Review Atlantis Escape Smartgames met kinderen

Atlantis Escape van SmartGames; leuk spel met uitdagende challenges

Review Het spel Atlantis Escape van SmartGames is genomineerd voor de Speelgoed van het jaar verkiezing 2019, in de leeftijdsgroep: kinderen van 8 en 9 jaar. Gaaf hè?! Heb jij al gestemd? Ook voor volwassenen blijft het een leuke uitdaging om alle 60 puzzelopdrachten in dit spel op te lossen… Wij kregen Atlantis Escape toegestuurd om te reviewen en mogen hetzelfde spel ook weggeven aan één van onze lezers. Lees en doe je mee?

Atlantis Escape

Ontsnap voor het te laat is van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onder water verdwijnt. Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? En zal je nog op tijd zijn? Atlantis Escape is een compact puzzelspel voor kinderen vanaf 8 jaar met zestig 3D-opdrachten, handig om overal mee naar toe te nemen. Net als de andere spelletjes van SmartGames is dit een erg leuke ‘braintrainer’.

Inhoud:

  • Spelbord
  • Hoge toren
  • 5 puzzelstukken met trappen, bruggen en tunnels
  • Blauw transparant deksel
  • Boekje met 60 opdrachten en oplossingen

Atlantis Escape is een 1-player spel en is o.a. verkrijgbaar voor €14,99 via de webshop van SmartGames, speelgoedwinkels en Bol.com.

Atlantis Escape Smartgames Review

Spelregels

Atlantis Escape heeft 5 levels met verschillende challenges op kleur en moeilijkheidsgraad gesorteerd, die je ook in het logo van SmartGames ziet; starter (groen), junior (geel), expert (rood), master (paars) en wizard (blauw).

Als beginner is het dus verstandig om eerst met het level ‘starter’ te beginnen. Je legt het speelbord voor je zoals afgebeeld bij de eerste opdracht en je plaatst het stukje met de hoge toren precies zoals op het plaatje. Dan is het de bedoeling dat je met de afgebeelde (let op de kleuren) puzzelstukken een weg probeert te maken van de toren naar de haven. En dat kan bij elke challenge maar op één manier. Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer puzzelstukken je nodig hebt. Achter in het boekje staan de oplossingen.

Ervaring Atlantis Escape Smartgames
Samen met papa de eerste twee challenges proberen. Daarna wilde mijn zoon alles zelf doen! Iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar het nieuwe spel dat we hebben gekregen.

Onze ervaring

“Eindelijk heb ik een leuk spelletje om alleen mee te spelen!” zei mijn 11 jarige zoon nadat hij zijn eerste 4 challenges heeft voltooid. Soms heb je zin een om een spelletje te spelen maar een ander niet… Dan is het fijn om Atlantis Escape te pakken. Daar kun je lekker alleen mee aan de slag en je zult je niet snel vervelen. 🙂

Ook mijn 8 jarige zoon snapte de spelregels al snel. Ik stond verbaasd hoe hij (met zijn concentratieproblemen) zijn best deed om de puzzels op te lossen, en ook hij vond het erg leuk! Twee puzzels achter elkaar lukt net, daarna moet hij toch echt stoppen. En dat is ook niet erg want je kunt de volgende keer zo weer verder met een nieuwe opdracht.

Zelf vermaak ik mij ook prima met Atlantis Escape. Ik maak alleen zelf nog even een Excel sheet met de nummers 1 t/m 60 om uit te printen met daarachter 4 vakjes en onze namen. Zo kan iedereen in het gezin aankruisen welke puzzelnummers ze klaar hebben.

Je kunt het spel en het boekje met de opdrachten ook zonder de grote doos meenemen. Ideaal als je bijvoorbeeld een lange reis in de trein maakt. De prijs voor dit spel vinden wij prima. Niet duur en voldoende challenges om een lange tijd mee vooruit te kunnen.

Review Smartgames Atlantis Escape

Win het SmartGames spel Atlantis Escape

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geworden? Doe dan mee aan de winactie. Om kans te maken op het Atlantis Escape spel van SmartGames vragen we je om de Facebookpagina van Volgmama een like te geven (als je dat nog niet had gedaan) en daar een reactie achter te laten voor wie je het spel wilt winnen. Tag je een vriend of vriendin in je reactie, dan stoppen we een extra lootje in de pot. Veel succes!

*De winnaar maken we 23 september bekend.

Ingrid L…….t heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

13 thoughts on “Atlantis Escape van SmartGames; leuk spel met uitdagende challenges

  1. Ondanks dat ik niet op Social Media zit (privéredenen), zou ik graag meedoen voor mijn kleinzoon van 9 jaar, die graag een spelletje speelt.
    Ik volg wel op Bloglovin, hoop dat dat ook mag.

Geef een reactie