Review: Disney Tangled Rapunzel en Eugene speelset

Spelen met de poppen uit je favoriete Disney films, daar droomt toch ieder meisje van? Zelf verhalen uit de film naspelen of zelf je eigen verhaal verzinnen. Hasbro maakt het allemaal mogelijk. Wij hebben Rapunzel & Eugene het koninklijke aanzoek, gekregen om te reviewen. Ik kan je alvast verklappen dat deze mama ze ook erg leuk vind!

Over de film Disney Tangled

Tangled is de Engelse naam voor de Disneyfilm van Rapunzel. Tangled betekent letterlijk vertaald: verstrikt. De film bestaat al sinds 2010 en is gebaseerd op het sprookje Raponsje. Het verhaal gaat over een prinses Rapunzel, die als baby uit haar kasteel ontvoerd werd door de slechte Moeder Gothel. Dit deed Gothel omdat het zeer lange haar van Rapunzel genezende gaven heeft. Gothel sluit Rapunzel op bovenin een hoge toren en houdt haar voor zichzelf. Als Gothel naar boven wil roept ze: ‘Rapunzel, Rapunzel, laat je haren vallen’. Dan klimt ze langs de lange haren van Rapunzel omhoog. Gothel blijft jong door het haar van Rapunzel. Als ze weer oud is geworden, kamt Gothel Rapunzels haren terwijl Rapunzel een lied zingt en dan wordt ze weer jong. Dit werkt echter alleen als het haar nog aan het hoofd van Rapunzel zit, zodra het wordt geknipt verliest het zijn gave..

tangled-poppen-disney-meisjesspeelgoed

tangled-disney-rapunzel-poppen-hasbro
Nog niet helemaal uitgepakt maar we vinden de poppen nu al leuk 🙂

Disney Tangled: koninklijk aanzoek

Rapunzel die hoog in de toren zit opgesloten, wil wel eens wat meer van de wereld zien maar Eugene leidt liever zijn vertrouwde luie koninklijke leventje. Ondanks de verschillen blijven de twee toch met elkaar verbonden. Je kunt met deze poppen scènes uit de film naspelen of leuke kapsels in het haar van Rapunzel maken. Vanwege de kleine onderdelen is dit speelgoed geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

In deze koninklijke set zitten twee poppen: Eugene en Rapunzel, een dagboek, een doosje met een ring, een haaraccessoire, een borsteltje en een tasje.

tangled-disney-toy
Rapunzel leest uit haar dagboek 😉

Onze ervaring met het koninklijke aanzoek

Ik heb zelf de film Tangled al gezien maar mijn dochter van bijna drie jaar nog niet. Ze kan dan ook geen link leggen dat deze poppen bij een film horen. Misschien toch maar eens kijken of we binnenkort de film op Netflix of op dvd kunnen bekijken, dan snapt ze het misschien wel. Ze was in ieder geval enorm enthousiast toen ik de verpakking tevoorschijn haalde. “Prinses, mama, mijn prinses”. Je had die glinsterende oogjes moeten zien. Mijn dochter speelt graag met babypoppen, maar popjes in dit formaat waren voor ons ook nieuw. Toen we alles uit de verpakking haalden zocht mijn dochter nog naar de schoenen van Rapunzel, maar die had Rapunzel niet aan.

De poppen kun je goed en soepel bewegen. Een deel van de kleertjes kun je ook aan en uit doen. Al gauw had mijn dochter beide poppen in de hand en bedacht er haar eigen verhalen mee. Vroeger had ik een stel Barbie’s en daar deed ik precies hetzelfde mee. Leuk om dat dan bij je eigen kindje terug te zien. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat de haren van Rapunzel meer geel dan blond lijken. De haren van Rapunzel zijn daarin tegen mooi lang en heel zacht. De haren zijn makkelijk te kammen en hebben tot op heden nog geen klitten en dat zie ik als een groot pluspunt. Verder zijn het prima en leuke popjes om mee te spelen en mijn dochter speelt er veel mee.

Het Koninklijke aanzoek van Disney Tangled is onder andere te koop bij Bartsmit, Wehkamp en andere speelgoedwinkels. In deze serie kun je ook Rapunzel verhalenfiguur, Maximus en Rapunzel en het Zwaaiende lokken kasteel kopen.

tangled poppen review
En ze leefden nog lang en gelukkig..

Heb jij de film Tangled al gezien? En spelen jullie kinderen graag met poppen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 thoughts on “Review: Disney Tangled Rapunzel en Eugene speelset

  1. Ah wat een schattige foto’s! Ja, Mila heeft de film al op DVD gezien. En ik dus ook … Wat leuk dat je het nu zelf na kunt spelen 🙂 Mila heeft alleen de Rapunzel-pop (vorig jaar van Sinterklaas gekregen) en speelt afwisselend met poppen, Duplo (nog steeds), Lego, Playmobil en ze knutselt veel en graag.

Geef een reactie