recensie-puur-natuur-groente-kookboek

Recensie: Puur natuur Groente (Vegan) Kookboek + winactie

Door Jungja – Hoeveel groente eet jij per dag? En weet je wat de norm is voor de hoeveelheid per dag? Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Slechts 2% haalt deze norm, daar schrok ik ook wel even van…

Puur natuur Groente

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook niet altijd de norm haal, meestal is dat wel in de wintermaanden. Ben dan toch meer van de stoofpotjes en stamppotten. In de zomer vind ik het wel makkelijker, je eet meer salades. En in de zomermaanden pak ik in de ochtend ook wel eens een smoothie. Met warme dagen eet ik graag wat meer komkommer en tomaat als tussendoor.

Vegan kookboek

Vegan/Veganistische Voedingsdeskundige Monique van der Vloed heeft vorig jaar een leuk kookboek uitgebracht met als hoofdingrediënt heel veel verschillende soorten groenten en vrij van gluten en toegevoegde suikers. Persoonlijk ben ik geen voorstander van vegan en glutenvrij, maar het maakt het kookboek – Puur natuur Groente – er zeker niet minder leuk om. Waar Monique tempeh of tofu gebruikt kun je dus eventueel vlees, kip of vis gebruiken. 😉

review-puur-natuur-groente-kookboek

Review Puur natuur Groente kookboek

Er staan niet alleen recepten in maar ze geeft ook tips en een stukje uitleg over het hoe en waarom het goed is om veel groenten te eten. Eigenlijk een mini naslagboek hoe je meer groente kunt toepassen in je dagelijkse ritme van eten. De indeling is ook prettig; een aantal recepten per eetmoment. De recepten zijn makkelijk te maken en eventueel aan te passen, er worden ook alternatieven gegeven.

Het Smoothie hoofdstuk is erg leuk. Daar worden veel tips gegeven over het samen stellen van je smoothie en er staat een tabel met een overzicht van suikers in fruit per 100 gram. Je kan dus hele bewuste keuzes maken als je een smoothie gaat maken. En een lekker manier om je kinderen wat extra groente binnen te laten krijgen. Dit werkt bij ons thuis ook prima met soep. Binnenkort de spinazieroomsoep maar eens proberen.

recept-spinazieroomsoep-kookboek
Voorbeeld bladzijde van een recept. Heel overzichtelijk en niet te veel poespas.
recept-ei-muffins
Mijn eigen variatie op een recept uit het Puur natuur Groente kookboek

Ik ben aan de slag gegaan met de eimuffin, ik heb het recept als inspiratie gebruikt.
Jade is niet zo dol op paprika dat heb ik vervangen door soepgroente te gebruiken en een lekker spekje toegevoegd. De spekje heb ik wel eerst uitgebakken en uit laten lekken op keukenpapier zodat het meeste vet eraf is. Het fijne van eimuffins zijn dat je ze ook heel goed koud kunt eten. Onze dochter is er dol op. Ze zijn ook lekker voor in de lunchtrommel naar school of als tussendoortje.

Groente sushi, die ga ik zeker een keertje proberen.

Ondertitel: Heerlijke recepten en tips om elke dag meer groente te eten
ISBN: 9789492847034
Auteur: Monique van der Vloed
Prijs: € 20,95
Aantal pagina’s: 176
Verschijningsvorm: Paperback
Afmeting: 17 x 24 cm

Vaderdag winactie

Vandaag is het natuurlijk Vaderdag en dat laten we niet zomaar voorbij gaan. Veel ouders hebben moeite met ervoor te zorgen dat hun kinderen voldoende groente eten. Daarom kunnen ze de inspiratie en informatie uit dit kookboek goed gebruiken. Ken jij een papa die dit groente kookboek goed kan gebruiken? Of misschien wil je hem stiekem voor jezelf. Dat mag natuurlijk ook. Jungja heeft het kookboek gekregen voor deze review maar we mogen van uitgeverij Passie ook zo’n tof kookboek verloten.

Laat hieronder of op onze Facebookpagina weten wat jouw favo groente is en je doet mee!

Door een interne fout is het op dit moment niet mogelijk om een reactie onder deze blog te plaatsen. Hiervoor onze excuses en we hopen het zo snel mogelijk op te lossen. Je mag natuurlijk ook een reactie op een van onze social media plaatsen, dan ding je ook mee naar het kookboek.

De winnaar loten we op 23 juni. Veel succes!

Mientje Lok, gefeliciteerd! Jij hebt het kookboek gewonnen en ontvangt een mailtje van ons.

