lipikar

Review: Lipikar bodymilk van La Roche-Posay

Heb jij net als mij last van een gevoelige of droge huid? Dan moet je deze review over de Lipikar bodymilk zeker even lezen. Op Instagram deelde ik een foto met een mysterieus ingepakt pakketje van La Roche-Posay, die bij ons onder de kerstboom lag. Vandaag laat ik jullie weten wat erin zat en deel ik een schattig filmpje van mij met mijn dochter waarbij we de milk bij elkaar op onze gezichten smeren.

Ik probeer regelmatig nieuwe verzorgingsproducten uit omdat ik het leuk vind om nieuwe merken en producten te ontdekken. Zelf heb ik een droge maar óók een gevoelige huid en niet alle producten pakken altijd even goed uit. Soms gaat mijn huid dan jeuken, kleurt het rood of gaat het zwellen. Dat is dan jammer maar meestal gaat dat na een paar uur gelukkig wel weer weg.

Je huid verzorgen tijdens de wintermaanden

Tijdens de wintermaanden heeft je huid wat te verduren. Door factoren zoals de kou en luchtvochtigheid wordt je huid sneller droog. Het is daarom aan te raden om je huid met een iets vettige crème of lotion in te smeren dan in de zomer. En natuurlijk is het ook verstandig om niet te heet te douchen en te baden, hoe verleidelijk dat soms ook is met deze kou.

lipikar voor kinderen

Wat zat er in de cadeauverpakking?

Deels wist ik al wat er in deze mooie verpakking zat. Ik mocht namelijk de nieuwe Lipikar bodylotion van La Roche-Posay reviewen. Wat ik niet wist, was dat er ook een heel leuk knuffelkonijn bij zat. Ik had het pakje onder de kerstboom gelegd en die hebben we na de verjaardag van mijn dochter samen uitgepakt. Voor ik het door had, trok ze de kaartjes van het konijn af en was ze er heel lief mee aan het knuffelen. Ze is er heel blij mee!

Lipikar bodymilk: ook voor kinderen

De Lipikar bodymilk van La Roche-Posay heeft een formule met alleen de noodzakelijke ingrediënten om de huid van de hele familie te verzorgen en te beschermen! De Lipikar bodymilk bevat onder andere 10 % karitéboter die bekend staat als één van de doeltreffendste natuurlijke emollientia, met een lipidenprofiel dat sterk verwant is aan het huideigen sebum, ideaal om een droge, trekkerig aanvoelende huid te voeden! Alles zonder parabenen en andere schadelijke stoffen én met 60 % thermaal bronwater van La Roche-Posay.

De milk heeft een hypoallergene formule en daarmee is het geschikt voor alle leeftijden en voor dagelijks gebruik. Er is wel parfum aan toegevoegd waardoor het lekker ruikt.

Over La Roche-Posay

La Roche-Posay is expert van verschillende huidtypen en de nummer 1 van lichaamsverzorging in Nederland! Met meer dan 30 jaar aan kennis en ontwikkeling op het gebied van dermatologie is La Roche-Posay een toonaangevend merk voor de behandeling van de gevoelige huid. In samenwerking met dermatologen wereldwijd hebben de experts van Laboratoires La Roche-Posay verzorgingsproducten ontwikkeld die aansluiten op onze behoeften.

verpakking Lipikar

lipikar review

Onze ervaring met Lipikar body milk

De 200 ml tubes zitten netjes verpakt in een doosje. Dit oogt luxe maar is eigenlijk niet nodig als de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten op de tube zouden staan. Na het reinigen van je huid breng je de bodymilk met een zacht product op. Wij hebben dat met onze handen gedaan. Mijn benen zijn erg schilferig en droog en daarom probeerde ik het daar voor het eerst op. De verpakking belooft tot 48 uur droogheid tegen te gaan. Maar klopt dat ook?

Na het insmeren voelen mijn benen zacht en glad aan. De bodymilk smeert goed uit, trekt snel in en ruikt lekker. Na 24 uur voelen mijn benen nog steeds zacht aan maar ze zijn iets droger dan net na het smeren. Ik heb dan ook de neiging om nogmaals te smeren. Ik moet ook wel zeggen dat mijn benen van nature extreem droog zijn. Na vier dagen en 3 keer smeren merk ik echt duidelijk verschil en zijn mijn benen niet meer zo droog. Wat een boost! ik gebruik de bodymilk nu gewoon elke dag. Mijn kinderen vinden het ook een fijn product en we kunnen het allemaal goed verdragen.

Minpuntjes?

Wat ik een nadeel vind van een tube is dat je er al snel teveel bodymilk uitdrukt. Zeker voor de kinderen die alles zelf willen doen is dit niet handig. Ik vind het een fijn product en zou het daarom de volgende keer in een pompflacon kopen.

Mijn man geeft helaas niets om de geur. Hij gebruikt liever een (geurloos) product of een lotion met een iets mannelijker geur. Dit is natuurlijk de mening van mijn man. Blijft er meer voor mij en mijn kinderen over 😉

De Lipikar bodymilk is te koop in een pompflacon 750 ml en 400 ml – soepele tube van 200 ml en doosje – tube 75 ml en doosje. Voor een pompflacon van 400 ml betaal je ongeveer € 17,45. Kijk voor meer informatie over de producten en verkooppunten op de website van La Roche-Posay of vraag ernaar in je apotheek.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=30uOcIZqiBs[/embedyt]

Heb jij last van een droge huid?

10 thoughts on “Review: Lipikar bodymilk van La Roche-Posay

  1. Heel erg fijn merk. Ik gebruik er meerdere producten van. Ook om te testen overigens. Wordt vervolgd. Maar ik merk dat onze huidjes (hele gezin) heel goed reageren op dit soort producten. Heel fijn. Wat schattig dat je er een konijntje bij kreeg!

  2. Hallo
    Als iemand een droge en gevoelige huid heeft en vooral een baby- kinderhuid kan men beter producten zonder parfum gebruiken. Die geeft het nl ook van de la roche posay.
    Parfum is nr1 in de cosmetica waar de mensen allergieën van krijgen. Je hoeft er geen last van te hebben maar kun je wel in der loop van de jaren ontwikkelen,
    en zo’ n kinderhuidje is zó teer.
    Heb er ervaring mee…

Geef een reactie