Camping Bella Italia, 14 nachten in bungalow Orleandro aan het Gardameer – Onze ervaring

Dit jaar zijn we voor het eerst naar het Gardameer geweest. Jade is 3,5 en dit was onze eerste verre vakantie. En tevens ook één van de laatste zomervakanties die we buiten de schoolvakanties konden boeken. Ik vond het best wel spannend om 1119 km te reizen met een peuter van 3,5 jaar. Hoe gaat de reis, gaat Jade het volhouden, is ze niet reisziek etc etc. In deze blog deel ik mijn ervaring over het reizen en camping  waar wij 14 dagen zijn geweest, Bella Italia.

En daar gaan we dan…

Vrijdagochtend 24 augustus om 7.13 uur zijn we vertrokken, de dag er voor al helemaal de auto ingepakt zodat we ’s ochtends alleen nog maar de tandenborstels in de tas moesten stoppen. En wat ben ik trots op mijn kleine meisje. Ze was beide dagen de hele weg vrolijk en blij dat we naar Italië op vakantie gingen, dit had ik niet durven dromen.
We hebben beide onbeperkt internet op onze telefoon en dat is superhandig tijdens de vakantie. Voor onderweg hadden we een tablet achter in de auto bevestigd. Mijn man had al een aantal tekenfilms gedownload van Netflix zodat ze die kon bekijken als we even geen of slecht internet zouden hebben. Tevens was de tablet gekoppeld met 1 van onze telefoons. Wat een uitkomst!! Jade weet heel goed hoe de tablet werkt en kon deze dus zelf aanzetten. We hebben echt een onwijs relaxte reis gehad. Omdat we niet compleet vermoeid op de camping wilden aankomen hebben we een overnachting gedaan in Innsbruck. Ik en vermoeid de auto uitpakken en het huisje inruimen is DE formule om in een draak te veranderen. Helaas was het heel slecht weer en hebben we dus eigenlijk niets kunnen zien van de mooie oude binnenstad. We hebben snel even wat kleine dingen gehaald voor de volgende dag en op de terug weg naar het hotel hebben we 2 heerlijke pizza’s meegenomen. Wat ik erg fijn vond was dat onze auto in de garage van het hotel stond. Een volgepakte auto aan de weg in een voor ons onbekende stad vind ik niet een heel fijn gevoel, ik kon dus met een gerust hart gaan slapen. Na een goede nachtrust zijn we lekker gaan ontbijten en daarna rustig vertrokken richting Italië. Volgende de navigatie zouden we er al om 13.00 zijn, Guess What…… 3 uurtjes volgens de navigatie werden er 8, ja je leest het goed 8 uur….. Wat hebben we veel file gehad onderweg, vanaf de Brenner was het file tot aan de afslag Peschiera del Garda. Maar dat mocht de pret niet drukken, door de file hebben we wel kunnen genieten van het mooie uitzicht.

Hallo Bella Italia

Zaterdag 25 augustus kwamen we om 17.15 aan op Bella Italia. Gelukkig was het bij de receptie niet heel druk. Inchecken ging lekker snel, we kregen allemaal een bandje om wat we de hele vakantie moesten om houden. We konden de auto niet voor het huisje zetten om de boel uit te pakken, gelukkig zaten we niet heel ver van de parkeerplaats. Je kon aan het begin van je staatje de auto parkeren en dan was het maar een heel klein stukje lopen naar het huisje. Ronald had de hele auto uitpakt en is daarna lekker met Jade op ontdekkingstocht gegaan zodat ik rustig kon uitpakken en alles op z’n plek zetten. )m 19.00 waren we helemaal geïnstalleerd en zaten we lekker te genieten van een echte Italiaanse pizza.

bungalow orleandro bella italiaWe hebben 14 dagen in bungalow “Orleandro” gezeten. En wat hebben we onwijs genoten. Bella Italia is echt een ontzettende grote camping.  Je kunt hier in allerlei soorten accommodaties overnachten; hotel, appartement, (zeer luxe of luxe) stacaravan, safaritent, en een genoeg plekken voor tourcaravans en campers. En nu hoor ik sommige van jullie denken… “Dat je in de massa wil zitten, ik moet er niet aan denken” Nou om heel eerlijk te zijn vond ik het wel een beetje spannend. Ik had van te voren natuurlijk wel een beetje onderzoek gedaan en her en der navraag gedaan. Maar toch vind ik het dan best wel een beetje spannend hoe het er in real life uitziet. Gelukkig was die gezonde spanning heel snel verdwenen toe we bij de bungalow aankwamen.

