Dual-Twister-Litte-tikes

Little Tikes Dual Twister; een zomer lang waterpret! (review)

Met Little Tikes tover je je eigen tuin om tot een pretpark of waterpark. Zijn jullie al voorbereid op de hittegolf van komende week? Waterspeelgoed is dan goud waard voor de kinderen en het zorgt meteen voor een beetje afkoeling. Wij ontvingen van Little Tikes een Dual Twister die je met en zonder water kunt gebruiken.

De dag voordat we op vakantie gingen kwam er een groot pakket binnen. Mooi en netjes in paars inpakpapier. Je snapt natuurlijk wel dat we nieuwsgierig waren en niet konden wachten tot na de vakantie, om de behoorlijk grote doos uit te pakken. Aan mijn dochter die nog van niets wist, de eer om het pakket te unboxen. Met haar kleine handen had ze het papier er binnen no-time afgetrokken. Ze wist niet meteen wat het was en wat je ermee kon maar toen ik vroeg of ze het leuk vond zei ze volmondig JAAAA! Echt superleuk dat we dit mogen testen.

Over de Little Tikes Dual Twister

“Breng de spanning van een pretpark in huis met Little Tikes Fun Zone-speelgoed! Met de Dual Twister kunnen kinderen alleen of samen met een vriend of vriendin ronddraaien. Zin in meer actie? Neem het speelgoed mee naar buiten, sluit de tuinslang erop aan en je hebt een natte en woeste Dual Twister die water uit de zijkanten en uit de bovenkant spuit! Voor extra plezier kunnen kinderen de richting van de watersproeier aanpassen via een druk op de activeringsknop op het midden van het rad. Perfect voor plezier binnen en buiten.”

De Dual Twister is geschikt voor kinderen met een leeftijd van 2 tot en met 5 jaar.

De Dual Twister in elkaar zetten

Het was een piece of cake om de Dual Twister te monteren. Er zit een gebruiksaanwijzing bij om hem in elkaar te zetten en we hoefden eigenlijk alleen maar de dingen op elkaar te zetten en het stuurtje te monteren. Hier heb je overigens geen gereedschap voor nodig.

Een klein minpuntje: het koppelstuk op onze tuinslang paste niet op de aansluiting van de Dual Twister. Daardoor moest de waterpret even wachten tot we weer terug waren van vakantie. Bij de Welkoop hebben we het juiste koppelstukje gevonden maar ik geloof dat de Praxis, de Gamma of de Boerenbond ook wel passende stukjes hebben mochten jullie tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Onze ervaring met de Little Tikes Dual Twister

Nu we hem in elkaar gezet hebben kunnen we hem echt gaan testen! We testen hem eerst binnen op het droge. Het duurde even voordat mijn peuter het door had dus ik moest haar even begeleiden hoe ze erop moest gaan zitten. Gelukkig had ze het snel door en ze draaide steeds sneller. Deze mama werd er af en toe een beetje duizelig van maar mijn meisje vond het fantastisch.

Het feit dat je de Dual Twister ook binnen en zonder water kunt gebruiken is natuurlijk heel fijn. Zo heb je het hele jaar door plezier van het speelgoed.

Buiten heb ik de Dual Twister op het terras gezet omdat dit de enige plek met een beetje schaduw was. Echter word dit door Little Tikes afgeraden om hem op een harde ondergrond te zetten, in verband met kleine ongelukjes die kunnen gebeuren. Op het gras vallen kinderen op een zacht bedje. Dat snap ik volledig en zal ik jullie dan ook aanraden. Het is dus een beetje onverstandig om hem op het terras te zetten.

Op de Dual Twister zitten zitvlakken en voetensteunen. Toen ik de waterkraan opendraaide sprong mijn dochter er meteen van af. Zij schrok ervan en vond het eng met water. Ze wilde er niet op als de fonteintjes aan stonden. Daar in tegen vond mijn zoon het fantastisch. Hij is 7 jaar maar heeft het postuur en het gewicht van een 5 jarige. Hij kon er dus prima op.

Omdat de Dual Twister uit grote vlakken bestaat is het speelgoed goed schoon te houden met een nat doekje.

De kinderen hebben veel plezier met de Dual Twister en is hier zeker een blijver.

 

Over Little Tikes

Little Tikes kennen we vast allemaal wel van het klassieke buitenspeelgoed als glijbanen, zandbakken en de Cozy Coupe’s. Sinds 1970 maken ze al dit moois. De producten van Little Tikes zijn gericht op het hebben van plezier en fysieke en sociale interactie. Ze stimuleren de geestelijke ontwikkelingen, motoriek en nieuwsgierigheid van het kind. Dit is wat Little Tikes groots maakt.

Handig om te weten over de Dual Twister:

  • De Dual Twister is speelgoed waarop de kinderen rond kunnen draaien.
  • Geschikt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Of 23 kg.
  • Alleen of met twee kindjes op de Dual Twister. Het totale gewicht dat de Dual Twister met twee kindjes kan houden is 45,5 kg.
  • Te gebruiken op zachte ondergronden als gras (en niet op de stenen zoals wij dat deden i.v.m. ongelukjes).
  • Je kunt het product binnen en buiten gebruiken.
  • Je kunt er ook mee spelen zonder water (dus het hele jaar door).
  • Met de tuinslang eraan hebben de kinderen veel waterpret.
  • Het kan zijn dat je een apart koppelstuk moet aanschaffen om de tuinslang met de Dual Twister te verbinden.
  • De Dual Twister heeft een adviesprijs van € 49,99 en is online en offline te koop bij de meeste speelgoedwinkels zoals Intertoys of Bartsmit.

Hebben jullie speelgoed van Little Tikes?

3 thoughts on “Little Tikes Dual Twister; een zomer lang waterpret! (review)

Geef een reactie