recensie-brugklas-bioscoop-film-2019

Recensie: Brugklas film – De tijd van m’n leven (Première)

6 februari 2019 was het zover; de officiële première van de nieuwe bioscoopfilm Brugklas – De tijd van m’n leven. Bekend van de gelijknamige en populaire serie op Zapp. Het was één groot feest met de cast en genodigden in het Atlas theater te Emmen! Ik schreef er een leuke recensie over.

Twintig jaar geleden zat ik zelf in de brugklas op het voortgezet onderwijs. Ik weet nog goed dat ik als twaalfjarig klein meisje door de lange gangen sjouwde met een mega grote rugtas (en later een messengerbag van Invito want iedereen had ‘m…). Nu zit mijn oudste zoon in de brugklas op het gymnasium. De rollen andersom. Zo snel gaat de tijd maar het is leuk om weer even terug te gaan naar die mooie periode. Het is jammer dat mijn ‘brugger’ naar school moest anders had ik hem graag mee willen nemen naar de première. 😉

Ik ga jullie snel meer vertellen over de nieuwe brugklas film!


Het verhaal

Brugklas – De tijd van m’n leven gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de sjaak is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon), een rebelse jongen uit de tweede klas, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel wat Nola wil?

Première in het Atlas Theater Emmen

De meeste filmpremières in Nederland vinden in het westen plaats. Als de planning uitkomt dan bezoek ik ze daar ook wel eens. Reizen is voor mij namelijk geen probleem en vaak maak ik er dan een leuk dagje uit van. Ik ben altijd heel dankbaar voor dit zulk leuke uitnodigingen want een première bezoeken is elke keer weer een feestje! Dit keer was er een première dichter bij huis, in het Atlas theater naast Wildlands in Emmen. Voor mij is dat nog geen 40 minuten rijden. Vroem vroem…

Naar mijn idee is hier ook bewust voor gekozen omdat de film grotendeels is opgenomen in Drenthe. Ik vond het Atlas theater een top locatie voor de première van de Brugklas film. Groot, mooi en makkelijk bereikbaar met de auto.

Toen ik arriveerde stonden er een aantal fans in de rij om handtekeningen te verzamelen…

De dresscode was feestelijk. Bij binnenkomst was er tijd om de aanwezige castleden te fotograferen en interviewen. Voordat de film begon zat de sfeer er al goed in. In de foyer kon je terecht voor lekkere gebakjes en verse stroopwafels of wat drinken. Een dj zorgde in tussentijd voor wat ontspanning.

Schoolkrijtjes als snack bij de film! Hoe toepasselijk! En lekker ;-
recensie-premiere-brugklas-film
Na afloop met confetti en vuurwerk aan toe. Een knalfuif!

Recensie Brugklas film 2019

Ik heb genoten van de film. Het verhaal zit goed in elkaar en het is leuk om deze film vanuit de positie als ouder te zien. Wij waren vroeger namelijk geen haar beter als tiener, moesten ook nakomen op school en dat met jaloerse klasgenoten is ook heel herkenbaar. Er komen ook emotionele aspecten voor in de film. Gescheiden ouders, gezinnen met weinig geld en die elk dubbeltje moeten omdraaien… Dan slaat er even een brok in mijn keel. Dit mag dan wel ‘gemaakt’ zijn maar iedereen kent in zijn eigen omgeving ook wel zo iemand.

Het leukste stuk van de film vond ik dat Nola en Boy het auto’tje van oma meenemen en op avontuur gingen. Dat was zo grappig en ook romantisch.

Ondanks dat de meeste spelers er niet als brugklassers uitzien (ze zijn veel ouder, Nola is bijna 19) is het leuk om naar te kijken. Of mijn eigen jongens het leuk zou vinden betwijfel ik. Ik vind het meer een meidenfilm.

De mensen die ik na afloop sprak waren ook enthousiast. Onder het genot van stukken pizza praten we nog even na en daarna ging ik met een leuke goodiebag naar huis!

Ken jij de Brugklas soap? En zijn jullie van plan om deze film te gaan zien?

9 thoughts on “Recensie: Brugklas film – De tijd van m’n leven (Première)

  1. Ik woon in Belgie, maar heb er ooit wel iets van zien passeren, van de serie dan. Maar ik ben er niet zo bekend mee… al hebben we in Belgie ook wel zo een concept, al kan ik niet op de juiste naam van de serie komen. Ik behoor ook niet echt bij de doelgroep natuurlijk! 😉

Geef een reactie