51 thoughts on “Recensie: Puur natuur Groente (Vegan) Kookboek + winactie

  1. Oeiii, favoriete groente met dit warme weertje. Op het moment is dat komkommer en tomaat. Samen maken ze een heerlijke simpele salade met wat olijfolie, citroensap, peper&zout en nog wat verse kruiden naar wens. Mijn favo-kruid hierbij is basilicum.

 1. Wat een leuke win actie! Ons hele gezin is dol op spinazie 🙂

 2. Hoi Volgmama,

  Op nummer 1 staat bij mij rode bieten.
  Vroeger als kind mocht je met je verjaardag je favoriete eten kiezen. M n moeder vroeg op den duur niet meer, ze wist allang dat ik voor rode bieten koos.
  Heerlijk. Zowel warm als koud kun je het eten.
  Dat is toch handig.

 3. Oeh wauw wat een leuk boek! Als ik win zou ik voor mijn vader gaan koken! Want die eet wel groente maar stiekem toch liever veel aardappels haha. Ook gezond natuurlijk. Mijn lievelingsgroente? Das een moeilijke! Ik heb veel favorieten dus dan moet ik in elk geval kiezen tussen witlof, spinazie en sperziebonen! Dan ga ik toch voor witlof denk ik! Daar ben ik van kinds af aan al dol op. Heerlijk als salade met fruit en noten!

 4. Hier gaat er per dag toch bijna 600 gram groente per persoon door. Mijn favoriet is nog steeds de sperzieboon, daar kun je zoveel mee doen, maar ook gewoon gekookt zijn ze vol van smaak. Ik kook niet vegan, maar gebruik de recepten uit dit boek wel als aanvulling en afwisseling op ons avondeten!

 5. ik ben gek op rode kool (met appeltjes)
  En als het het seizoen is hou ik ook erg veel van asperges.

  1. Mijn favo groente prutje is: ratatouille, ui, knoflook, paprika, courgette, aubergine en tomaat. Lekker met couscous erbij.

 6. Wat een te gekke actie. Lijkt me heerlijk om zo’n boek te krijgen met gezonde groenten recepten

 7. ik kan niet kiezen, wortels, bieten, spinazi, steeds heb ik weer trek in wat anders, pompoen, tomaten snijbiet,jonge brandnetels, allemaal heerlijk, wel in combinatie met ofwel aardappel, bataat pasta of rijst enz. oh ja en diepvrieserwtjes en bonen in tomatensaus, gekookte andijvie, prei Kortom ik kan geen keuze maken recepten; ik kijk in de koelkast en vriezer en verzin ter plekke een gerecht een burger of pasta

 8. Mijn favoriete groente is SPRUITJES, terwijl ik die als kind verafschuwde.
  Vroeger werden ze veel te lang gekookt en dan waren ze te zacht en niet lekker.
  Als kind gruwde ik daarvan.
  Nu eet ik ze graag regelmatig, doe er alleen een beetje ketchup over, dat vind ik lekker.
  Trouwens bloemkool vind ik ook heel lekker.
  Heel graag doe ik mee voor dit Groente kookboek.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

 9. Oh wat heerlijk zo’n kookboek. Mijn favo groenten is koolrabi. Super veelzijdig, en ook de stengels en het blad zijn te verwerken in een recept en dus eetbaar. Ik hou van de verschillende smaken en frisheid.

 10. Bietjes,spruitjes,tuinbonen…ehhh favorieten in meervoud,eigenlijk vind ik alle groenten wel lekker…maar wat meer kook-inspiratie is wel welkom!!

 11. Gave actie! Leuk boek. Mijn dochter is vegan, dus ik kan wel war inspiratie en tips gebruiken.
  Ik hou van groene asperges en ik eet vaak patatjes van bataat uit de koekenpan. Heerlijk. Ik lust overigens bijna alle groenten.

 12. Broccoli is mijn absolute favoriet! Maar er is zoveel wat heerlijk is! Rabarber, prei, rode kool met stukjes appel, spinazie, courgette… Om zo maar eens wat te noemen. Ook ik doe graag mee! Bedankt voor de kans!

 13. Eigenlijk vind ik alle groenten lekker! Helaas blijk ik niet goed tegen nachtschade te kunnen, en kan ik niet alle groenten meer eten (geen tomaat, paprika, aubergine, pepers en aardappel). Maar doordat ik geen aardappels meer eet, heb ik wel de zoete aardappel ontdekt! Gebakken in kokosolie, heerlijk!! Dat is momenteel echt mijn favoriet.

