waar zitten ze, kinderboek, recensie, review

Waar zitten ze? Interactief kinderboek met magische lens

Als mijn jongste zoon zegt dat dit het leukste boekje is tot nu toe dan mag het zeker wel iets bijzonders zijn. En dat is het boekje ‘Waar zitten ze?’ van uitgeverij Ploegsma ook. Als jullie de blog lezen dan snappen jullie waarom.

Ik lees mijn kinderen vaak voor uit prentenboeken. De jongste twee zijn 2 en 6 jaar (bijna 7 jaar) oud. Voor hun is het namelijk goed voor de woordenschat omdat wij ze tweetalig opvoeden. Waarom zijn prentenboeken dan goed voor mijn 6 jarige zoon? Omdat hij op school nu net begint met lezen en schrijven. De letters in prentenboeken zijn vaak groter dan in AVI niveau boekjes en het verhaal duurt natuurlijk niet te lang. En voor kinderen die concentratie problemen hebben blijft het altijd een uitdaging om voor te lezen. Dit boekje hebben we gekregen en hij pakt het boek erg vaak om zelf even te zoeken met de magische lens. Wauw!

waar-zitten-ze-4

De dierentuin gaat ervandoor! Alle dieren zijn ontsnapt en oppasser Job moet ze terug zien te vinden. Help je mee? Met de magische lens zie je olifanten op de bouwplaats, gorilla’s in de trein en zelfs slangen in de ruimte! Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en telt 32 pagina’s.

waar-zitten-ze-1

Waar zitten ze?, onze ervaring met dit boek

Echt een leuk boek, het is meer dan alleen lezen en voorlezen. Voorin zit een klein envelopje waar de rode loep in zit. Je kunt hem hier ook weer makkelijk in opbergen. De papieren rand om de hoek had van mij iets steviger gemogen voor de kleine kinderhandjes, je krijgt er zo een vouw in en dat is jammer als de kinderen er niet voorzichtig mee zijn. Ik snap dat daarom de gegeven leeftijdindicatie 3+ is. En dat is mijn dochter natuurlijk nog niet. Mijn zoon ging er iets rustiger mee om. Beiden snapten ze meteen zonder uitleg hoe de loep werkte.

De dieren zijn uit de dierentuin ontsnapt en wij mogen ze (met de rode loep) terugvinden in allerlei voertuigen zoals auto’s, tractors, vliegtuigen of een onderzeeër. Op bijna elke bladzijde staat een vraag met een zoekopdracht. Waar zijn bijvoorbeeld de negen krokodillen? Zonder loep zijn de diertjes moeilijk te vinden dus raak hem niet kwijt 😉

Dit boek is anders als andere prentenboeken omdat de kinderen zelf ook een beetje in de hoofdrol meespelen. Ze moeten Job helpen om alle dieren terug te vinden. Het boek is hier een groot succes.

Het boek ‘Waar zitten ze?’ kost € 12,50 en is te bestellen bij Ploegsma en te koop in de boekhandels.

Wat vinden jullie van interactieve kinderboeken?

 

3 thoughts on “Waar zitten ze? Interactief kinderboek met magische lens

Geef een reactie