poolparty-organiseren

Een pool party organiseren voor kinderen doe je zo!

Is jouw kindje in de zomer jarig? Misschien is een pool party dan wel een leuk idee als kinderfeestje voor de jarige job. Zwempakjes aan, handdoeken mee, een speelbadje, vrolijke muziek erbij, lekker barbecueën.. Wij organiseerden afgelopen zondag een heuse poolparty voor de kinderen. Met deze tips maak je er een leuk waterfeestje van in je eigen achtertuin!

Wat is er fijner voor de kinderen om met dit weer met water te spelen? Mijn kinderen zijn er dol op. In de webshop Zwembadshop.com zag ik dat ze zulke leuke zwembadjes en waterspeelgoed verkopen, en dat bracht mij op een idee om zelf een pool party te organiseren. Mijn zoon was eind april jarig en afgelopen weekend zou het weer tropisch warm worden. We hebben de visite dus uitgenodigd voor een pool party. Let op de vele details 😉

Wat heb je nodig voor een toffe pool party?

 • Goede weersverwachting met zomerse temperaturen
 • Vriendjes en vriendinnetjes, tip: laat ze zelf zwemkleding, handdoeken en zonnebrand meenemen! Dit kun je vermelden op de uitnodiging
 • Een speelbadje of meerdere zwembadjes
 • Water om de badjes te vullen en om mee te spelen
 • Waterspeelgoed, inflatebles voor in het zwembad  en tuinspeelgoed
 • Lekkere hapjes en genoeg drinken, tip: fingerfood, ijsjes en een drinktap waarmee de kinderen zelf hun drankjes kunnen tappen
 • Muziek
 • Versiering, decoratie, slingers etc.

Een uitnodiging maken voor de pool party

Trek een schoteltje over op gekleurd papier. Nu hoef je er alleen nog maar lijnen op te trekken met een stift om het op een strandbal te laten lijken. Aan de achterkant kun je de tekst schrijven voor de uitnodiging. Als je handig bent in tekenen zou je deze variant ook kunnen schetsen in een zwembroek. Let er wel op dat je even wacht met het uitdelen van de uitnodigingen tot de weersverwachtingen gunstig zijn. Met regen valt je feestje letterlijk in de soep. Met zijn allen naar een subtropisch zwemparadijs is dan een goed alternatief.

ikea-duktig-hack-sticker
Denk bij een pool party ook aan (buiten)speelgoed en leuke decoratie

Speelzwembad Dinoland – Review

Mooi en zonnig weer is natuurlijk wel nodig. Voor de pool party mochten wij van de Zwembadshop iets uitkiezen en onze keus viel op het Speelzwembad Dinoland. In de webshop staan ook nog andere leuke speelbadjes. Dit zwembadje bestaat uit verschillende delen. Je kunt een tuinslang aansluiten op de boog om het badje makkelijk te vullen met water en om de glijbaan om te toveren tot een waterglijbaan. De boog hebben we wel even met touw en twee haringen vast gezet omdat deze om kan vallen als de kinderen te wild doen of als het hard waait. Bij het Dinoland badje zitten ook speelartikelen. Zo kun je ringwerpen of ballen van de ballenbaan laten rollen. Het heeft wel een half uur geduurd om alles op te blazen (met een compressor) maar dat mag de pret niet drukken. Het badje is zo’n 3 m 33 lang en 2 m 29 breed en groot genoeg voor 4 á 5 kinderen.

dinoland-zwembad
Met ballenbaan!!
poolparty-organiseren
Doelpunt!!

Hapjes en drankjes voor het feest

Bij warm weer moeten de kinderen natuurlijk goed blijven drinken. Het is handig als je hiervoor een tap kunt regelen waarmee de kinderen hun eigen drankjes kunnen tappen. Bij de Xenos, Action en Hema verkopen ze taps met een kraantje tot 5 liter. Vul ze bijvoorbeeld met fruitwater,  dat ziet er leuk en gezellig uit. Zorg ook voor plastic of papieren bekers. Glazen zijn niet erg handig omdat de kinderen buiten lopen op blote voetjes en glasscherven moeilijk op te ruimen zijn als er eentje stukvalt. Misschien een leuk rietje bij de bekers? De palmboom drinkflesjes op de foto kocht ik bij de Action.