Je merkt niet dat de camping zo groot is. De huisjes zijn echt ruim. We hebben eigenlijk vrijwel niet binnen gezeten. De keuken en badkamer zijn heel basic maar voor de vakantie helemaal prima.  Je kon lekker douchen in het huisje, de waterdruk was prima.  Dat was ook een puntje waar ik wel een beetje nerveus voor was. Heen en weer moeten springen onder de douche om fatsoenlijk je haren te kunnen wassen. Buiten was er lekker veel speelruimte voor het huisje en je kijkt het eten niet bij de buren van het bord. Dit komt dat de huisjes versprongen geschakeld zijn en dat vonden wij heel erg fijn.

bella italia zwembad 6De zwembaden op de camping zijn erg leuk. 3 grote zwembaden, met glijbanen voor alle leeftijden, een mini badje en een wedstrijd bad. Op Bella is het dragen van een badmuts gelukkig niet verplicht, alleen in het wedstrijdbad moest je en badmuts dragen. Jade is dol op zwemmen voor haar was het één groot feest. De volgende ochtend was het ook direct de vraag “mama gaan we zwemmen vandaag” 3x raden wat wij hebben gedaan.. Ik vond het heerlijk om zo lekker te genieten van mijn kleine meid en lekker met haar te spelen in het zwembad. Voorheen was ik echt niet het type dat hele dagen aan het zwembad kon hangen. Maar deze vakantie was dat geen enkel probleem. Uiteraard een koeltas mee naar het zwembad met drinken en wat lekkers want daar is het tenslotte vakantie voor. Maar ook lekker relaxen bij ons huisje was iets wat we regelmatig hebben gedaan, lekker uitgebreid lunchen of heerlijk bbq’en.

Op de camping was echt heel veel te doen. Een leuk animatieteam met een heel mooi dag programma voor jong en oud. Voor de kleintjes hadden ze echt leuke activiteiten Knutselen, Schminken, pizza bakken, ijs maken, happy time in het zwembad (zie mijn insta voor het filmpje hiervan) en natuurlijk de mini disco s avonds. Speeltuintjes waren er ook genoeg op de camping. Het maakte eigenlijk niet uit waar je op de camping zat er was altijd wel een speeltuintje in de buurt. Er waren ook zelf een paar speeltuinen voor de grotere kinderen die echt tot s avond laat nog open waren, hier moest je vaak wel betalen voor bepaalde dingen. Op Bella Italia rijdt ook een treintje die je naar het dorp brengt. Je gaat een klein stukje over de camping want de opstapplaats van het treinje is achterop de camping. We zijn 1x met het treintje naar Peschiera del Garda geweest, Jade vond dit natuurlijk helemaal geweldig. Ik vond het juist heerlijk om langs het Gardameer naar het centrum van Peschiera del Garda te lopen, 15 minuten wandelen en je stond midden in het centrum. Je loopt de camping af en je staat aan het Gardameer, wat een fantastisch uitzicht had je als de camping afliep.

Boodschappen en restaurantjes aan het Gardameer

Als je richting het Gardameer loopt dan kom je ook de supermarkt en 2 van 4 restaurantjes tegen. Er zijn 3 Italiaanse restaurantjes en 1 Engels restaurant waar ook een fish & chips kraam bij zit. Omdat de camping best groot is kun je heel veel dingen gewoon kopen op de camping. Een souvenir winkeltje waar je ook postzegels voor je kaarten kunt kopen en kaartjes voor de bus. Ook een winkeltje met zwemkleding en heeeeeel veel speelgoed voor in het zwembad. Het winkeltje heeft best een ruim assortiment voor een campingwinkel, natuurlijk is het iets duurder dan de Lidl die 2km verderop zit. Ik vond het zo onwijs fijn dat ik niet voor ieder boodschapje de camping af moest. Heerlijke verse broodjes en zoetigheden, ranja, fristi, chocomel en Douwe Egberts koffie . Er is zelfs een grote groente en fruitkraam, wat was het heerlijk om op de camping een meloen of ander lekker fruit te kopen. We zijn 2x uiteten geweest. We hadden mooi uitzicht over het Gardameer, alleen jammer dat het met bakken uit de lucht kwam… Gelukkig zaten we wel lekker droog. Om heel eerlijk te zijn vond ik de lasagne niet heel bijzonder, mijn eigen lasagne vind ik dan nog lekkerder. Maar de pasta carbonara en pizza was goddelijk lekker. Wij zijn echt een bourgondisch gezin, we houden allemaal van lekker eten en dat is wat we dus ook in de vakantie hebben gedaan. Genieten van lekker Italiaans eten en drinken. corta riga bella italia

We hebben ook wel regelmatig zelf gekookt tijdens de vakantie. En natuurlijk ook een paar de BBQ aangehad. De Italiaanse worstjes zijn zo onwijs lekker. De laatse avond op de camping hebben we afgesloten met een heerlijk avondje bij het restaurant “Corta Riga” Met ons 3en hebben we genoten van heerlijke Bruchetta’s, pizza’s en natuurlijk ook een pasta Carbonara. Daarbij natuurlijk ook een heerlijke Aperol Spritz

Kortom Bella Italia was voor ons een groot succes en ik kan nog uren schrijven over de camping en omgeving. Zijn jullie wel eens aan het Gardameer geweest en wat is jullie favoriete plekje?

 

 

One thought on “Camping Bella Italia, 14 nachten in bungalow Orleandro aan het Gardameer – Onze ervaring

Geef een reactie