Review: Huid & Massage olie van dermatoloog dokter Leenarts + Boek

leenarts4Een aantal weken geleden ontving ik twee producten van Dr Leenarts: een Handboek over de huid en een Huid & Massage Olie. Deze olie is zo ontwikkeld dat je hem kunt gebruiken voor alle leeftijden. Mijn dochter en ik hebben allebei een droge huid en hebben de olie samen een tijd lang getest. In dit blog vertel ik jullie over dit boek en de olie.

leenarts - olie - volgmamaHUID EN MASSAGE OLIE

Kriebel, jeuk of rode vlekken; dat zijn niet de reacties waar je op hoopt bij een lekkere huid olie. Toch worden er aan veel oliën geurstoffen toegevoegd waardoor allergieën kunnen ontstaan. “Dat moet anders kunnen,” dacht Dokter Leenarts en ontwikkelde haar Huid & Massage olie die uit slechts twee ingrediënten bestaat. “Een olie zonder parfum is juist voor de gevoelige babyhuid heel belangrijk. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend om een olie op de markt te brengen die geen allergieën kan veroorzaken en toch kan zorgen voor een zachte huid.” 

Babymassage is al eeuwenoud in Oosterse culturen en de laatste jaren is het ook enorm populair in Westerse landen. Dit is niet voor niets! Babymassage is goed voor de binding tussen ouder en kind. Ook wordt er veel onderzoek gedaan naar de gunstige effecten van massage op slaap, ontspanning, huilen en groeien. Wat al jaren wetenschappelijk is aangetoond, is dat de tere babyhuid en parfum niet goed samen gaan. Daarom ontwikkelde Dokter Leenarts een allergeenvrije productlijn waaraan nu ook een Huid & Massage olie is toegevoegd. Deze olie bestaat voor 99% uit abrikozenpitolie en voor 1% uit vitamine E.

0 % parfum

Dokter Leenarts: “Abrikozenpitolie is een rijke olie, die lekker smeert, goed intrekt en waarin geen geurstoffen zitten. Waar andere merken een synthetisch of natuurlijk parfum toevoegen, was dat voor mij absoluut geen optie. Mijn producten moeten ook geschikt zijn voor de meest (eczeem)gevoelige huid. Ook dit nieuwste product uit het Drs Leenarts assortiment is erkend met het Huid Allergie Keurmerk, een initiatief van het Huidfonds.

leenarts - olie - volgmama

Gebruik olie bij een droge huid of om je buik soepel te houden

Drs Leenarts Huid & Massage olie is ook erg geschikt voor de dagelijkse verzorging van de droge huid bij baby’s, kinderen én volwassenen. Gebruik de olie na een douche of bad, om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Ook kan deze olie goed gebruikt worden tijdens de zwangerschap voor het insmeren van de buik om de huid soepel te houden.

Een groot misverstand over geur

Parfum is dé grote veroorzaker van allergische reacties op huidverzorgingsproducten. Deze vorm van allergie bouw je langzaam op en als je eenmaal allergisch bent, kom je er nooit meer vanaf. “Veel mensen denken dat je niet allergisch kunt worden voor natuurlijke oliën zoals rozenolie en lavendelolie, maar niets is minder waar. Voor de ontwikkeling van een allergie maakt het niks uit of een geur van natuurlijke of synthetische oorsprong is. Mijn advies? Gebruik je neus, als het lekker ruikt, zit er een parfum in”, aldus dermatoloog Marjolein Leenarts.

leenarts5

Wat vonden wij ervan?

Ik heb de olie al een aantal weken in gebruik. Mijn dochter en ik hebben allebei een droge én gevoelige huid. De Huid en Massage olie is geschikt voor alle leeftijden, dus voor een babyhuidje, een kinderhuid of een volwassen huid. De eerste keer dat we dit product gebruikten had ik iets teveel olie gepakt. Er is namelijk niet veel nodig en het smeert prettig uit. De olie trekt fijn in de huid maar toch blijf je een lichte glow zien na het smeren. Bij mijn dochter in het gezicht vind ik het niet zo storend maar bij mezelf gebruik ik de olie alleen op mijn armen.

Mijn dochter laat zich graag masseren en gaat er ook fijn voor liggen. Zelf heb ik enkele allergieën en mijn zoon ook, het is daarom fijn om zeker met een olie die vrijwel direct in de huid trekt erop te letten dat deze zonder parfum is. De geur vind ik prima, lekker is anders maar het stoort niet.

De Huid en Massage olie van dokter Leenarts is te koop in de meeste Nederlandse apotheken en drogisterijen zoals Etos, DA en DIO en kost € 9,95

leenarts - boek - review - volgmamaHANDBOEK OVER DE HUID

Een compleet en betrouwbaar naslagwerk, bestemd voor iedereen die met baby’s of jonge kinderen te maken heeft.

Hoe meer je weet over de huid van je kind, hoe beter je weet hoe je deze moet verzorgen en problemen kunt voorkomen. In het Handboek over de Huid 0-4 jaar bundelt dermatoloog Marjolein Leenarts al haar kennis over huidproblemen bij baby’s en jonge kinderen. Bekende en minder bekende huidaandoeningen worden onder de loep genomen. Van waterpokken tot vitiligo en van een ooievaarsbeet tot eczeem. Maar ook de klassieke kinderziektes, bescherming tegen de zon en het verzorgen van kwetsbare babybillen komen aan bod. Feiten worden besproken en fabels ontkracht. Helpt het echt om een kruisje in een muggenbult te zetten? En hoe zit het met maïzena in de luier?

leenarts3

Wat vonden wij ervan?

Dit boekje telt 111 bladzijden aan handige tips en informatie. Er staan mooie tekeningen en foto’s in om er een duidelijker beeld bij te krijgen. Zo ben ik er trouwens achter dat ik bij 20 % van de mensen hoor die een een Café au lait macula vlek hebben. Ik heb er drie op mijn gelaat en mijn oudste zoon heeft er ook één op zijn arm. Gelukkig zijn deze plekjes onschuldig, we noemen het zelf koffievlekken. Maar dat 20 % van de bevolking ook een of meer van deze vlekken heeft dat wist ik niet. Best veel eigenlijk, 1 op de vijf dus!

Ook staat er van alles over kinderziektes in, erg handig dus om dit boekje te bewaren voor tips. 🙂

Het Handboek over de huid is te koop voor € 9,95 en ook leuk en waardevol om aan een aanstaande mama of als kraamcadeau te geven.

Heb jij al eens een product van dokter Leenarts geprobeerd?

3 thoughts on “Review: Huid & Massage olie van dermatoloog dokter Leenarts + Boek

Geef een reactie