Review: Qibbel fietszitje voor achterop de fiets

Na meer dan een jaar lang gebruik te hebben gemaakt van een Qibbel voorzitje werd het tijd voor een Qibbel achterzitje op de fiets. Wij hebben het fietszitje al een paar weken in gebruik en ik vertel jullie er graag meer over. Ook mogen wij van Qibbel een achterzitje verloten. Doe jij ook mee met deze winactie?

Qibbel achterzitje

Ongeveer een maand geleden vond ik het echt te zwaar worden om met mijn dochter voorop te fietsen. Ze trok voortdurend aan het windscherm en aan mijn handen en een kindje van twee jaar kan prima achterop de fiets. Van Qibbel mocht ik een nieuw achterzitje uitzoeken. De fietsstoeltjes ogen mooi en zijn van degelijke kwaliteit!

Qibbel verkoopt drie verschillende soorten fietsstoeltjes, namelijk een voorzitje, een achterzitje en een juniorzitje voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij het achterzitje kun je kiezen uit een een antraciet of wit basiselement en 18 verschillende stylingsets. Zo is er altijd wel een stoeltje die bij je past want over smaak valt niet te twisten. En als je een keer wilt switchen van stylingset dan kan dat ook, want de sets zijn ook apart te bestellen.

Leestip: Wij testen het Qibbel voorzitje voor op de fiets.

qibbel3

qibbel5

Review Qibbel fietsstoeltje achter

Mijn keus viel op een wit basiselement en een Disney prinsessen stylingset. Even heb ik getwijfeld om een bloemenvariant te kiezen, maar mijn dochter is zo gek op prinsessen, en dat gaf voor mij de doorslag in mijn keuze. Een eigen prinsessentroon achterop de fiets. Een droom van elke prinses, wie wil dat nou niet?

Tijdens het bestellen kun je kiezen uit twee soorten bevestigingen van het fietszitje. Een frame- of een bagagedragerbevestiging. Als je hierover twijfelt kun je het best even naar een Qibbel dealer om je te laten adviseren. Wij hebben voor een zitje met bagagedragerbevestiging gekozen. Mijn dochter reageerde erg leuk tijdens het uitpakken van het fietszitje. Ik heb haar reactie, het monteren en het eerste proefritje gefilmd en dat kun je hieronder bekijken. Soms zeggen beelden meer dan woorden. 😉

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4QE_W7UzLro[/embedyt]

Het monteren was erg eenvoudig om te doen. Je zet het stoeltje erop, sluit het bandje en draait het strak aan de zijkant. Als je een fietszitje met bagagedragerbevestiging wilt plaatsen en je fietstassen behouden, dan is het handig om daarvoor eerst een bagagedrager op de fiets te monteren zoals wij ook deden.

De eerste keer dat mijn dochter achterop zat hebben we de beensteunen in de juiste hoogte geplaatst en de riempjes wat strakker gemaakt. Dit kun je aanpassen zo vaak als je wilt. Tijdens het fietsen merk ik de verlichting van het gewicht aan het stuur en ook heb ik nu meer beenruimte. Mijn dochter vind het leuk in haar nieuwe stoeltje achterop en we genieten van het fietsen. Als ze in slaap valt dan zet ik het stoeltje wat vlakker, erg handig! Wij zijn meer dan tevreden met dit fietszitje en eigenlijk kan ik er geen nadelen aan vinden.

qibbel2

Nog even alle voordelen en feitjes op een rij

 • Veilig fietszitje, voldoet aan de Europese veiligheidsnormen
 • Zitje zelf samen te stellen met keus uit 18 verschillende stylingsets
 • Geschikt voor kinderen tot 22 kilo
 • Makkelijk te bevestigen
 • De bekleding is waterafstotend
 • Verstelbare riempjes en voetsteuntjes
 • Het achterzitje kun je in verschillende standen zetten

Voor meer informatie en prijzen kun je een kijkje nemen op www.qibbel.nl

Win een Qibbel achterzitje naar wens

Kun jij ook een achterzitje gebruiken? Doe dan snel mee aan deze winactie.

 • Laat  hieronder of op het Facebookbericht van Volgmama weten dat je meedoet
 • Deel deze winactie openbaar op Facebook of Twitter
 • Tag een paar vrienden voor een extra winkans

*De winnaar wordt willekeurig uitgeloot en bekend gemaakt op 30 juni.

Ilse Vissia, gefeliciteerd jij hebt een fietszitje gewonnen! We nemen contact met je op.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

28 Comments

 • Reply Lyn H juni 23, 2017 at 7:18 am

  Leuk, ik doe mee!

 • Reply Gonny juni 23, 2017 at 10:09 am

  Nou heel graag zelfs. Zo’n veilig en mooi stoeltje is super handig als ik mijn lieve neefje van school haal.
  Nu moet we iedere keer het stoeltje van de ene fiets overzetten op mijn fiets.

 • Reply Nicole Orriëns juni 23, 2017 at 10:53 am

  Ik vind de kleur erg leuk. Dat witte met roze. Lekker zomers! En hij ziet er ook degelijk en veilig uit. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

 • Reply Willianne juni 23, 2017 at 11:12 am

  Doe heel graag mee! Mijn zoontje zit nog voorop maar zou hem graag naar achteren verplaatsten, niet omdat ik dat leuk vind maar omdat er best weinig ruimte is tussen mijn stuur en zadel. Hierdoor fiets ik niet zo graag. Super mooi stoeltje waar ik graag de fietstijd met hem zou willen inhalen!:) Het uitzoeken zal al een feestje zijn! #fingercrossed hier:)

 • Reply Linda Smeets juni 23, 2017 at 12:37 pm

  Ideaal fietszitje! Ik doe ontzettend graag mee daar ik (nog) geen fietszitje heb voor ons dochtertje. Wij doen alles lopend of met de auto. Maar ik kijk toch wel heel erg uit naar gezellige fietstochtjes.

