review-banana-joe-goliath

Banana Joe; een hilarisch apenspel voor kinderen vanaf 4 jaar! (review)

Banana Joe is een leuk en makkelijk te begrijpen spel voor kinderen vanaf 4 jaar. Een tijdje geleden kon iedereen zich via de Facebookpagina inschrijven als spellentester voor het speelgoedmerk Goliath (bekend van vele gezelschapsspellen), en dit keer was ik één van de 20 gelukkige winnaars die een spel mocht testen. Samen met mijn kleine aapjes kinderen gingen wij aan de slag om dit spel te reviewen.

Mijn driejarige dochter is vaak jaloers als haar grotere broers onderling of met ons een gezelschapsspelletje spelen. Dat komt omdat ze niet mee kan doen vanwege haar leeftijd en vaak weinig geduld heeft. Zelf heeft ze wel puzzeltjes en een memoryspel, maar met een echt bordspel of gezelschapsspel heeft ze nog nooit meegespeeld. Toen we Banana Joe thuisgestuurd kregen en ze de verpakking zag, was ze zo blij en sprong ze een gat in de lucht. Omdat het spel aanbevolen wordt voor kinderen vanaf 4 jaar en ze dit jaar nog vier wordt wilden we haar dit spel graag mee laten spelen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fq8yD11Hzxs[/embedyt]

Banana joe; speluitleg en het doel van het spel

Het spel bestaat uit een springende aap, een bananenboom, 12 bananen, 1 dobbelsteen, 1 stickervel en een handleiding. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk bananen te verzamelen en het eindigt wanneer de vrolijke aap Banana Joe in de lucht springt.

Banana Joe is wordt aanbevolen voor kinderen met een leeftijd vanaf 4 jaar en is geschikt voor 2 tot en met 5 spelers. Voordat je het spel gaat spelen moet je eenmalig de stickers van het stickervel op de dobbelsteen plakken en daarna de bananen in de gaten van de bananenboom steken. Zet deze midden op de tafel en zet het aapje in het midden van de bananenboom. Dit kan maar op een manier.

De speler die het hoogst kan springen mag beginnen en daarna loopt het kloksgewijs verder. De afbeeldingen op de dobbelsteen zeggen welke opdracht je uit mag voeren. Voorbeelden zijn; pak 1 banaan en leg deze voor je, geef een banaan aan een willekeurige speler of steel een banaan van een willekeurige speler. Maar pas op Banana Joe kan elk moment in de lucht springen. Als je de aap vangt krijg je een bonus! Degene die de meeste bananen heeft wint.

review-banana-joe-goliath

Onze ervaring met het spel Banana Joe

Het in elkaar zetten van het spel was heel eenvoudig maar toch deden we iets verkeerd. We hadden namelijk de stickers al op de dobbelsteen geplakt voordat we de achterkant van de handleiding zagen. Aan de binnenkant van het boekje staat hoe je het spel in elkaar zet en hoe je het speelt. Op de achterkant staat welke sticker je op welke kant van de dobbelsteen moet plakken. Eigenlijk vinden wij dat niet echt een logische volgorde en had dat beter in het begin van de handleiding kunnen staan. Maar goed, de stickers hebben we zo laten zitten want vaak plakken stickers niet meer zo goed als je ze wilt herplakken.

De spelregels hebben we doorgenomen en het spel wijst zich eigenlijk vanzelf. Het spel is gemaakt van stevige materialen (het aapje iets zachter) maar de dobbelsteen had van mij eigenlijk wel iets groter gemogen zodat de medespelers ook goed kunnen zien wat er wordt gegooid.

Mijn dochter speelde gelijk met de eerste rond mee en dat ging hartstikke goed. Omdat je niet weet wanneer de aap Banana Joe gaat springen blijft het spannend. Zo kan een ronde 10 minuten duren maar ook 2 minuten als de aap meteen springt. De eerste keer dat de aap omhoog sprong schrokken de kinderen een beetje maar ze vonden het erg leuk en het is ze zelfs al een paar keer gelukt om de aap te vangen. Mijn zoon van 10 jaar zegt dat hij het niet zo leuk vind als de aap na 1 of 2 bananen al uit de boom springt, dit gebeurde een keer of 5 achter elkaar en dan kan ik dat goed begrijpen. Daarna duurde het spelletje gelukkig weer iets langer.

Wij vinden het spel Banana Joe van Goliath zeker een aanrader en met name voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Leuke cadeautip voor een verjaardag of voor de komende feestdagen. Van een vriendin hoorde ik dat het spel erg leek op Snuffie Hup. Banana Joe is onder andere te koop bij Bol.com en in de speelgoedwinkels met een adviesprijs van € 19,95

Welke spelletjes speel jij graag (met kinderen)?

2 thoughts on “Banana Joe; een hilarisch apenspel voor kinderen vanaf 4 jaar! (review)

Geef een reactie