Recensie – Monster Jam 2016 in De Kuip Rotterdam

Gisteren was het zover! Monster Jam kwam naar De Kuip om daar een fantastische show te geven. Twaalf Monster Jam trucks namen het tegen elkaar op waaronder Grave Digger, Max-D, El Toro Loco, Son-Uva Digger, Monster Energy, Monster Mutt Dalmatian, Zombie,  Madusa en Scooby-Doo. Het was een groot feest met vuurwerk, vuur, entertainment, motors en Monster Jam trucks. Wij waren er met ons hele gezin bij en hebben er enorm van genoten.

IMG_3149

Pit Party

Om 11.00 uur begon de zogenaamde Pit Party, dit was voor de grootste fans een geweldig moment om samen met je favoriete Monster Jam truck op de foto te gaan. Je kon de Monster Jam trucks van heel dichtbij bekijken, de bestuurders ontmoeten en handtekeningen verzamelen. Helaas zaten wij in een file die meer dan twee uur duurde  op de A12 vast waardoor wij de Pit Party hebben moeten missen. Na afloop van de show was er ook nog een mogelijkheid om handtekeningen te verzamelen.

De line up

De twaalf Monster Jam trucks die het op 2 juli tegen elkaar op namen waren: Grave Digger, Max-D, El Toro Loco, Son-Uva Digger, Monster Energy, Monster Mutt Dalmatian, Zombie, Madusa , Scooby-Doo, Blue Thunder, Captain’s Curse  en Team Hot Wheels Firestorm. De Monster Jam legende Dennis Anderson, driver en bedenker van Grave Digger, kwam na 35 jaar voor het eerst naar Europa…en naar Rotterdam! Dennis Anderson, vier keer Monster Jam wereldkampioen, creëerde de legende van Grave Digger in 1982 en tot op de dag van vandaag is Grave Digger  ’s werelds meest bekende Monster Jam truck. Anderson maakte Grave Digger in een oude garage door oude onderdelen van afgedankte voertuigen, zoals het onderstel van een 1952 Ford pick-up uit 1952 en een Chevy motor, samen te voegen. Ryan Anderson, zoon van Dennis Anderson, rijdt in Son-Uva-Digger. Een mooie strijd tussen vader en zoon 😉 Ook reden er drie vrouwen mee in de Monster Jam trucks, dat vonden mijn jongens erg stoer en vroegen mij of ik dat ook durfde.

Rondom het stadion

Om het stadion heen was er ook van alles georganiseerd. Er waren gigantisch veel mensen en er waren springkussens, genoeg tentjes waar je eten en drinken kon, shops met Monster Jam merchandise, een stand waar je je kindje kon opgeven bij de Feijenoord Fanclub en een meet-wand van Marvel superhelden. Mijn zoontjes vonden dit superleuk en wilden natuurlijk graag poseren bij hun favoriete helden. Een leuke reclame van Feld Entertainment die de productie van zowel Monster Jam en Marvel Universe doet.

IMG_3123

Lawaai

Wat ben ik blij dat wij deze week nog snel drie paar gehoorbeschermers voor de kinderen hebben gekocht. Mijn dochter moest er een beetje aan wennen en trok de gehoorbeschermer af en toe van haar hoofd af maar mijn jongens hielden ze de hele tijd op. Mocht je ze vergeten zijn dan kon je ze daar ook kopen of gratis wegwerp-oordopjes krijgen bij de ingang van elk vak. Niet alleen de muziek maar ook de Monster Jam trucks maken enorm veel lawaai en daar wil je je oren voor beschermen toch?

IMG_3135

Monster Jam 2016

De show begon om 15.00 uur en vanaf 14.00  kon je al naar binnen. Al die tijd kon je genieten van de muziek, een quiz waarbij je zelfs iets kon winnen en informatie over de show. Alle bestuurders werden voorgesteld en daarna reden ze allemaal een paar rondjes achter elkaar. Hier kwam zelfs vuurwerk aan te pas. De show bestond uit vier onderdelen.

De race

Hierbij ging het om de snelste tijd. De Madusa viel meteen al af want die kwam niet voorruit. Max-D heeft met de eerste plaats de race gewonnen. Hij kreeg een trofee overhandigd welke hij weggaf aan een van de gasten uit het publiek.

Donuts

Hierbij moesten de Monster Jam trucks om hun eigen as draaien. Met een beetje fantasie lijkt het inderdaad een donut. Hierbij konden ze punten verdienen van de jury en het publiek mocht hierbij ook meebeslissen door te juichen.

IMG_3163

Motorcross

Dit was erg gaaf om te zien. Er werd een grote schans opgebouwd waar een aantal motorcrossers een te gekke show gaven. Over de kop, handstand op de motor alles was mogelijk.

Freestyle

Dit was het laatste en het leukste onderdeel. De Monster Jam Trucks kregen elk 90 seconden de tijd om hun eigen show neer te zetten. Mijn man heeft een stukje gefilmd van Grave Digger die jullie hieronder kunnen bekijken. Af en toe kan er natuurlijk eens iets mis gaan dat ze hun kop of op de zijkant terecht komen maar gelukkig is alles goed afgelopen. De show eindigde ook weer met een groot applaus en vuurwerk. Na de show kon je in het Maasgebouw terecht om handtekeningen te verzamelen.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=feSgfafXeDc[/embedyt]

Kijk voor meer informatie op www.monsterjam.nl

Een leuke kleurplaat van Monster Jam voor je kinderen kun je hier vinden. Zijn jullie wel eens naar zo’n grote show geweest?

4 thoughts on “Recensie – Monster Jam 2016 in De Kuip Rotterdam

Geef een reactie