retraits met kinderen alles wat je wilt weten

Retraite met kinderen

Retraites met kinderen worden steeds populairder. Heerlijk een-op-een aandacht met je kind en samen ontspannen van een welverdiende vakantie met een leuk programma, vaak in combinatie met yoga en/of mediteren. En daar hoef je helemaal geen prof in te zijn want dat leer je allemaal tijdens die paar dagen weg. Het doel van een ouder kind retraite is om samen uitgerust, ontspannen en vol energie weer thuis te komen. Klinkt dat als muziek in je oren? In dit blogartikel vertel ik er meer over en deel ik inspiratie voor een aantal leuke retraites met kind.

Wat is een ouder en kind retraite en waar is het voor bedoeld?

Een retraite met je kind is een paar dagen lang genieten, lachen, verdiepen en aan je bewustzijn werken. Het is dan ook een ideale manier om aan jullie verbinding en band als ouder en kind te werken. Hoe ziet zo’n programma er ongeveer uit? Tijdens deze mini vakantie met je kind doe je samen spelletjes, bewustzijnsoefeningen, meditatie, yoga en ademoefeningen. Soms individueel en soms in groepen. Even helemaal niks doen kan ook lekker zijn. Het programma aanbod varieert van aanbieder en meestal zitten de overnachtingen en kost bij de prijs in. Meestal kun je gezellig aanschuiven bij de lunch en avondmaaltijden.

Retraite voor het hele gezin

Een andere variatie op een ouder en kind retraite is een retraite voor het hele gezin. Zie je een retraite met alleen je kind niet zo zitten of vind je het een beetje spannend? Een retraite voor de hele familie is wat laagdrempeliger en kan ook erg fijn zijn. Zo kan je partner ook mee ontspannen!

Wat kun je op het programma verwachten en wat is meestal inbegrepen bij een retraite met kind?

Voor het schrijven van dit artikel heb ik een hoop verschillende programma’s voor een ouder en kind retraite bekeken. Veel dingen komen wel overeen en de accommodaties liggen veelal in een natuurlijke en rustige omgeving zoals dichtbij het strand of ander water, een bos, het platteland of ander natuurgebied. Dingen die je meestal op een programma kunt verwachten en inbegrepen zijn:

  • yoga lessen (ook geschikt voor beginners)
  • meditatie lessen (ook voor beginners)
  • het materiaal wat je hiervoor nodig hebt (denk aan yogamatten, kussens etc.)
  • spelletjes
  • eten en drinken (vaak gezond/vegan eten en drinken)
  • de overnachtingen/accommodatie

Wat kost een ouder en kind retraite?

Een retraite met kind is niet bepaald goedkoop. De reiskosten betaal je zelf en de kosten van een retraite met kind voor 3-7 dagen liggen gemiddeld (dus zonder reiskosten) tussen de 800 en 3000 euro.

Mogelijkheden voor een retraite met kind in Nederland en Europa

Ik heb voor jullie een aantal sites verzameld waar je een retraite voor ouder en kind of met het hele gezin kunt boeken. Retraites zijn zowel in Nederland als in andere landen van Europa mogelijk. Hieronder een aantal voorbeelden.

  • Happysoultravel.nl – Verschillende ouder en kind retraites en gezin retraites in Nederland & Europa
  • Wombfulness.com – Moeder en baby retraite in de Lutte, Overijssel
  • Live Mindfully – Familie retraite in Spanje
  • Buzzbie – Spirituele retraite voor ouder en kind of gezin in Friesland

Lees ook:

Overnachten met kinderen

Zie jij een retraite met kinderen zitten? Is het iets voor jou?

Geef een reactie