review-baby-alive-hasbro-dans-praat-plas-pop

Review Baby Alive – Interactieve Plas & Dans pop

Baby Alive is een interactieve plas en dans pop van Hasbro. Het woordje ‘Baby’ mag van ons best vervangen worden door ‘Toddler’. Het popje zit namelijk al in de potjesfase, kan dansen én kletst je de oren van de kop. Ook heeft ze zachte haartjes op haar hoofd en een modus voor poppenvaders. “Hoi pappie”. Hoe cool is dat?

Baby Alive pop van Hasbro

Mijn dochter speelt al een tijdje met poppen. Ze heeft een Baby Annabell, een merkloze, en een oude pop die vroeger van mij (pop van 32 jaar oud) is geweest. Nu is sindskort ook Baby Alive bij ons komen wonen. Een nieuw lid in haar poppenfamilie. Wat mijn dochter meteen opviel waren de haartjes van haar nieuwe pop. Haar andere popjes lijken namelijk meer op baby’s omdat ze een kaal hoofd hebben. De nieuwe pop met blonde haren lijkt zelfs een beetje op haar! Tijdens het spelen identificeerd mijn dochter zich met Baby Alive. Dit vind ik echt bijzonder en mooi om te zien en stiekem smelt mijn moederhart daar wel een beetje van.

eravring-baby-alive-plas-dans-interactieve-pop-hasbro

Favoriete babypop voor jongens en meisjes

Zoals alle andere poppenmoedertjes en poppenvadertjes hebben alle kinderen wel hun eigen favoriete babypop die overal mee naar toe mag, geknuffeld, gekust en verzorg wordt. Waar ze troost en geborgenheid bij voelen, die vertedert en waar ze om kunnen lachen. En dat zijn echt niet alleen meisjes trouwens. Blijkbaar zitten de oerinstincten die het rollenspel met poppen aanvuren net zo goed in jongetjes. Met poppenspel leren kindjes de wereld begrijpen, ontwikkelen ze hun zelfstandigheid en spelenderwijs oefenen ze om een liefdevolle band op te bouwen.

Plas en Dans baby

De Plas en Dans baby is verkrijgbaar in drie uitvoeringen; met blonde haartjes, met bruine haartjes en met een donkere huidskleur. Maa de Plas en Dans baby heeft helemaal geen naam. Hoe kan dat nou? Dat heeft Hasbro zelf zo bedacht. Kersverse poppenouders willen zelf graag een naam verzinnen voor hun baby. Mijn dochter kwam met het idee om haar Anna te noemen. Hoe ze daar aan komt weet ik eigenlijk niet. Van Anna en Elsa misschien? Een meisje die ze van school kent? Het was gewoon Anna punt. Prima!

Wat zit er in de verpakking?

De Plas en Dans baby is een interactieve pop en spreekt wel 50 zinnetjes. De pop komt met een zomers jurkje, een onderbroek, twee staartjes, een plaspotje, een kammetje, een flesje, een zeepflacon, een beloningskaart en stickers. De pop werkt op 4 x 1,5V AA LR6 batterijen en deze zitten bij de verpakking inbegrepen. Dit zijn echter wel demonstratiebatterijen, dus ze zullen waarschijnlijk niet vol zitten. Je kindje kan de batterijen er niet zomaar uithalen omdat je hiervoor een schroevendraaier nodig hebt. Dat geeft je als ouder wel een veilig idee.

review-baby-alive-plas-en-dans-pop
Als Anna honger heeft, dan maken we daar toch even tijd voor? De volgende keer nemen we wel een dekentje voor haar mee want ze had het een beetje koud in haar zomerse kleertjes.

Ervaring met de interactieve Baby Alive Plas & Dans pop

Mijn dochter van bijna 4 jaar nam de moederrol meteen in haar op. “Ik ga je wel verzorgen hoor Anna” zei ze meteen. Het is ook gewoon een mega schattig popje met grote blauwe ogen. Haar gezicht en haar lichaam voelen hart aan. Hierdoor is de pop iets beperkter in bewegingen dan dat je gewend bent van andere poppen.

Plaspop die je kindje helpt bij de zindelijkheidstraining

Een plaspop is natuurlijk een ontzettend tof cadeau voor een peuter of kleuter die zindelijk probeert te worden. Mijn dochter is net zindelijk voor overdag en ze gaat zelf ook op het potje. Ze vind het helemaal geweldig om Anna ook op het potje naast haar te zetten. Het bijgeleverde flesje kun je vullen met (gedestilleerd) water. Dit kan het popje dan drinken en gaat iets later plassen op het potje als je haar in de plashouding zet. Soms wil ze eerst even een ‘plasdansje’ doen en na het plassen gaan we handen wassen. Na het handen wassen kun je samen een sticker plakken.