 • Reply Fleur juni 23, 2017 at 1:21 pm

  Mooie stoeltje. Wij zijn er bijna uitgegroeid, maar doe graag mee voor mijn nichtje

 • Reply Linda Raaijmakers juni 23, 2017 at 7:44 pm

  Ik doe mee voor mijn zus Chantal zodat ons nichtje Tess ook gezellig mee achterop de fiets kan 😀

 • Reply Linda Post juni 23, 2017 at 8:01 pm

  Wauwie een achterzitje, super!! Ik doe heel graag mee!
  Deze zijn echt heel erg leuk, heb even gespiekt (de roze met bloemen is echt te gek!!)

 • Reply Claudia Diependaal juni 23, 2017 at 8:12 pm

  Wauw ik doe heel erg graag mee voor mijn dochter en kleindochter.

 • Reply Marian B juni 23, 2017 at 8:22 pm

  Fijne winactie! Wij hebben een ouder achterzitje gekregen van vrienden. Maar nu ik dit zitje zie, wil ik er ook een 😉 De oude kan dan naar mijn ouders zodat zij op hun oppasdag ook kunnen fietsen met ons zoontje!

 • Reply Maartje juni 24, 2017 at 8:01 am

  Ooooh, wat een elke winactie en wat een schattig model :-)).
  Ik doe heel graag mee voor mijn nichtje van anderhalf die nu nog voorop zit op zo’n retro stoeltje. Mama heb ik al over een Qibbel stoeltje gehoord, dus het zou super zijn om er eentje te winnen voor ze!

 • Reply Miekske Dingens juni 24, 2017 at 3:27 pm

  Dat zouden we zeker goed kunnen gebruiken! Dolgraag een kansje! <3

 • Reply Marita Cuypers juni 24, 2017 at 5:04 pm

  Ik zou voor mijn kleinkind willen meedoen, zodat we fijn op uitstap kunnen gaan op de fiets!

 • Reply Oma Will juni 24, 2017 at 5:57 pm

  Graag waag ik een kansje voor mijn kleindochter.
  Heerlijk samen uit fietsen, gezellig.
  Ik volg je op Bloglovin.

 • Reply Liesbeth juni 24, 2017 at 6:17 pm

  Woowwwww wat een gave winactie! Ik doe heel graag mee voor ons zoontje! Samen met hem fietsen lijkt mij heerlijk! Je ontdekt de wereld met zo’n kleintje toch weer een beetje opnieuw!

 • Reply Jan juni 24, 2017 at 6:34 pm

  Ik waag graag een kansje !

 • Reply Anna juni 24, 2017 at 7:42 pm

  Ik doe heeeeel graag mee voor onze eigen dochter

  Facebook: An Na

 • Reply Anneliese de Waal juni 25, 2017 at 3:16 pm

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam, heerlijk om mee te gaan fietsen 🙂

  Groetjes Anneliese

 • Reply Michael noo juni 25, 2017 at 11:23 pm

  Maak heel graag kans!! Zou super zijn om deze te mogen winnen! Gedeeld op fb

 • Reply Evi Huys juni 26, 2017 at 1:03 am

  Ik doe heel graag mee. Lijkt me geweldig voor mijn dochtertje, dan kan ze eindelijk mee fietsen!

 • Reply maris juni 26, 2017 at 2:27 pm

  Super handig voor mn zoontje! Wnat hij moet binnenkort over naar achterop. Hij wordt te zwaar. Al is voorop wel erg gezellig 😉

 • Reply Nelly juni 27, 2017 at 5:48 am

  Een hele mooie winactie. Ik doe graag mee.

 • Reply Josien Hillebrands juni 27, 2017 at 1:30 pm

  Ik doe mee zodat ik heerlijk en veilig kan fietsen met Indira! ♥

 • Reply Sieneke van Biessum juni 27, 2017 at 1:41 pm

  Voor oma’s prinsesje! ♥ Samen gezellig fietsen

 • Reply Nancy van Heck juni 27, 2017 at 8:19 pm

  ik doe heel graag mee voor mijn lieve kleine zoontje zodat hij veilig en goed met ons mee kan op de fiets.

 • Reply Bodil juni 28, 2017 at 4:57 pm

  Haha heerlijk, zo blij met haar prinsessenzitje! Leuk filmpje 😀 Ook fijn om te zien hoe eenvoudig het te monteren is. Dat moet zelfs mij lukken 😉
  Zo’n bagagedrager lijkt mij ook erg prettig, fietstassen zijn eigenlijk onmisbaar en bij de meeste zitjes passen ze niet meer op de fiets. Social media heb ik niet, wel héél veel enthousiasme en een kleine meid die ongetwijfeld net zo dolgraag met dit mooie zitje met haar mama op pad zou gaan als de jouwe! 😀

 • Reply Marieke Joustra juni 28, 2017 at 6:20 pm

  Ook ik doe graag mee dan kan grote broer een zitje achterop en kan kleine broer voorop.

 • Reply Cindy Framke juni 29, 2017 at 12:40 pm

  Wat gaaf! Ik doe ook graag mee. Mijn jongste dochtertje wordt nu echt te groot voor het voorzitje. Met prinsessen zal mijn meisje ook helemaal geweldig vinden

 • Leave a Reply