recept-oopsies

Oops I Eat It Again. Oopsies, Wolkenbroodjes, heerlijke koolhydraatarme broodvervangers

Ik ben dol op een kop soep met een broodje, heerlijk je broodje in de soep stippen. Of een heerlijk broodje bij de salade als je een barbecue hebt. Maar in de strijd tegen de kilo’s probeer ik zoveel mogelijk brood te vermijden. Dus moest ik opzoek naar een lekker alternatief en zo kwam ik de Oopsies tegen.

Oopsies worden ook wel wolkenbroodjes genoemd en zijn op eiwitbasis gemaakt. Ik deel vandaag het basis recept met jullie. Je kunt er eindeloos mee variëren, van zoet tot hartig. Wij zijn fan van de Oopsies en maken ze regelmatig. Oopsies passen in het koolhydraatarm dieet en zijn lekker voor bij het ontbijt, lunch en avondeten.

Koolhydraatarme broodjes

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 3  grote eieren,
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Klein snufje zout, alleen gebruiken als je de naturel Oopsies maakt.

Nadat je de spullen hebt klaargezet kun je de oven vast voorverwarmen op 200 graden. Ik bak zelf altijd met boven en onder warmte. De warmte van de oven kan variëren omdat niet elke oven hetzelfde is.

Bereiding van de Oopsies broodjes:

Je begint met het scheiden van de eieren. Gooi het eiwit in een grote kom. Dit i.v.m. het volume van het eiwit dat je krijgt als je het gaat kloppen. Voeg het bakpoeder toe aan het eiwit en klop de eiwitten stijf. Controleer dit altijd door de kom op de kop te houden. Als het blijft zitten is het stijf genoeg. Meng het eigeel met hüttenkase en voeg eventueel kruiden naar smaak toe. Spatel de opgeklopte eiwitten door het eigeelmengsel.

Verdeel het mengsel daarna over de bakplaat. Ik verdeel het vaak in 6 dotten.

Bak de dotten eimengels in 20 minuten tot Oopsies.

Je kan ze koud en warm eten, eet smakelijk!

Vaak maak ik er wat meer omdat je ze kan invriezen. Laat de Oopsies even goed afkoelen voordat je ze in de vriezer stopt. Opwarmen van de Oopsies kan in de oven of in de broodrooster. Meestal warm ik ze in de oven op 5 tot 8 minuten op 180 graden.

Mijn favoriete kruiden voor door de Oopsies zijn; kerrie, rozemarijn & zout, gerookte paprika of pardano.

Hebben jullie ze al eens gemaakt en wat zijn jullie favoriete kruiden of toevoegingen?

One thought on “Oops I Eat It Again. Oopsies, Wolkenbroodjes, heerlijke koolhydraatarme broodvervangers

Geef een reactie