Review: Kidsme Food Feeder – handig voor de eerste babyhapjes

Een paar weken geleden werd mij gevraagd of ik de Kidsme Food Feeder wilde testen. Dus ben ik eerst op onderzoek uit gegaan wat het nou precies was, en kwam tot de conclusie dat het best handig is. Geen geknoei en gesmeer meer met fruit en of groente. Je stopt wat eten in de Feeder en je kindje kan het eruit zuigen. Ik vertel jullie graag over onze ervaring hiermee.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had en ik wist ook niet wat het was. Sinds ik moeder ben geworden gaat er een wereld voor me open aan babyproducten. Alles lijkt handige en alles is leuk, maar hebben we het nodig?

review kidsme feeder
Stukjes banaan in de Kidsme Feeder

De eerste babyhapjes met een Kidsme Feeder versus Rapley methode

De Rapley-methode kennen jullie vast allemaal, je zet je baby bijvoorbeeld een bordje met gekookte broccoli of een geschilde banaan voor. Je kindje zal zelf de structuur, de smaak en de ervaring ontdekken. Heel fijn, maar jongens wat levert dat een zooi op. Misschien is de Kidsmee Food Feeder een beter idee? De Rapley methode kan later ook nog wel.

De Kidsme Feeder is een soort speen waar je stukjes fruit of groente in doet zodat je kindje verschillende smaken kan leren proeven. Het is ook handig voor de motorische ontwikkelingen van je kindje zodat hij of zij zelf leert eten en het stimuleert de handspieren. Zodra je kind er aan begint te zuigen komen de sappen vrij van de verschillende stukjes fruit of groente. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de stukjes fruit of groente door de gaatjes in de speen komen. Het ontwerp van de Kidsme Feeder is zo gemaakt dat het verstikkingsgevaar verminderd. Wel zo’n veilig idee!

Onze ervaring met de Kidsme Feeder

Ik mocht de Kidsme Feeder van 4 maanden en van 6 maanden uitproberen. Ik had er de allereerste keer een stukje banaan in gedaan en daarna aan mijn zoontje gegeven. Hij vond het wel even raar een moest er wel aan wennen, want normaliter krijgt hij zijn fruit hapje via een lepeltje. Maar toen hij het door had hoe het werkte, wilde hij hem niet meer terug geven.

De Kidsme Feeder is niet alleen geschikt voor fruit maar ook voor het oefenen van de eerste warme hapjes.
Hierbij even een recept voor de eerste warme hapjes, deze kun je gebruiken voor in de Kidsme Feeder.

Ingrediënten
4 el erwtjes
Halve wortel , geschild en in blokjes
Beetje water

Bereiding
1. Doe de erwtjes en de blokjes wortel in een pan en vul het met water.
2. Laat de groenten sudderen tot ze zacht zijn. Niet te warm serveren.

Kidsme Feeder schoonmaken

Maar ja toen het fruit en of groente hapje helemaal op was moest ik de Kidsme Feeder ook schoon gaan maken maar ja hoe ?! Gelukkig was dat niet heel moeilijk, want de Kidsme Feeder mag gewoon in de vaatwasser.

De Kidsme Food Feeders zijn in verschillende maten te koop vanaf € 9,95 bij bijvoorbeeld Babyhuis Casita.

Hoe introduceerde jij de eerste hapjes van je kindje?

5 thoughts on “Review: Kidsme Food Feeder – handig voor de eerste babyhapjes

  1. Misschien wel handigoed maar ik heb toch zo mijn bedenkingen. Met lepeltje is beter voor de mondmotoriek bijv en dus ook voor het leren praten. En ik weet niet of je met de feeder niet langer het fruit enz in de mond hebt zodat het weer slechter voor de tanden is. Kortom het lijkt met niet echt een must have.

Geef een reactie