Proefkamperen op de Vakantiebeurs

Gisteren was ik met mijn dochter op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. In één middag hebben we een wereldreis gemaakt door allerlei landen en verschillende culturen. En na het proefkamperen in de nieuwe Airdreamer van Vacanceselect kan onze volgende vakantie zomaar eens een glampingervaring worden.

Het was echt megadruk gisteren op de Vakantiebeurs. Mensen die massaal inspiratie op willen doen voor hun vakanties dit jaar en misschien al wel ter plekke willen boeken. Ik kwam niet om een vakantie te boeken maar om inspiratie op te doen voor onszelf en voor Volgmama om te schrijven over kidsproof vakanties. Thuis ben ik meestal degene die de vakanties uitzoekt en gemiddeld gaan we twee tot drie keer per jaar heerlijk even weg.

Glamping

Kamperen in luxe, dat is glamping en momenteel heel populair. Het woord glamping is ontstaan uit de woorden ‘glamourous’ en ‘camping’. Op de vakantiebeurs kon je een aantal van deze luxe accommodaties bewonderen. De meeste zijn uitgerust met mooie slaapvertrekken, een keuken, douche, wc en sommige zelfs met een ligbad. Wij zijn wel eens op campings geweest en kozen dan meestal voor een chalet of mobile home omdat daar een wc en een keuken in zit. Ik zie mezelf namelijk niet in een badjas 500 meter over een camping lopen naar het toiletgebouw en met de afwas sjouwen.

Airdreamer - Vakantiebeurs - Volgmama
De Airdreamer, groot hè?

Als dit geen glamping is dan weet ik het ook niet meer. Als mijn jongens van 6 en 8 mee waren geweest kwamen ze de tenten niet meer uit. Dit hadden ze zeker leuk gevonden. Vacanceselect nodigde mij uit voor een rondleiding door deze Airdreamer. Daar kon ik natuurlijk geen nee op zeggen. Ik was sowieso al van plan om naar de Vakantiebeurs te gaan dus dat kwam mooi uit. Ik vond het trouwens wel jammer dat ik verhinderd was op de vak- en persdag. Ik had namelijk het gevoel dat ik juist de drukste dag van de week had uitgekozen.

Airdreamer

Nou daar stond ik dan voor die enorme hut van 58 m2 geschikt voor 6 personen. Ik had al aangegeven dat ik dinsdag op de persdag niet present kon zijn en dat ik zaterdag wel even langskwam. Dat was gelukkig prima en zodoende heb ik alsnog een persoonlijke rondleiding en informatie gehad. De Airdreamer was zoveel groter en ruimer dan ik had verwacht. De Airdreamer is een cottage en tent in één en bestaat uit twee verdiepingen.

vacanceselect - airdreamer - keuken - volgmama
Proefkamperen in de Airdreamer. De keuken ziet er mooi uit!

De benedenverdieping

Beneden is het leefgedeelte. Daar heb je een overdekt terras met een picknicktafel, een woonruimte, keuken en een badkamer. In de keuken stond ook nog een grote koelkast die je vol kunt stoppen met je boodschappen. In de badkamer was een toilet en douche aanwezig. Dus bij deze hoef je niet meer met je wc-rol in de hand de camping over 😉

De bovenverdieping

Via een vaste houten trap kom je boven op het dak. Daar bevinden zich 3 tenten met elk twee bedden.

airlodge - bedstee - vacanceselect - volgmama
Bedden testen in de Airlodge: “Say cheese mama!”

Airlodge

De Airlodge stond ook op de beurs en die hebben we ook even bewonderd. Deze ziet er ook prachtig uit. Jammer voor ons dat deze accommodatie voor maar 4 personen is want ons gezin bestaat uit vijf.

De benedenverdieping

Wat is supergaaf vind is de bedstee. De deurtjes kunnen echt open en dicht. Ook hier is de benedenverdieping het leefgedeelte met keuken, badkamer, de bedstee en een terras.

De bovenverdieping

Boven is de ouderslaapkamer. Jaja let op.. vanuit het bed kijk je zo naar de sterrenhemel. Wat romantisch!

accommodation-airlodge-8
Foto Airlodge van Vacanceselect

De Airdreamers zijn nieuw en staan op dit moment nog maar op twee campings; in Chianti en op een camping aan het Gardameer. De Airlodges staan op meerdere campings. Voor meer informatie en prijzen kun je een kijkje nemen op www.vacanceselect.com

En wat voor ons?

Jazeker! Ik kon aan mijn dochter merken dat ze het leuk vond. Ze ging de ene tent in boven en de andere tent weer uit. Even op de bedden liggen en door de benedenverdieping rennen van de Airdreamer. Beide accommodaties zien er mooi uit. Omdat ons gezin uit vijf bestaat zou de Airdreamer prima voor ons geschikt zijn. Wel zou een traphekje bovenaan handig zijn voor onze tweejarige peuter. De Airdreamer ruikt heerlijk naar hout, echt een natuurlijke geur. Voor onze kinderen lijkt mij de locatie aan het Gardameer leuker. Kunnen we afwisselen met zwemmen in het zwembad van de camping en de strandjes aan het Gardameer. Wordt dit onze volgende vakantiebestemming?

Ben jij al eens bij het Gardameer geweest? En heb jij ervaring met glamping? Is dit misschien ook wat voor jullie als gezin?

*Morgen vertel ik jullie in een andere blog wat ik nog meer op de beurs heb gezien.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

11 thoughts on “Proefkamperen op de Vakantiebeurs

  1. Wij zijn al heel lang niet op vakantie geweest. Maar een glamping lijkt mij ook wel wat, beetje luxe is altijd goed ?.
    Die airlodge ziet er trouwens super uit! Moeten wij ook eens doen naar een vakantie beurs leuke ideeën kan je daar opdoen!

Geef een reactie