De leukste reisspelletjes

Leukste reisspellen voor peuters, kinderen en volwassenen

Als wij op vakantie gaan nemen we vaak een aantal compacte reisspellen mee voor onze kinderen. Dan hebben ze in de auto, in het vliegtuig of op de plek van bestemming iets om samen mee te spelen. Wat dacht je van een spelletje UNO, een potje kaarten of misschien wel Weerwolven? De leukste of eigenlijk beter gezegd ‘onze favoriete reisspelletjes’ delen we graag met jullie in dit blog.

Tijdens het inpakken voor de vakantie pak je al snel teveel spullen in en als je met het vliegtuig reist dan wil je natuurlijk niet teveel betalen voor je bagage. In deze gevallen moet je je koffers of tassen slim gaan inpakken. Wat hebben we echt nodig en wat willen we echt mee? Voor de spelletjesliefhebbers zijn er gelukkig ook heel wat gezelschapsspellen in klein formaat om mee te nemen op reis.

Reisspellen voor peuters en kleuters

Laatst kreeg ik de vraag van een moeder wat nou leuke reisspellen voor peuters zijn. Nog niet elke peuter of kleuter kan tellen met een dobbelsteen of een potje UNO spelen. Geeft niet. Er zijn nog meer leuke spellen die geschikt zijn voor de allerkleinsten en die weinig ruimte in beslag nemen.

Peuters en kleuters hebben vaak nog niet zoveel geduld bij spelletjes en daarom zou je voor een reisspel kunnen kiezen met snelle speelrondes.

Lijstje/overzicht met leuke reisspellen voor peuters en kleuters:

Reisspellen voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar

Als je kind kan tellen tot 6 of 12 (twee dobbelstenen) dan kun je al heel wat meer soorten spelletjes spelen. Dat wil niet zeggen dat de reisspellen uit het lijstje hierboven voor peuters en kleuters niet meer geschikt zijn. Mijn vijfjarige dochter speelt graag een spelletje Mens erger je niet maar net zo graag een potje memory of kwartet.

Lijstje/overzicht met leuke reisspellen voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar:

Reisspellen voor tieners en volwassenen

In dit lijstje met pocketsize reisspellen voor volwassenen en tieners staan de spellen die over het algemeen een wat langere speelduur hebben of waar je goed bij moet na denken. Ook zijn er mini varianten of kaartspellen van populaire spellen voor volwassenen zoals bijvoorbeeld het Catan kaartspel.

Lijstje/overzicht met leuke reisspellen voor tieners en volwassenen:

Welke reisspellen neem jij graag mee op vakantie?

Geef een reactie