Disney On Ice 2017

Recensie: Disney On Ice show 2017; Betoverende werelden

Gisteren vond de eerste show van Disney On Ice 2017; Betoverende werelden plaats in Ahoy Rotterdam. Ik ging er samen met mijn vriendin, haar dochter en twee van mijn kinderen naar toe, en het was net zoals vorig jaar weer ontzettend mooi om te zien. De reis liep helaas niet helemaal zoals gepland, en ik raakte mijn dochter even in een oogwenk kwijt maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

disney on ice 2017Vorig jaar zijn we voor het eerst naar Disney On Ice geweest met zijn allen en daar hebben we elke seconde van genoten. Toen vond het plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en dat is voor ons een stuk dichterbij dan de Ahoy Rotterdam. Helaas kon ik niemand strikken om met de auto te rijden, want als jullie mij kennen weten jullie dat ik niet lang auto kan rijden en al helemaal niet in het donker. Mijn vriendin die ik meevroeg wilde graag mee met haar dochter maar echter rijd zij ook niet graag in het donker en daarom hebben we besloten om met het openbaar vervoer te gaan.

Op de heenweg kregen we bij Utrecht een stroomstoring en kon de trein niet verder rijden naar Rotterdam. Hierdoor werden we genoodzaakt uit te stappen en de trein richting Den Haag te nemen. Bij Gouda stapten we uit om vervolgens daar de trein te nemen richting Rotterdam en toen was het nog een stukje met de Metro. Door de stroomstoring hadden we meer dan een half uur vertraging en waren we net op tijd voor de show.

Disney On Ice 2017

4 shows in één programma

De Disney On Ice show bestond uit 4 verhalen. Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy nemen je als gastvrouw en gastheren mee naar de vier betoverende werelden. De show begon met het eerste verhaal van Toy Story, daarna kwam De kleine zeemeermin, als derde raceten de auto’s van Cars over het ijs en als laatste het verhaal van Frozen.

Toy Story

toy story

Het verhaal van Toy Story kende mijn dochter nog niet. In het begin ligt er overal speelgoed en gaan ze in een grote speelgoeddoos. Andy, het jongetje van wie al het speelgoed is, gaat verhuizen en neemt afscheid van zijn speelgoed. En dan opeens komt al het speelgoed in een kindercrèche tot leven. Toen er overal groene soldaten vandaan kwamen (zelfs vliegend), wist mijn dochter niet meer waar ze kijken moest. Er was een gemene roze beer die de boel wilde beheersen maar gelukkig komt alles weer goed. Wij vonden het verhaal erg lang duren in vergelijking met de andere drie delen van de show.

De kleine zeemeermin

kleine zeemeermin disney

Vroeger was dit één van mijn favoriete sprookjes. Na Toy Story doken we in het diepe in de magische onderzee wereld. Het zag er allemaal tropisch uit. We zagen onder andere een prachtige dans van Ariël en de prins. Wat kunnen die schaatsen zeg!

Cars

disney on ice cars

Dit was het favoriete showgedeelte voor mijn zoon. Bliksem McQueen, Takel en hun vriendjes stelden zich op voor een grote race over het ijs. Hierbij waren veel special effects te zien. Mijn dochter schrok wel een beetje van het vuurwerk de harde knallen en het gebrom van de motors.

Frozen

disney on ice 2017

Last best zeggen ze toch wel eens. Frozen was bij veel kleine Disney fans de klapper van de hele show. Hier werden veel liedjes meegezongen in het publiek en mijn dochter stond ook te dansen naast mij op de stoel. Anna ontmoette prins Hans en wilde daarmee trouwen en had daarvoor toestemming van koningin Elsa nodig. Dat weigerde Elsa en ze liet alles bevriezen. Hans had gemene bedoelingen en ging op weg naar Elsa. Anna raakte de weg kwijt en kwam onderweg Christoph tegen. Zij vroeg hem haar terug te brengen maar dat deed hij niet zomaar. Ze beleefden veel lol samen maar bevroor op een gegeven moment door de kou. Alleen een daad uit liefde kon haar ontdooien. Het komt weer goed. Het verhaal van Frozen leek heel erg veel op het stuk van vorig jaar. Ook hier in deze show zie je weer veel speciale effecten. Zo heeft Elsa een keer een lichtgevende jurk aan en Anna een lichtgevende cape en begint het een paar keer flink te sneeuwen.

Op het einde van de hele show zingen ze een liedje uit Frozen en komen alle artiesten het ijs nog eens op. Wij hebben er erg van genoten en het heeft bij de kinderen veel indrukken achter gelaten.

Disney On Ice; Betoverende werelden is nog tot en met 30 december te zien in Ahoy Rotterdam, Jaarbeurs Utrecht en Rai Amsterdam. Tickets kun je hier bestellen.

Na afloop van de show raakte ik mijn dochter nog in een oogwenk kwijt maar gelukkig hebben we haar snel weer gevonden. Mijn hart klopte wel even 10 sneller dan normaal en hoop dit niet nog weer eens mee te maken. De terugreis duurde ook langer door vertraging en we hebben net de laatste overstap kunnen halen door te rennen. Tegen 2 uur ’s nachts lagen we allemaal in bed en hebben we heerlijk uitgeslapen.

Gaan jullie ook nog naar Disney On Ice of ben je er al eens geweest?

One thought on “Recensie: Disney On Ice show 2017; Betoverende werelden

Geef een reactie