Review: Alu-dibond wanddecoratie van Saal Digital

Nu we de kamer voor mijn jongste zoontje aan het stylen zijn in een tractor thema, mag er natuurlijk geen wanddecoratie ontbreken. Maar waar kun je tractor wanddecoratie vinden? Ik bedacht mij dat ik nog een paar mooie foto’s had van mijn zoon die eens mee mocht rijden op de tractor van een bekende. Zonde om daar niets mee te doen! Een daarvan heb ik laten afdrukken op alu-dibond bij Saal Digital.

Zelf had ik nog nooit iets laten afdrukken bij Saal Digital dus voor mij is het een nieuwe ervaring. Ook met alu-dibond. Een foto op canvas hebben vele wel in huis en nu komt de trend op om foto’s af te laten drukken op hout, aluminium en andere materialen. Voor Saal digital mocht ik deze wanddecoratie testen. Hoe tof?!

Ik had al wel eens over Saal Digital gehoord. Naast wanddecoratie kun je er ook andere fotoproducten zoals afdrukken, fotoboeken, kaarten, posters en kalenders bestellen.

De keuze voor welke foto we lieten afdrukken op alu-dibond was snel gemaakt. Je kunt de wanddecoratie heel makkelijk maken en bewerken op de website van Saal Digital of via een softwareprogramma die je kunt downloaden. Het uploaden gaat heel snel en je kunt er ook voor kiezen om je foto te bewerken. Tijdens het bestelproces kun je er voor kiezen om de plaat zonder of met ophang bevestiging te bestellen.

saal digital alu dibond

Onze zoon hadden we nog niets gezegd over de alu-dibond en des te groter was de verrassing toen we hem zeiden dat er een pakketje voor hem was aangekomen. Hij mocht het zelf uitpakken, wat echter een beetje lastig ging met die kleine handjes. Dat is natuurlijk positief bedoeld omdat zo’n dunne plaat gewoon goed ingepakt moet worden voor het verzenden. Toen het dan eindelijk uitgepakt was verscheen er een grote smile van oor tot oor! Hij herkende het fotomomentje meteen en wist dat hij in die tractor had gezeten. Dit is een mooie en unieke foto die gaat pronken in de slaapkamer van mijn zoontje.

Wij bestelden er uiteraard een ophangsysteem bij om de alu-dibond foto op te hangen. Dit werkte ook goed en met een hamer, spijkers en een waterpas lukte het ons om de foto een mooi plekje te geven.

img_8479

De alu-dibond foto heeft een matte metalic look. Het resultaat was echt verrassend en heel mooi. De kleuren zijn hetzelfde als de foto gebleven en de kleine details zijn niet verloren. Hier was ik vooraf wel een beetje bang voor maar dat had dus niet gehoeven. Ik denk dat een foto in kleur met veel contrast of een foto in sepia bewerkt het mooist zou uitkomen op dit materiaal. De fotodruk op alu-dibond is voor binnen en buiten gebruik geschikt doordat het licht en water bestendig is. Als je een tuinposter dus niet mooi vind zou je dit ook eens kunnen overwegen.

Een foto op alu-dibond bestel je bij Saal Digital al vanaf € 6,95 exclusief ophangsysteem en verzendkosten.

Heb jij eigen fotomateriaal thuis aan de muur?

Bewaren

Bewaren

One thought on “Review: Alu-dibond wanddecoratie van Saal Digital

Geef een reactie