nachos, ovenschotel

Simpele Nachos Ovenschotel met gehakt, groenten en kaas voor 4 personen

Warme nachos zijn heerlijk! In restaurants of cafés worden ze vaak geserveerd als voorgerecht of als snack. Meestal zijn ze noch machtig ook. Gisteren maakten wij zelf een Nacho Ovenschotel als hoofdmaaltijd en lekker dat het was 🙂

Het is heel makkelijk om te maken en nog snel klaar ook. Net als bij pasta’s kun je met nachos oneindig variëren. Dit keer kocht ik bij de Lidl alle ingrediënten voor een overheerlijke ovenschotel. Alles is berekent op 4 personen en de hele schotel kwam op!

Deze ingrediënten heb je nodig

  • Nachos gezouten
  • Rundergehakt (minder vet)
  • Klein blikje mais
  • Rode paprika
  • Bosuitjes
  • Nachos dipsaus mild (als kinderen mee eten, voor volwassenen kun je spicy saus proberen)
  • Geraspte Gouda kaas

recept-nachos-uit-de-oven-met-gehakt-en-kaas-volgmama

Zo maak je het

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Verdeel ongeveer de helft van de nachos in een ovenschaal en verdeel een hele pot dipsaus erover heen. Snijdt 3 bosuitjes en een halve rode paprika in stukjes. Het kleine blikje mais laat je even uitlekken. In een koekenpan of wok rul je het gehakt gaar en bruin. Daarna voeg je de groenten toe en deze bak je een paar minuten mee. Dan kun je het gehakt en de groenten over de schaal verdelen en er ruim geraspte kaas overheen strooien. Schep het geheel een keertje door elkaar en strooi er eventueel nog een beetje kaas over. Nu kan de schaal in de oven en is het even een paar minuten wachten tot de nachos warm zijn geworden en de kaas is gesmolten. Laat de nachos niet bruin worden.

Eet smakelijk!

nacho-ovenschotel

Heb jij al eens een nacho ovenschotel gemaakt? Hoe maak jij hem dan het liefst?

9 thoughts on “Simpele Nachos Ovenschotel met gehakt, groenten en kaas voor 4 personen

Geef een reactie