ralph-breaks-the-internet-bioscoop-film-recensie-2018-disney

Recensie Disney animatiefilm: Ralph Breaks the Internet en verslag van de première

Nog twee nachtjes slapen… Vanaf 12 december draait de gloednieuwe Disneyfilm ‘Ralph Breaks the Internet’ in de Nederlandse bioscopen. Afgelopen zaterdag mocht ik met mijn zoontje bij de première aanwezig zijn. Deze vond plaats bij Pathé aan de Arena Boulevard, helemaal in Amsterdam. In deze te gekke film draait het helemaal om internet en vriendschap. Ik vertel jullie er alles de recensie die ik voor jullie geschreven heb. 

Wij hebben al aardig wat Disney films gezien en de films zijn steeds weer verrassend. Afgelopen weekend had ik even wat quality time met mijn zoon. Omdat Amsterdam voor ons best wel een eindje rijden is én omdat ik lastminute nog een uitnodiging kreeg voor een andere première, hebben we een hotelkamer geboekt recht tegenover de bioscoop. Zo konden we voor én na de premières even heerlijk chillen met zijn tweetjes. Ik zou het zo weer doen. We gingen als eerste naar de première van Ralph Breaks the Internet.

bioscoop-film-recensie-ralph-breaks-the-internet
©2018 Disney. All Rights Reserved.

Ralph Breaks the Internet in de bioscoop

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met het internet. Denk aan YouTube filmpjes kijken op de tablet, een eigen telefoontje… Dat vinden ze natuurlijk geweldig. Naast al die leuke dingen kent internet natuurlijk ook de minder leuke kanten zoals gevaren voor virussen, clickbaits en pop-ups naar pokersites en ongewenste reclames. Wij verklappen alvast dat je deze elementen ook terug gaat zien in de film.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Qm66eG7kTjY[/embedyt]

Het verhaal

In de nieuwste animatiefilm van Disney, Ralph Breaks the Internet, verlaten buitenbeentjes Ralph en Vanellope von Schweetz hun vertrouwde Litwak’s Arcadeom ‘letterlijk’ de voor hen verboden wereld van het internet te betreden. Ze gaan op zoek naar een vervangend onderdeel van
Vanellope’s videogame Sugar Rush. Tijdens hun zoektocht op het spannende en oneindig verrassende internet worden ze geholpen door de bewoners, de Netizens, om hun weg te vinden.

Ook ontmoeten ze websiteondernemer Yesss, het hart en ziel van de trendsettende website BuzzzTube en Shank, de onverschrokken coureur uit de stoere racegame Slaughter Race, een spel waar Vanellope zich eindelijk helemaal thuis in voelt. Dit tot grote zorg en onvrede van Ralph, die bang is zijn beste vriendin voorgoed kwijt te raken.

De film bevat geweld en actie en wordt daarom aanbevolen aan kinderen met een minimumleeftijd vanaf 6 jaar. De film duurt in totaal 112 minuten.

De première van Ralph Breaks the Internet

nederlandse-recensie-ralph-breaks-the-internet

Het is altijd een feestje om naar een première te gaan. Ik ben daarom ook erg dankbaar voor dit soort leuke uitnodigingen als blogger. Als we kunnen dan probeer ik ook altijd te gaan. Ik had voor mijn zoon een shirt van zijn grote broer uit de kast getrokken. Hij kon er zelf helaas niet bij zijn door omstandigheden. Op het shirtje stond de tekst ‘Internet Famous’ en dat vond ik wel toepasselijk voor deze première.

Nadat we onze komst hebben gemeld, kregen we een bandje om en mochten we de verlichte roltrap omhoog. Welkom tot het internet. Boven stonden wat dames heel enthousiast met bordjes te springen waarop teksten stonden als; ‘Klik op mij dan win je 10 miljoen’, ‘Gefeliciteerd je bent een winnaar’ etc. Ook werden er hartjes (stickers) uitgedeeld en kon je bij een fotograaf op de foto. Mijn zoon van acht jaar schrok een beetje van de enthousiaste dames haha. Dat gezichtje van mijn zoon sprak boekdelen; ‘Wat overkomt mij nou?’. Er was een rode loper voor de speciale genodigden en de stemcast (deze mensen hebben de stemmen voor de Nederlandse film ingesproken). Je kon er drinken, snoepjes en popcorn pakken. Wij konden bij de aanmelding trouwens kiezen voor een 2D of 3D film. Wij hebben zelf voor de 2D film gekozen en deze zaal zat letterlijk helemaal vol voordat de film begon. Voorafgaand aan de film mochten kinderen meedoen aan een quizwedstrijd waarmee ze leuke ‘Ralph’ prijsjes konden winnen.

Wat vonden wij van deze Disney animatiefilm?

Ralph kennen sommigen van jullie misschien al van de film Wreck-It Ralph uit 2012. Zelf heb ik Wreck-It Ralph nog niet gezien dus ik kan jullie helaas niet vertellen in hoeverre de film als vervolg hierop aansluit. Ralph Breaks the Internet is in ieder geval een film met een eigen verhaal. Je hoeft dus niet perse eerst Wreck-It Ralph gezien te hebben.

Al met al vonden wij de film enorm verrassend en vonden we het grappig dat opeens alle Disney prinsessen in de film voorbij kwamen. Ook waren er spannende en zielige stukjes in de film. Mijn zoon van 8 vond het niet te eng. Toch betwijfel ik een beetje of ik een zesjarige mee zou nemen, aangezien de film wel lang duurt (112 minuten) en er veel actie, spanning en een beetje geweld bij komt kijken. Naar mijn mening zou ik de film pas aanraden voor kinderen vanaf 8 jaar. De film is voor zowel jongens als meisjes leuk!

SELFIE! – ©2018 Disney. All Rights Reserved.

Aanknopingspunt voor een goed gesprek over internet

Ralph Breaks the Internet is ook een fijne film om naderhand nog eens over na te praten. Zo kon ik later met mijn zoon nog eens praten over het internet. Want ziet hij ook wel eens die clickbaits/pop-ups met ‘Je bent een winnaar, klik hier om je prijs te claimen’ etc? En klikt hij daar op? Ik kan namelijk onmogelijk continu meekijken als mijn zoon filmpjes kijkt of spelletjes speelt op zijn tablet. Het was dus meteen een leerzame les om erover te praten, dat hij nooit op dit soort pop-ups moet klikken en ik vertelde hem dat dit spam is en dat er niets van waar is. Voordat je het weet laat je kind gegevens achter of heb je een virus op je computer, tablet of telefoon, die alles kapot maakt. En dat willen we graag voorkomen.

Is deze Disney animatiefilm ook iets voor jullie?

Geef een reactie