jarig-prentenboeken-verjaardag-voorlezen-boeken

Leukste prentenboeken over thema jarig zijn en verjaardag vieren

De verjaardag van een kind is een bijzondere dag. Een dag waarop alles draait om het jarige kind. En wat is er dan leuker dan een prentenboek over dit speciale feest? Wij hebben de allerleukste prentenboeken over verjaardagen voor je op een rij gezet. “Dikkie Dik jarig” is bijvoorbeeld een superleuk boekje voor de allerkleinsten. “De Smoezels vieren een verjaardag ” is een hilarisch boek waarbij de meeste kinderen zullen lachen. Lees hieronder onze boekentips!

Verjaardag prentenboeken

Liselotje is jarig – prentenboek door Marianne Busser & Ron Schröder

Liselotje is jarig. Liselotje is een meisje en ze woont in een paleisje, in een land hier ver vandaan waar heel veel paleisjes staan. Het is feest, want Liselotje is jarig. Haar stoeltje is versierd, ze krijgt verjaardagskaarten en een heleboel cadeautjes. De koning heeft het er een beetje moeilijk mee. Hij zou ook graag jarig willen zijn, maar dat kan natuurlijk niet. Of wel soms?

Dikkie Dik Jarig! – prentenboek door Jet Boeke

Het is nacht. Dikkie Dik kan niet slapen, want morgen is hij jarig. Wat spannend! Als het ochtend is, valt Dikkie Dik eindelijk in slaap. Hallo Dikkie Dik! Wakker worden! We komen voor je verjaardag! Alle vriendjes van Dikkie Dik komen op het feest. Er zijn cadeautjes, ze eten taart en doen spelletjes. Wat een fijn feest!

Een heel jaar jarig – prentenboek met meerdere verhaaltjes, recepten, liedjes en knutseltips door Ellen Tijsinger & Dagmar Stam

De kinderen uit de klas van meester Bas vertellen om de beurt over hun verjaardag: Annelous houdt een prinsessenfeest en Roderick een ridderfeest. Andere kinderen houden een piratenparty, heksenfeest of wildwest festijn. Buiten kun je ook een feestje geven:een waterfeest, een natuurfeest of een feest op het strand.Een inspirerend en kleurrijk boek met verhalen, spelletjes,nieuwe verjaarsliedjes en knutseltips. van uitnodigingen en slingers tot verkleedkostuums. En natuurlijk met recepten die bij de thema’s passen: ridderburgers,heksensoep, prinsessentaart en nog veelmeer!

Fien & Teun Het Grote Dierenfeest – prentenboek door René Noorderveen

Ssst… Fien en Teun organiseren een groot verrassingsfeest voor de dieren op de boerderij! Terwijl ze druk bezig zijn met de voorbereidingen, vinden ze een briefje van de buurman, de molenaar. Hij wil graag dat ze op zijn huisdier Stip passen, want hij is een nachtje weg. Dat willen Fien en Teun wel. Maar… wat voor dier is Stip eigenlijk? Voor ze het weten zet Stip de hele boerderij op zijn kop. Dat wordt een dierenfeest om nooit te vergeten!

Prinses Arabella is jarig – prentenboek door Mylo Freeman

Prinses Arabella is jarig. Ze wil een heel bijzonder cadeau. En ze krijgt haar zin, of niet?
Een vrolijk verjaardagsverhaal!

De verjaardag van de luiaard – prentenboek door Caren Peeters

De luiaard is jarig! Alle dieren komen bij hem op bezoek om het te vieren. Maar wat is jarig zijn eigenlijk? En hoe verras je iemand die het liefste de hele dag slaapt?

De Smoezels vieren een verjaardag – prentenboek door Erhard Dietl

De Smoezels maken zich zorgen om hun huisdraak Vuurkontje. Hij is zo stil en verdrietig. Dan krijgen ze een superstinkplan: ze gaan de verjaardag van Vuurkontje vieren en ze nodigen al zijn drakenvrienden uit. Daar vrolijkt hij vast van op! En inderdaad, met Razende Ramon, Blauwe Benno, het Chinese drakenmeisje Barbie-Pangang en alle Smoezels wordt het een lekker smoezelig verjaardagsfeest!

Elmer’s verjaardag – prentenboek door David Mckee

In dit gloednieuwe avontuur van de kleurtjesolifant hebben de andere olifanten besloten om net te doen of ze Elmers verjaardag vergeten zijn. Gewoon voor de grap. Niet alle dieren vinden dat een goed idee, maar daar willen de olifanten niks over horen. Wanneer Elmers verjaardag aanbreekt, blijkt het toch allemaal anders te gaan dan ze dachten.

Verjaardag met taart – kijk- & zoekboek door Thé Tjong-Khing

Bij een verjaardag horen taart en cadeautjes, maar in Verjaardag met taart gaat het goed fout. Waarom mislukt de taart elke keer? Wie heeft het halssnoer gestolen? En waar is de feestjurk van Konijn? Wat vinden Kikker en Biggetje in de boom? Wie zitten er onder de lakens verstopt?

Kikker en een hele bijzondere dag – prentenboek door Max Velthuijs

Feestelijk prentenboek over de verjaardag van Kikker. Dat moet gevierd worden!

Dit wordt een heel bijzondere dag, dacht Kikker aan het ontbijt.
Haas had het gisteren nog gezegd.
Maar wat er zo bijzonder aan was, dat wist Kikker niet.
‘Wat voor dag is het vandaag?’ vroeg hij aan zijn vriendjes. ‘Vrijdag, geloof ik,’ zei Eend.
‘Wasdag,’ zei Varkentje.
Maar dát had Haas niet bedoeld!

Welke prentenboeken over het thema verjaardag/jarig zijn spreken jou het meeste aan?

Geef een reactie