Recensie: De mooiste vis van de zee leert verliezen

Al 25 jaar bestaan de boeken van ‘De mooiste vis van de zee’. Je hebt er vast wel eens een zien liggen op school of in de bieb. Om dit jubileum te vieren is er een nieuwe titel uitgebracht die gaat over verliezen. Een herkenbaar onderwerp waar iedereen wel eens mee te maken krijgt..

Als wij thuis een spelletje doen dan doet iedereen enorm zijn best om te winnen. Iedereen wil winnen maar dat kan natuurlijk niet. Bij een spelletje horen ook verliezers en niet ieder kan hier goed mee om gaan. Mijn zoon gooide wel eens kwaad het speelbord van Mens Erger Je Niet op de grond, dat bord vloog letterlijk de kamer door. Dit is natuurlijk niet leuk, hij baalde omdat hij verloor en op dat moment was dat zijn reactie. Verliezen hoort bij het leven en kinderen moeten leren om dat te accepteren. Het boek ‘De mooiste vis van de zee’ kan hierbij helpen.

de mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee verliest met verstoppertje spelen en dat vindt hij niet leuk. Boos zwemt hij weg. Regenboog denkt er helemaal niet aan dat hij daarmee ook het plezier van de anderen bederft! Zijn vriendinnetje Roodvin helpt hem om dat in te zien.

Wij zijn fan van Regenboog, de mooiste vis van de zee. Wij hebben al eerder boeken geleend uit deze serie en op school werd er ook uit voorgelezen. Net als Rupsje Nooit Genoeg is dit een van de boeken die vele kinderen zich later nog zullen herinneren. Het heeft iets magisch, de prenten zijn stuk voor stuk prachtig en sommige schubben glimmen mooi in dit boek.

vis3

Wij vonden het verhaal duidelijk geschreven. Mijn zoontjes snapten waar het verhaal over ging. Mijn dochter was meer gefocust op de glimmetjes in het boek en de mooie plaatjes. Het is een fijn verhaal met niet al te veel tekst en dus zeer geschikt als verhaaltje voor het slapengaan. Weetje.. verliezen is helemaal niet zo erg 😉

Het boek ‘De mooiste vis van de zee leert verliezen’ is uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken en is te koop voor € 15,95.

Hebben jullie al eens een boek uit deze serie gelezen?

*Voor deze recensie heb ik het boek ontvangen.

2 thoughts on “Recensie: De mooiste vis van de zee leert verliezen

Geef een reactie