sinterklaas raamversiering raamdecoratie ideeën tips

Raamversiering Sinterklaas; leuke ideeën en voorbeelden!

En rij dan niet stilletjes ons huisje voorbij… Hoe leuk is het dan om je huis (een beetje) te versieren voor het hele sint gebeuren? Vooral met raamversiering voor sinterklaas kun je alle kanten op. Je kunt spullen kopen of zelf maken, of gewoon een mix van allebei! Thuisleven deelt op haar blog bijvoorbeeld een hele leuke raamdecoratie diy met sinterklaashuisjes. In dit artikel laten we een aantal leuke voorbeelden zien van onszelf, van andere bloggers en van onze volgers. Wie weet haal jij er leuke inspiratie uit om zelf aan de slag te gaan.

Sinterklaas raamdecoratie

Vandaag plaatste ik een polletje op Facebook met de vraag of onze volgers hun huis ook extra versieren rond de sinterklaasperiode. Hiermee doelde ik op de woonkamer, een raam of vul het zelf maar in… Op het moment dat er 120 stemmen waren gaf 70% aan dat wel te doen. Ook wij doen altijd wel iets. Het staat zo gezellig en de kinderen vinden het altijd erg leuk! Vaak hangen we een sinterklaasslinger op maar dit keer hebben we iets anders. De slinger hangt nu in de houten seizoensboom. En op het raam hebben we een pakjesspeelboot gemaakt! Wat een hit bij onze kleuter!

Ook een aantal volgers deelden hun sinterklaas raamversiering. Sajenna maakte er wat moois van!

Leuke budget sinterklaasversiering shop je onder andere bij Action, Zeeman, Wibra en zelfs in tuincentra. Ook is het erg tof om een glazen stolp voor het raam te zetten met sinterklaas en pieten poppetjes. Playmobil heeft hier poppetjes van (nu bij Kruidvat in de aanbieding voor 7,99 per doosje). Bij Action hebben we de sint op Amerigo gespot!

Raamtekening met krijtstift

Sinterklaas raamtekeningen zijn ook erg leuk om zelf te maken. Je kunt hier speciale overtreksjablonen voor bestellen bij diverse webshops. Ook kun je een gratis kleurplaat uitzoeken en printen om deze vervolgens over te trekken. Je hebt er wel een vaste hand voor nodig lijkt mij. Mamablogger Elke maakte deze mooie Woezel en Pip raamtekening. Gaaf hè?

Deze sinterklaas raamtekening is gemaakt door Elke van Elkeblogt.net
Sint 2021Sint 2021

Raamsticker Sinterklaasstraat

Kijk, dit is ook supermooi! Bij blogger Maud zag ik deze sinterklaasstraat raamsticker voorbij komen op Instagram en op haar blog. Minimalistische kleur, alleen zwart (maar volgens mij op verzoek ook in andere kleuren te bestellen). De herbruikbare raamstickers komen bij Sticky4kids.nl vandaan, mocht je het willen weten.

Mooie sinterklaasstraat raamsticker. Zoveel pietjes! Foto van Maudgeniet.nl

Vlaggetjes ophangen voor het raam

Sinterklaasvlaggetjes, een welkomstschild, grachtenhuisjes met pieten… Dit ziet er toch uit als een mooi warm welkom voor sint en piet? Dit huisje zullen ze vast niet zomaar voorbij gaan… Deze leuke foto hieronder kregen we door van lezeres Evi. Dankjewel!

Sinterklaas seizoensboom

Ik liet al eerder weten dat wij fan zijn van de houten seizoensboom. Deze kocht ik een keer bij het tuincentrum. Zo is ie maar kaal! Maar elk seizoen of met de feestdagen geven we hem een nieuwe metamorfose. De sinterklaas seizoensboom staat als raamversiering. Met een sint slinger erin. Er zijn natuurlijk ook genoeg andere dingen te bedenken met het sint thema. Kijk voor meer inspiratie op het seizoensboom Pinterest bord.

Seizoensboom Sinterklaas
Hij staat hier nog op het dressoir maar ook leuk om voor het raam neer te zetten!

Diy ‘pakjesboot’ op het raam

Vorig jaar kregen wij een paar vellen sinterklaas raamstickers. Leuk voor in de auto, op de spiegel maar ook op het raam. Gewoon plakken zal denk ik snel vervelen. Al snel bedacht ik dat het wel leuk was om met washi tape een pakjesboot te maken. Dan kunnen de kinderen elke keer weer op nieuw de stickers over de boot verdelen. Hele verhalen worden erbij bedacht. Een soort van poppenhuis maar dan eigenlijk de stoomboot van sinterklaas. Waar ik de stickers vandaan heb weet ik eigenlijk niet meer. Ik heb nog 2 setjes over dus daar maak ik graag een weggevertje van. Hieronder lees je hoe je mee kunt doen.

raamversiering sinterklaas
Sinterklaas raamstickers Lidl

Weggevertje: 2 x raamsticker set zoals op de foto hierboven

Denk je nou van hé Nathalie, dat is leuk zo’n pakjesboot! Dat wil ik eigenlijk ook wel voor mijn kindje(s)…

Ik heb hier nog twee keer een set met 4 velletjes sinterklaas raamstickers liggen. Precies dezelfde die wij hebben gebruikt voor onze pakjesboot op het raam. Hebben? Ik maak 2 lezers blij met elk 4 velletjes raamstickers. Laat het even weten onder deze blog of onder het Facebookbericht. Komende zondag loot ik twee lezeres uit zodat de stickers begin volgende week met de post mee kunnen. Ik maak er graag iemand anders blij mee want aan één setje hebben wij genoeg! Je moet zelf alleen nog even voor washi tape zorgen. Washi tape koop je voor nog geen euro bij de Action bijvoorbeeld.

3 thoughts on “Raamversiering Sinterklaas; leuke ideeën en voorbeelden!

  1. Wat gaaf! Dit mooie setje komt hier heel goed van pas. En dan word er net als bij jullie een boot op het raam gemaakt .Ons meisje zou dat heel erg leuk vinden. Ze wordt over 2 weken 3 jaar dus haar fantasie komt dan heel goed van pas met dit mooie setje

Geef een reactie