Sparen jullie de nieuwe PLUSBRiCKS al?

plus - spaaractie -boerderij - volgmama

Als je boodschappen doet bij de PLUS supermarkt kun je nu sparen voor PLUSBRiCKS. Met deze bouwsteentjes die op Lego lijken bouwen de kinderen hun eigen boerderij en leren ze met de bijgeleverde kaartjes ontdekken waar hun eten vandaan komt. Wij namen afgelopen weekend een kijkje bij een echt boerenbedrijf en zijn alvast begonnen met bouwen.

PLUSBRiCKS Sparen

Bij elke € 15,- euro aan boodschappen bij de PLUS ontvang je een zakje PLUSBRiCKS en een kenniskaartje met handige informatie en boeren weetjes. Hiermee leren de kinderen waar hun eten vandaan komt. Bij sommige speciaal geselecteerde aanbiedingen krijg je een extra zakje bouwsteentjes.

Limited Editions

Naast de zakjes bij is er vanaf 8 september een startpakket verkrijgbaar vanaf € 25,- aan boodschappen. Deze bestaat uit een grondplaat en een schuur. Naast het startpakket en de zakjes zijn er ook Limited Editions verkrijgbaar in een beperkte oplage. Zorg dat je er dus snel bij bent! Houd hiervoor de folder goed in de gaten want deze krijg je bij speciaal geselecteerde aanbiedingen. De tractor is verkrijgbaar vanaf 11 september, de melkwagen vanaf 18 september, de truck vanaf 25 september en de groeikas vanaf 9 oktober.

plus - boerenbedrijf - volgmama
Koeien kijken..

Levensgrote PLUSBRiCKS boerderij

Met de spaaractie leer je dus veel nieuws over goed eten. PLUS wilde het de kinderen ook in het echt laten ervaren dus organiseerden ze afgelopen week onder andere voor scholen een leuk event. Hier konden de kinderen koeien melken, appelmoes maken en leuke leerzame spelletjes doen.

kruiwagen race - plus - volgmama
Kruiwagen race

Spelletjes en uitleg

Bij dit spelletje moest elk kind 5 appels en 5 peren verzamelen in hun kruiwagentje en slalom racen zonder de stukken fruit te verliezen. Tomatenblikken gooien was ook een groot succes. Mijn kinderen hebben vrijwillig overal aan meegedaan en wilden sommige spelletjes nog eens doen.

Leerzaam? Zeker! Zo was er ook een spelletje waar je groentesoorten moest raden, deze mochten de kinderen voelen en ruiken. Zo hebben ze onder andere andijvie leren kennen, iets wat wij nooit eten.

Ongelukje..

Ik was er alleen met de kinderen geweest en een ongelukje zit immers altijd in een klein hoekje.. In 2 sec tijd was het huilen! Onze dreumes wilde bij de koeien kijken en pakte zonder er erg in te hebben het schrikdraad vast en ik was net te laat om dat te voorkomen. Er stond stroom op en hier schrok ze erg van. Ze heeft 5 minuten staan huilen en terwijl ik haar troostte en wat drinken gaf ging het wel weer. Hopelijk een gevalletje van 1 x en nooit weer.

plusbricks - goodiebags - volgmama
De jongste wilde graag zelf haar tasje vasthouden hihi.

Nadat de kids overal aan meegedaan hebben en we van een heerlijke kop tomatensoep hebben genoten was het tijd om naar huis te gaan! We hebben veel geleerd en vonden het een leuk uitstapje! De kinderen kregen een leuke goodiebag met verantwoorde snoepjes, een flesje water, hun eigen gemaakte appelmoes en moestuintjes en kleine zakjes bricks om alvast te beginnen.

Sparen jullie de PLUSBRiCKS dit jaar?

 

8 Comments

 • Reply Batboy september 13, 2016 at 5:45 am

  Kom nooit bij de plus wij krijgen t dan van familie. Wel een hele leuke spaaractie weer!

  • Reply Nathalie september 15, 2016 at 10:40 am

   Kijk dat is ook handig!

 • Reply Angelique september 13, 2016 at 7:04 am

  We hebben hier helaas geen plus maar bij oma en tante wel dus die sparen weer vol op. Met alle connecties van oma hadden we de supermarkt ook zo compleet dus dan moet deze ook wel lukken. Ik vind deze persoonlijk leuker want ze kunnen er nu ook écht wat van leren net als die moestuintjes van de ah

  • Reply Nathalie september 15, 2016 at 10:40 am

   Wat lief dat ze de bricks voor jullie verzamelen 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje september 13, 2016 at 7:57 am

  Ik kom niet zo vaak bij de Plus dus ik spaar ze niet. Maar ze zien er erg leuk uit moet ik zeggen.

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl september 13, 2016 at 1:14 pm

  Ach gos vervelend van dat ongelukje, dat zal inderdaad wel even schrikken zijn geweest voor d’r. Ik vind het een mooie spaaractie met een goed idee erachter. Ik geloof alleen niet dat er hier in de buurt een plus zit, jammer!

  • Reply Nathalie september 15, 2016 at 10:38 am

   Jammer! Misschien kunnen familie of vrienden je helpen sparen?

 • Reply Dhini september 16, 2016 at 8:12 pm

  Hier spaar ook PLUSBRiCKS. Leuk he

 • Leave a Reply