kerstmaaltijdbox voor gezinnen, overzicht, populairste

De populairste kerst-maaltijdboxen voor gezinnen

Nog een paar weken, en dan is het alweer zover: Kerst 2017! Twee dagen die helemaal in het teken staan van familie, vrienden, gezelligheid en natuurlijk lekker eten! Heb jij al nagedacht over het kerstdiner voor dit jaar? Het valt niet mee om een origineel kerstdiner samen te stellen wat ook in de smaak valt bij kinderen! Iets wat je hier misschien bij kan helpen is een kerst-maaltijdbox. Wat dat is, hoe dit werkt en welke boxen er allemaal zijn lees je in deze blog!

Wat is een kerstbox?

Je bent ongetwijfeld wel bekend met maaltijdboxen als die van HelloFresh of Albert Heijn. Steeds meer gezinnen maken gebruik van zo’n foodbox. Je ontvangt dan bijvoorbeeld een keer per week een doos met verse ingrediënten en een aantal recepten (vaak 3 of meer). Het voordeel? Je hoeft niet meer na te denken wat je allemaal gaat koken, en je hoeft niet meer naar de supermarkt. Dit scheelt een hoop tijd en stress in het dagelijkse gezinsleven.

Nu bieden veel maaltijdboxen een speciale kerstbox. Dit is eigenlijk een eenmalige editie van hun reguliere maaltijdbox. Deze box kun je gewoon los bestellen zonder dat je vast zit aan een abonnement. Maaltijdbox.net zocht uit welke kerstboxen er dit jaar zijn, en hoe gezinsvriendelijk deze zijn.

Kerstboxen 2017

Dit jaar zijn er flink wat kerstboxen beschikbaar. HelloFresh, Albert Heijn, Marley Spoon, Willem & Drees en De Krat bieden allemaal een vrij luxe en exclusief kerstmenu aan. Denk aan gerechten als zalmbonbon, makreelrillette, pompoensoep of eendenbout. Lekker, maar dit valt niet altijd even goed in de smaak bij de kinderen. HelloFresh en Albert Heijn hebben daar gelukkig iets op bedacht. Zij bieden met kerst ook een speciale gourmetbox. Leuk en lekker voor het hele gezin!

Leestip: Creëer een prachtige kersttafel met de Anthurium

ah-gourmetbox

De Allerhande Gourmetbox

Met het hele gezin lekker gourmetten? Wanneer je de Gourmetbox van Albert Heijn bestelt heb je alles in een keer in huis. Met verschillende soorten vlees, vis, groenten, stokbrood en andere lekkernijen. Inclusief sausjes en een dessert.

Goed om te weten

Uiterlijke besteldatum: 19 december

Wordt bezorgd op: 23 of 24 december

Voor 2 of 4 personen

Kosten: €55 – €75 (bekijk de AH kortingscodes)

HelloFresh Gourmetbox

HelloFresh biedt deze kerst liefst 4 verschillende kerstboxen, waaronder de gourmetbox

Deze box bevat 7 eenvoudige maar verrassende gerechten. Zowel vlees, vis als vega. Voorbereidingstijd is amper nodig. Lekker met het hele gezin genieten van een onbezorgd kerstdiner dus.

Goed om te weten

Uiterlijke besteldatum: 18 december

Wordt bezorgd op: 23 of 24 december

Voor 2, 3, 4, 6 of 8 personen

Kosten: €39,50 – 89,50

Wat is er nog meer?

Vind je een gourmetbox te eenvoudig? Of vind je deze juist leuk voor de kinderen, en wil je zelf ook nog een kerstdiner bereiden? Dan zijn er gelukkig nog tal van opties. Onderstaand vind je de meest populaire kerstboxen.

Allerhande Kerstbox

Uiterlijke besteldatum: 19 december, thuisbezorgd op: 23 of 24 december

€55 – €75, voor 2 of 4 personen,Kosten: 2 of 4 personen

Het menu: Een 3-gangen diner met onder andere zalmbonbon, pastinaaksoep, rumpsteak en een sinaasappeltaartje

hf-gourmetbox

HelloFresh Kerstbox

Uiterlijke besteldatum: 18 december, bezorgd op: 23 of 24 december

€39,50 – €99,50, voor 2 tot en met 8 personen

Het menu: Een 3- of 4 gangen diner met onder meer peterseliewortelsoep, Makreelrillette, Hertenpeper en chocolademousse. HelloFresh biedt ook een box voor vegetariërs.

Marley Spoon Kerstbox

Uiterlijke besteldatum: 17 december, bezorgd op 23 december

€99,95, voor 6 personen

Het menu: Een 3-gangen diner met onder andere pompoensoep, kalkoenwellington, gestoofde spruitjes, en een lekker dessert.

Kerstbox van Willem & Drees (Beebox)

Uiterlijke besteldatum: 13 december, bezorgd op: 22 of 23 december

€89,00 – €209,00, voor 4, 6, 8, 10 en 12 personen

Het menu:  Feestelijke broodplank, Rode bieten-appelcarpaccio, Paddenstoelencappuccino, Vegetarische Wellington en tiramisu.

Kerstkrat van De Krat

Uiterlijke besteldatum: Onbekend, bezorgd op: 22 of 23 december

€46,00 – €132,00, voor 2 t/m 8 personen

Het menu: Gerookte makreel, carpaccio van rode biet, venkelsoep, gekonfijte Veluwse eendenbout en als dessert Citroenyoghurtmousse. Er is ook een vegetarisch kerstmenu.

Weten jullie al wat je met kerst gaat eten?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.
Kerst 2020Kerst 2020

10 thoughts on “De populairste kerst-maaltijdboxen voor gezinnen

Geef een reactie