Review Bio-Oil: voor, tijdens én na de zwangerschap!

Veel vrouwen gebruiken Bio-Oil om de kans op striae in de zwangerschap te reduceren en gooien het flesje na de zwangerschap weg. Dat is erg jammer want je kunt zoveel meer met deze veelzijdige olie. Je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke scrub van maken of je vermoeide voeten mee masseren. Kennen jullie Bio-Oil al?

Wat is Striae?

shutterstock_420189034Foto Striae: Shutterstock

Ook ik heb er helaas last van. Ik ben niet zwanger maar na meerdere zwangerschappen heb ik wel een tijgervel over mijn buik en bovenbenen. Als je in korte tijd snel in gewicht toeneemt dan heb je kans op striae, ook wel zwangerschapsstrepen of striemen genoemd. Je huid rekt uit in de zwangerschap en dat veroorzaakt soms scheurtjes in je huid. Helaas is dit niet altijd te voorkomen maar je doet er goed aan om je huid tijdens de zwangerschap goed te verzorgen en in te smeren.

bio4

6 Tips om Bio-Oil tijdens én na de zwangerschap te gebruiken

1. Make-up primer – Een mooie en egale huid begint bij een goede basis. Breng een kleine hoeveelheid van de olie aan op je gezicht voordat je foundation aanbrengt. Bio-Oil is niet vet, maar zorgt er wel voor dat de foundation goed en gelijkmatig wordt opgenomen.

2. Remover – Breng een paar kleine druppels olie aan op een watje om zo je oogmake-up op een zachte manier te verwijderen.

3. Hairboost – Bij veel vrouwen ziet het haar er aan het eind van de zwangerschap voller uit. Dit komt door de invloed van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Hoe behoud je die mooie glanzende haardos ook na je zwangerschap? Verwarm een kleine hoeveelheid Bio-Oil tussen je handpalmen en masseer vervolgens je hoofdhuid, om die mooie bos ook na de zwangerschap optimaal te voeden en te beschermen.

bio-oil flesje review
Het flesje heeft een kleine opening waardoor je de olie makkelijk kunt doseren

4. Scheren – Zorg dat je huid, voordat je gaat scheren, glad en gehydrateerd is. Hierdoor beschadig je de huid niet onnodig. Breng een kleine hoeveelheid Bio-Oil aan om zo je huid te beschermen.

5. Bodyscrub – De veelzijdige olie kan ook ingezet worden voor een ‘exfoliating’ behandeling, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Schenk een kleine hoeveelheid Bio-Oil in de kom en mix hier een handje vol grof zeezout doorheen. Scrub dan heel voorzichtig je lichaam en spoel het vervolgens goed af, met als resultaat een gereinigde en zachte huid.

6. Nagelbehandeling – Bio-Oil verzorgt ook nagels en nagelriemen en is zeer geschikt om in een voeten- of handbadje te gebruiken. Droge en harde nagelriemen hebben baat bij een dagelijkse toepassing. Masseer de olie zachtjes in voor het slapen gaan. Na verloop van tijd worden de nagelriemen soepeler en is één à twee keer per week smeren voldoende.

bio-oil ingrediënten
Ingrediënten Bio-Oil

Ervaringen met Bio-Oil

Ik heb Bio-Oil dagelijks getest op mijn bovenbenen waar ik striae heb en op de rest van mijn benen.  Ik gebruik de Bio-Oil nu al zo’n twee weken en ik merk al een beetje verschil. Mijn benen voelen niet meer stug en droog aan, ze zien er niet meer uitgedroogd uit en voelen lekker zacht aan. 🙂 Mijn striae is helaas niet weg of minder opvallend, maar ook op deze plekken voelt mijn huid gladder aan en dat zie ik als een groot pluspunt.

Wat ik ook prettig vind aan Bio-Oil is dat de olie goed intrekt en geen vette laag achterlaat. Persoonlijk is de geur niet mijn favoriet maar ik vind het ook niet storend. Met benen scheren merk ik dat ik nu minder vaak wondjes heb. Alleen al om deze reden ga ik Bio-Oil zeker blijven gebruiken. En de geur neem ik dan wel even voor lief.

Bio-Oil is verkrijgbaar voor € 11,95 60 ml of € 19,95 voor 125 ml en is te koop bij drogisterijen en apotheken.

Hoe is jouw ervaring met Bio-Oil?

*Voor dit blog heb ik een product van een bedrijf of merk ontvangen. Voor meer info zie onze disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

21 thoughts on “Review Bio-Oil: voor, tijdens én na de zwangerschap!

  1. Mijn moeder heeft dit ook gebruikt en was er toen niet heel erg enthousiast over. Toch wil ik het misschien wel een keer gebruiken voor de striae op mijn benen. Proberen kan geen kwaad!

  2. Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook elke dag trouw mijn buik gesmeerd. Gelukkig bijna geen striae gekregen, dus het was het smeren waard (voor zover je daar invloed op hebt). Daarna nooit meet gebruikt, maar deze tips ga ik onthouden! X Danielle

    1. Als remover kun je het ook goed gebruiken. Ik heb het vandaag trouwens bij mijn peuter gebruikt. Ze had haar armpjes voorzien van mooie tekeningen met stift 😉 Beetje Bio-Oil opsmeren en met een wattenschijfje ging het er makkelijk af.

  3. Ik heb het ook gebruikt tijdens mijn zwangerschap, maar helaas toch wel striae op mijn buik. Vorig jaar heb ik hete thee over mijn been gekregen en toen het ook een tijdje gebruikt en mijn huid is goed herstelt

  4. Ik heb ook Bio-oil liggen maar gebruik het eigenlijk niet. Ik kocht het voor de kleine littekens die ik had na mijn jeugdacne. Erg interessant om te lezen, ik ga het meteen van onder het stof halen!

Geef een reactie