ook wel dat ze het moet hebben van de shows. Zonder de showvoorstellingen zouden wij ons niet een hele dag in het park kunnen vermaken. Maar alsnog vind ik het niet echt een pretpark voor het hele gezin vanwege de begrensde lengtes voor de attracties. De attracties staan dicht op elkaar en het lijkt meer een indoor kermis dan een pretpark.

Tot nu toe zijn we er dit seizoen al 3 keer geweest. Omdat de afstand voor ons goed te doen is kunnen we ook snel even gaan voor een paar uurtjes. Weer of geen weer, het grootste gedeelte is indoor en ze kan er heerlijk haar energie kwijt.

Shop met genoeg keuze uit Studio 100 artikelen. Leuk als souvenir!

Eten en drinken in Plopsa

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen in het park. Er is een ook een Plop restaurant waar je belegde broodjes, snacks en ijsjes kunt kopen. Goedkoop is het niet want wij betaalden voor 2 simpele ijsjes €7,50. Er is een magnetron aanwezig om babyvoeding en potjes op te warmen.

plopsaland-coevorden-plopsa-review-ervring

Korting Plopsa Indoor

Regelmatig zijn er op sites zoals Actievandedag, Social Deal, Vakantieveilingen etc. leuke aanbiedingen te vinden voor Plopsa pretparken. Als je je dagkaarten omwisselt voor een jaarkaart dan krijg je ook korting en in 2019 krijgen alle 5 jarigen gratis entree bij Plopsa. Als je Plopsa bezoekt op de verjaardag van je kind dan mag je kind gratis mee naar binnen op vertoon van een geldig ID bewijs.

Praktische info

Plopsa is makkelijk te bereiken met de auto. Eenmaal in Coevorden kun je het best de borden Plopsa Indoor of Centerparcs Huttenheugte volgen.

Kluisjes – Een kluisje huren kost 5 euro per dag.

Parkeren – Plopsa heeft een eigen parkeerplaats. De kosten per auto zijn 10 euro per dag.

Entreeprijzen Plopsa Coevorden 2019* – Aan de kassa en online te bestellen via de website zijn tickets voor kinderen tot 85 cm gratis, van 85 tot 99 cm is de entree € 10,99 en voor iedereen die groter is dan 1 meter betaal je €19,99.

Review Plopsa Indoor Coevorden

Bezoekadres Plopsa Coevorden: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen, Nederland. Kijk voor meer info op deze website.

Zijn jullie al eens bij Plopsa Coevorden geweest?

*NoSpon

Geef een reactie