Qua hapjes is fingerfood het makkelijkst. Snijdt bijvoorbeeld eens watermeloenen in driehoekjes en steek er een ijsstokje in. Bewaar ze in de koelkast tot je ze uit gaat delen. Komkommertjes, zoute stengels, worstjes.. Hapjes versier je het leukst in stijl met papieren parasolletjes. Echte ijsjes horen natuurlijk ook bij het zomerse weer. En voor de maaltijd is het gezellig om de barbecue aan te steken. Dat hoort er toch wel een beetje bij.

poolparty-tuinfeest-versiering
Chill-out zone
Zo maak je je eigen waterpark in de achtertuin - kinderfeestje
Zoveel waterpret en fun!

Versiering voor in de tuin

Een feestje is geen echt feestje zonder vlaggetjes en versiering. In veel winkels zijn er leuke zomerse slingers en honeycombs te koop met ananassen, palmbomen of flamingo’s. Dit maakt de pool party nog feestelijker. Het is ook leuk om hier en daar wat emmers water neer te zetten met bakjes of waterpistolen om te spelen. Maak een ligweide of chill-out zone met stoeltjes, zitzakken of strandlakens en wat kussens. Tip: zet ook een handdoekenrek buiten om de handdoeken tussendoor te laten drogen.

Spelletjes of speelgoed?

Spelletjes heb je voor dit feestje niet echt nodig. Misschien is het wel leuk om wat speelgoed in de tuin te leggen zoals een kruiptunnel, fietsjes, waterpistolen of waterballonnen om hiermee een watergevecht te organiseren. Een tuinsproeier zorgt ook voor veel fun!

Wat vinden jullie van zo’n poolparty? Spelen jullie kinderen graag met water?

10 Comments

 • Reply Nicole Orriëns mei 9, 2018 at 8:41 am

  Ik vind het een heel leuk idee en ook echt iets wat kinderen leuk vinden. Het enige nadeel is dat we in Nederland wonen en dat je nooit weet of het mooi weer zal zijn.

 • Reply Danielle mei 9, 2018 at 10:40 am

  Wat ziet dat er ongelofelijk gezellig en kleurrijk uit! Daar worden vast en zeker veel kinderen blij van:)

 • Reply Joyce van de Pas mei 9, 2018 at 12:35 pm

  Oh my, die Dino is gaaf! Zou ik zelf nog wel in willen, haha.

 • Reply Linda mei 9, 2018 at 4:59 pm

  Oh wauw wat ziet het er allemaal kleurrijk en leuk uit! Een droom van ieder kind om hier heerlijk een dag door te brengen 🙂

 • Reply Ingrid mei 9, 2018 at 7:38 pm

  Wat een leuk idee en wat een super gaaf zwembad

 • Reply Laura / fitfunfab.nl mei 9, 2018 at 9:42 pm

  Geweldig!! Ik wil dit ook op mijn verjaardag, kan dat ook? ?
  Ik word hier echt blij van!

 • Reply Fleur mei 10, 2018 at 9:29 am

  Wat een leuk idee. Dat ga onthouden voor deze zomer

 • Reply Charlotte mei 10, 2018 at 10:14 am

  Wat een ontzettend gaaf idee is dit! Beetje jammer dat onze meiden in november en maart jarig zijn haha.

 • Reply Blog & Beauty mei 10, 2018 at 11:55 am

  Dat is inderdaad een heel leuk idee! Ik ben aan het rondkijken voor het feestje voor mijn dochtertje. Bedankt voor de tips!

 • Reply Liset - Beautydagboek mei 13, 2018 at 9:05 pm

  Haha, wat ziet het er kleurrijk en gezellig uit! Dat zullen je kids vast leuk hebben gevonden!

 • Leave a Reply