Interactieve sprekende pop

De Baby Alive pop kan zinnetjes zeggen zoals;

  • “Ik hou van jou Mammie”.
  • “Water alsjeblieft”.
  • “Hoi Pappie”.
  • “Zullen we spelen?”
  • “Dat kietelt”.
  • “Ik moet een plasje doen”.
  • “Ik ben al een grote meid”.

Waar we ook erg om hebben moeten lachen is dat de pop af en toe scheetjes laat. Hihi. Ze kan ook dansen als je haar linkerhand vasthoudt. Haar beentjes stappen dan een beetje heen en weer. Het is wel grappig maar dit is ook het enige dansje dat ze kan.

review-baby-alive-hasbro
Op haar bovenrug kun je de pop in een poppenvader of poppenmoeder stand zetten. En uitzetten als je haar gebrabbel zat bent. 😉
review-plaspop-danspop-baby-alive-hasbro
Het geluid komt uit haar buik en is qua volume niet verstelbaar. Ook kun je haar op de buik drukken om haar te kietelen.

Minpuntje(s)

De zachte schouderlange haren van Baby Alive staan ver uit elkaar waardoor je echt op de hoofdhuid kijkt als je bijvoorbeeld twee staartjes wilt maken. Mijn dochter hoor ik daar niet over praten maar het valt mij wel op. De stickers zijn natuurlijk niet oneindig te hergebruiken. Tip: print of maak zelf een extra beloningskaart waar je kindje op kan stempelen of andere stickers op kan plakken.

Tot slot

De pluspunten wegen veel meer dan de minpuntjes. De pop vind ik een goede kwaliteit & prijsverhouding hebben, en het is echt een pop is met verschillende functies. Die zijn er niet zoveel. Baby Alive is een plaspop, een danspop en een pratende pop in één. Mijn dochter laat haar bijna geen dag liggen en gaat er zelfs mee wandelen. Het zou alleen wel fijn zijn als er een keer winterkleertjes komen. Hier vroeg mijn dochter zelf om want zij had buiten een warme jas aan en de pop een dun zomerjurkje. Ik heb haar dan ook gezegd dat we de volgende keer een klein dekentje om haar heen wikkelen als we haar weer mee naar buiten nemen.

De Baby Alive Pop is onder andere te koop bij Bol.com en speelgoedwinkels zoals Intertoys.

review-baby-alive

Genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2018

De Baby Alive Plas en Dans pop is genomineerd voor de Speelgoed van het jaar verkiezing 2018 in de categorie voor kinderen van 4 & 5 jaar.

De mening van de jury

Deze vrolijk uitziende pop kan plassen, dansen, praten en drinken. Het is net een klein prinsesje en is in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Leuk: een pop die ook papa zegt! De pop kan veel, is interactief en je kunt de pop belonen met de bijgeleverde stickers.

Toelichting van een ontwikkelingspsycholoog

De Plas Dans Baby lijkt het nieuwe rolmodel voor jonge kinderen te worden als het gaat om het aanleren van de plasroutine. Allereerst is het “gewoon” een leuke interactieve babypop, die allerlei geluidjes en liedjes kan maken. Dat zal jonge kinderen en kleuters sowieso al aanspreken om lekker mee te spelen en te verzorgen. De pop kan echter ook bijna alles wat met het plassen op een potje te maken heeft: drinken uit een flesje, aangeven dat ze moet plassen, plassen (alleen) op het potje -met plasgeluiden, handen wassen en vragen om een (beloningssticker). Verder kan de pop ook een soort dansje uitvoeren, maar daarbij moet je haar wel goed vasthouden. De pop kan zeker bijdragen aan het aanleren van de plasroutine en ook het aanleren van het handen wassen na afloop. Jonge kinderen zullen het leuk vinden om het gedrag van de pop te imiteren. Of het belonen met stikkers ook zo nodig was in het repertoire van de Plas Baby, is maar de vraag. Belonen met stikkers wordt wel vaak gebruikt bij het aanleren van de plasroutine bij kinderen. Het kan geen kwaad als de pop er ook om vraagt en draagt mogelijk nog iets extra’s bij. Kortom: een leuke interactieve pop, die uitnodigt tot fantasie/rollenspel, knuffelen en verzorgen en die een extra hulpje kan zijn bij het aanleren van de plas- (en poep)routine. Bevordert fantasie, sociale vaardigheden/interactie en mogelijk een stukje zelfredzaamheid.

Ligt de Baby Alive Plas en Dans pop bij jullie onder de kerstboom dit jaar?

 

Geef een reactie