Review: Lovea Nature Suncare – Monoï de Tahiti

In de zomer vliegen er bij ons, in een gezin van vijf, heel wat tubes zonnebrand door. De kinderen smeren met factor 50 maar zelf smeer ik meestal factor 30. Lovea heeft hele fijne biologische zonnebrand, zonder troep en het ruikt ook nog eens heel heerlijk naar een tropische bloemen mix!

De zomervakantie is hier al een tijdje begonnen en zodra het zonnetje schijn smeren we ons in. Dat we ons regelmatig op een dag moeten insmeren weet iedereen, het liefst elke twee uur. Juist omdat zonnebrand een product is dat je zo vaak gebruikt en smeert, is het verstandig om te checken of het een verantwoord product is. En daarmee bedoel ik zonnebrand zonder troep en schadelijke stoffen zoals parabenen, synthetische parfums en dergelijke.

De producten van Lovea Bio bevatten uitsluitend natuurlijke, minerale filters en dito verzorgende ingrediënten. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

lovea1

Van Lovea ontving ik twee suncare producten om te testen. Ik ontving een zonnebrand en een gezichtscrème uit de Monoï de Tahiti serie. Heerlijk ruikende producten voor mijzelf want mijn man vind de geur iets te vrouwelijk en pakt liever een andere zonnebrand.

Suncare spray factor 30

lovea3

Deze zonnebrand is water resistent en daarom erg fijn om mee te nemen naar het strand of een zwembad. De spray laat als je het goed uitsmeert geen witte waas achter. De zonnebrand is niet vettig maar laat wel een glimmend laagje achter. Ik vind de geur precies goed, niet te sterk maar goed aanwezig. Vaak verwacht je van biologische zonnebrand dat het nergens naar ruikt of dat er bijna geen geur aan zit. Ik was dus blij verrast een zonnebrand te hebben gevonden die nu echt lekker ruikt. Ik spray er graag mee.

Op de bijsluiter las ik dat de zonnebrand niet geschikt is voor kinderen onder de 6 jaar. Dat roept in eerste instantie wel vraagtekens bij mij op maar ik denk dat het te maken heeft met de geur (parfum). Voor kinderen heeft Lovea een speciale lijn uitgebracht met Disney figuren. Ik ben nu wel erg benieuwd of deze ook een geur heeft.

Anti-veroudering gezichtscrème factor 50

lovea4

Mijn gezicht is één van de plekken waar ik normaal gesproken het snelst verbrand. De Lovea Nature anti-veroudering gezichtscrème is speciaal ontwikkeld voor een hoge bescherming van de gezichtshuid in de zon. De formule bevat een 100% mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide met een SPF 50, welke een optimale bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB- straling. Dankzij de toegevoegde verzorgende werkstoffen wordt een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV- straling voorkomen. De formule is waterbestendig, bevat geen chemische zonnefilters en is qua samenstelling 100% natuurlijk.

De crème is makkelijk te doseren met een pompje en trekt snel in. Ook de gezichtscrème ruikt heerlijk naar een bloemenmix. Ik heb de crème al een tijdje in gebruik en ben nog niet verbrand in mijn gezicht. Wel laat het een glimmend laagje op mijn gezicht achter dus ik smeer het niet al te dik.

De Lovea Suncare producten zijn onder andere te koop bij diverse drogisterijen, winkels en Drogistplein en Bol.com.

Ken jij deze zonnebrandproducten van Lovea al?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 thoughts on “Review: Lovea Nature Suncare – Monoï de Tahiti

  1. Ik vergeet heel vaak zonnebrand op te doen omdat ik het liefst in de schaduw zit en niet in de felle zon, maar ook dan moet je je natuurlijk beschermen. Zo’n gezichtscreme zou voor mij dus heel handig zijn!

Geef een reactie