Recensie prentenboek: Moet je zien – Milja Praagman

Dat mijn kinderen gek op boeken zijn is jullie vast al wel opgevallen. Weet je wat ze vaak doen? Ze zoeken bijna altijd een knus plekje op om te lezen, in de tent, op een ligzak, bij ons op bed, of onder een paraplu.. Dit keer ontvingen we een ontzettend leuk prentenboek om te recenseren van Milja Praagman, ‘Moet je zien’. Het eerste prentenboek waar een mobieltje ook een rol in speelt.

Hé, wat ligt daar?
Egel begint te stralen.
‘Moet je zien!’
‘Muis, Merel, Mol!’ Egen zwaait vrolijk met zijn tak.

Dit is een klein fragmentje uit het begin van het nieuwe prentenboek van Milja Praagman. Buiten regent het en mijn kinderen zoeken een knus plekje onder een grote paraplu. Samen bekijken en lezen we dit boek. Het gaat over Egel die een stok heeft gevonden. Met zijn trots laat hij allemaal zien wat hij met zijn stok kan maar zijn vrienden, Muis, Merel en Mol kijken niet om. Zij zijn druk bezig met andere dingen. Door het schermpje van Muis is alle aandacht voor Egel verdwenen en dat is erg jammer. Het is een leuk en vrolijk prentenboek waar een mobieltje ook een rol in speelt. En zeg is eerlijk, zijn we af en toe niet iets te vaak met onze mobieltjes bezig?

moetjezien1

moetjezien2

De inhoud van het boek is heel herkenbaar voor de kinderen en ook voor ons als ouder. Mijn kinderen vonden het eerst zielig dat Egel steeds geen aandacht kreeg van zijn vriendjes. Later kreeg hij wel aandacht, gelukkig maar! De prenten zijn erg mooi en ook humoristisch getekend. Na afloop van het verhaal wilden mijn kinderen zelf ook naar buiten om een stok te zoeken. Als Egel zoveel met een tak kan, dan kunnen wij dat ook mama 😉

Tevens hadden we die dag even een gesprek naderhand van het boek. Over schermpjes gesproken.. het is helaas heel herkenbaar dat als de jongens op de tablet spelen dat ze niets anders horen of zien dan het schermpje, maar ook papa en mama mogen af en toe wel iets minder op het schermpje van hun telefoon kijken. Mijn kinderen hebben nog geen mobieltje en wij hebben afgesproken dat ze er een krijgen als ze tien jaar zijn. Wij vinden het nu nog niet nodig. ‘Moet je zien’ is een geweldig leuk boek voor jong en oud die zich afspeelt in deze tijd, met een tikkeltje fantasie en humor! Wij houden ervan en zijn nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Milja.

Milja Praagman is sinds 1995 ontwerpster en illustrator voor verschillende kranten en tijdschriften. Tijdens haar klussen werd ze geïnspireerd om ‘eigen’ verhalen te gaan schrijven. Haar eerst prentenboek Meneer Po werd meteen goed ontvangen. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. Nog 100 nachtjes slapen werd prentenboek van het jaar 2013.

Moet je zien is uitgegeven door Leopold, telt 32 bladzijden en kun je online bestellen of in de meeste boekhandels kopen.

Reviewer: Volgmama

Review Date: 30-08-2017

Reviewed Item: Moet je Zien
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

*Affiliate link

9 thoughts on “Recensie prentenboek: Moet je zien – Milja Praagman

Geef een reactie