Review Loetjoeboek: een uniek en prachtig kinderboek uit Groningen

Loetjoeboek is een uniek kinderboek geschikt om voor te lezen aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Voor kinderen die net begonnen zijn met lezen is dit boek ook zeer geschikt. Het boek is geschreven door Pierre Carrière en de prenten zijn geïllustreerd door Roxanne Monsanto. Ik ontving Loetjoeboek om een recensie te schrijven en lees verder mee want ik neem jullie mee naar Senang, een eiland hier ver vandaan, en daar woont Loetjoe..

 

De omslag
De omslag

 

“De twaalf prenten van Loetjoeboek zijn acrylverfschilderijen waaraan kunstenares Roxanne Monsanto meer dan een jaar werkte. Uniek in de kinderboekenwereld. Ze creëerde een fantasiewereld vol woestijnen, cactussen, bergen en grotten: het eilandenrijk Senang. Een heuse topografische kaart siert de binnenkant van het omslag.

Er leven al even fantasierijke beestjes op Senang. Zo is hoofdrolspeler Loetjoe een aandoenlijke kruising tussen een giraf, koe en Jack Russel terriër. Hij gaat de dag na zijn vierde verjaardag voor het eerst naar school in de Canyons van Weleer. Het is een spannend verhaal over angst en moed. Schrijver en copywriter Pierre Carrière schreef de teksten bij de prenten.”

Het idee voor Loetjoeboek is ontstaan bij kinderopvang Senang in Groningen.

De omslag van het boek is een hardcover en de bindwijze is net even anders waar je de meeste boeken horizontaal van links naar rechts voor je leest, lees je dit boek verticaal op de foto hieronder zie je goed wat ik hiermee bedoel. Mijn kinderen waren net als ik reuze nieuwsgierig naar dit boek.

loetjoe1
Mooie prenten en een fijn lettertype

Review Loetjoeboek

Waar gaat Loetjoeboek nou precies over? Loetjoe is jarig en gaat voor het eerst naar school. Hij heeft last van zijn buik en dat heeft een reden.. Meer gaan we niet verklappen want daarvoor moeten jullie zelf het boek gaan lezen. Thuis lees ik de kinderen regelmatig uit boekjes voor en sinds mijn oudste zoon kan lezen, leest hij ook graag voor zijn broertje en zusje. Het is een spannend verhaal met 12 bladzijden en hele mooie prenten. De prenten hebben prachtige kleuren en zijn fijn gedetailleerd.

loetjoe2
Oudste zoon leest graag voor

De kinderen waren enthousiast over het boek. De naam Loetjoe wat schattig betekent in het Maleis vonden de jongens een grappige naam. Wat Senang betekende en nog twee andere namen die in het boek voorkwamen moesten we de jongens uitleggen. De betekenissen van deze woorden staan voorin het boek beschreven, handig! De jongens herkenden zich een beetje in Loetjoe omdat ze hun eigen eerste schooldag ook wel een beetje spannend en eng vonden. Leuk om te zien dat het verhaaltje zo herkenbaar is.

Het is ook geweldig om dit boek cadeau te geven aan een jongen of meisje die 4 word en binnenkort naar school mag. Mijn zoon kwam zelf met het idee dat we dit boek aan neefje Milan moesten geven want dan zou hij na het lezen niet bang meer zijn voor de eerste schooldag in mei. Hartstikke lief natuurlijk!

loetjoe3
Spannend verhaal

Dit boek is het vijfde maar eerste kinderboek van Pierre Carrière. Wij verheugen ons erop om in de toekomst meer kinderboeken van Pierre tegen te komen. Het boek leest zo fijn, de tekst is begrijpelijk voor de kinderen en de prenten van  Roxanne Monsanto zijn betoverend!

Loetjoeboek is voor € 19,50 te bestellen in de boekhandel maar ook via www.loetjoeboek.nl

6 thoughts on “Review Loetjoeboek: een uniek en prachtig kinderboek uit Groningen

Geef een reactie