 14. Definitely onion! It can transform any good dish into a great dish if well cooked.

 15. Aubergine…. !!! Is absoluut mijn favoriete groente. Ik hoop dat er daar ook een recept van in staat 😉

 16. Ah wat gaaf, lijkt me een heerlijk boek. Ik moet helaas glutenvrij en ben van nature niet echt een vleeseter, dus dit past helemaal in mijn straatje 😉
  Moeilijk…favo groente, want stiekem heb ik er wel meerdere. Maar oké ik kies voor de meest veelzijdige van mn favorieten: POMPOEN!!! M’n halve vriezer ligt vol om de zomer door te komen ;). Ik eet het rauw, geroosterd, gekookt, gebakken en verwerkt in zoete baksels…love it!
  Maar verder kan ik wel wat inspiratie en variatie gebruiken op het gebied van groente…dus vingers gekruist !

 17. Mijn man is een geweldig goeie vader. Werkt hard & vaak helpt hij me ook nog door voor ons viertjes te koken als ik druk met de kinderen bezig ben. Hij brengt stabiliteit, humor, kracht, positiviteit en zoveel liefde in ons dagelijks leven. Graag zou ik hem bedanken en verrassen met dit kookboek dat inspireerde om meer groente te eten dan ooit tevoren.

 18. Ik hou eigenlijk van alle groenten, een echte favoriet heb ik niet. Vandaag is het broccoli, morgen asperges, wortelen of spinazie. Allerlei bonen. Tomaten, uien, dus om gerechten extra te kleuren en smaak te geven…
  Dit kookboek leert om het op creatieve en verantwoorde manier te doen.
  Ik lees al een tijd ook Monique van der Vloed haar leerzame blogs en facebook pagina. Haar kookboeken zijn zeker een heel waardevolle aanvulling daarbij.

 19. Ik ben dol op courgette!! En spinazie, en broccoli en champignons… oh ik kan niet kiezen!

 20. Oooooh mmmmmmm………mijn AB-SO-LU-TE nummer 1 groente?

  ASPERGES……ZOWEL WIT ALS GROEN ♥♥♥

  Jammer dat ze er maar zo kort zijn en dat ze SCHRIKBAREND duur zijn ☺
  Heel fijn om rond de ASPERGE OOGST naar Limburg te gaan ☺♥☺
  Daar zijn ze toch het allerALLERLEKKERST ….alsof er een engeltje over je tong p***t ♥♥♥

  **TIP**
  Koop EXTRA asperges als ze redelijk betaalbaar zijn EN vries ze in.
  Kun je later een OVERHEERLIJK soepje maken mmmmmmm ☺

 21. Mijn favoriete groente is andijvie maar ik ben nu wel heel benieuwd naar de spinazie soep die in dit artikel staat. Dat heb ik nog nooit geprobeerd maar lijkt mij lekker!

 22. Favoriete groenten zijn tomaatjes en bonen.
  En mijn zoontjes zijn gek op komkommer😊
  Ik eet zeer graag groentjes😊
  Ik loot mee!

 23. Mijn favoriet zijn boontjes, echt top! Op verschillende manieren. I love it.

 24. Vriend en ik vierden dit jaar voor het eerst samen een “Bijna Vaderdag” => eerst alleen Stief-Vaderdag, leuk en spannend!! Papa (to be) is een echte vleeseter, ben zelf al jaren vegetariër. We zijn verzot op maïs en zoete aardappel. Met een kleine op komst zijn er plotseling veel veranderingen in ons huis en in ons leven. Het zou super fijn zijn als ook in de keuken het een en ander wordt omgegooid. Staat Papa-to-be binnenkort achter het fornuis met een mooi kookboek dat aanzet tot het eten van héél veel groente?

 25. Mijn favoriete groente is sla, de frisheid geeft de doorslag. Mijn man houdt het meest van spruitjes, maar de kinderen en ik vinden dat niet lekker. Dus het zou leuk zijn in dit boek recepten te vinden met spruitjes die ook wij lusten. Kortom het ultieme vaderdagcadeau!

 26. Bloemkool volgens het oude recept van mijn moeder en geperfectioneerd door mijn vriend 😉

 27. Diverse soorten sla, omdat je er zoveel mee kunt doen en ik het erg lekker vind in een salade.

 28. Bruine boontjes op de Maandag, gewoon omdat het mag.
  Witte boontjes in tomatensaus, als mijn bff komt een echte kletskous.
  Maïs voor in het weekend, omdat je jezelf dan met zoetigheid verwend 🙂
  Mijn favoriet is echter Kidneyboontjes bij ‘n portie friet, waar mijn gezin al jaren van geniet.
  Ook in 2019 smullen we volop, van die heerlijke boontjes ze zijn in 1 woord TOP!!!

Comments are closed.