review-moeke-enschede

Gemoedelijk eten en drinken bij Grand Café Moeke in Enschede – review

Zelf volg ik natuurlijk ook een aantal bloggers. Op de blog van Wolferien zag ik een winactie voorbij komen die zij samen met Maudgeniet had georganiseerd. Je kon bij hun allebei kans maken op een meet greet and eat, in het nieuw geopende Grand Café Moeke te Enschede. Ik was één van de gelukkige winnaars die mee mocht naar het persdiner, en dat op mijn eigen verjaardag. Wat een feest!

Over Grand Café Moeke

Grand Café Moeke is nieuw in Enschede. Alleen de naam ‘Moeke’ wat moeders betekent is al geweldig! Als je zegt dat je later thuis bent omdat je bij Moeke gaat eten, zullen je vrienden vast als eerste denken dat je bij je moeder eet. Bij Grand Café Moeke in Enschede mag bijna alles, net als bij je moeder..

De Moeke vestiging in Enschede is de vijfde in Nederland! Er zijn ook vestigingen te vinden in Delft, Rhenen, Breda en Nijkerk. Toch zijn de horecagelegenheden van Moeke van binnen niet identiek aan elkaar en dat maakt het juist zo leuk! Bij Moeke hangt een huiselijke en gezellige sfeer waar je heerlijk een hapje kunt eten en drinken. Ontmoet hier nieuwe mensen of neem je vrienden mee!

Moeke Enschede ingang Oude Markt - Vroeger Lunatic
Vroeger zat hier discotheek Lunatic op de bovenverdieping waar ik vaak ben wezen stappen! #GoodOldMemories
Grand Café Moeke Enschede - Review - Persdiner
Wat is het hier gezellig aan tafel met de andere winnares en bloggers!

Review Grand Café Moeke op de oude markt in Enschede (Twente)

Ik deelde al op mijn blog en op social media dat ik gewonnen had, en dus mee mocht met Maud en Stephanie. Lucky me! Daar kreeg ik echt super lieve reacties op van sommige lezers. Een aantal vroegen aan mij of ik wel even wilde laten weten of het nou wat was. Nou was ik eigenlijk niet van plan om hier een hele blog over te schrijven, maar dat heb ik dus toch gedaan omdat ik erg enthousiast ben over Moeke en jullie dit niet wilde onthouden! De foto’s zijn met mijn telefoon gemaakt want mijn spiegelreflexcamera had ik niet mee. Ze zijn niet allemaal even scherp geworden maar duidelijk genoeg, hoop ik maar. Ik ga jullie nu in ieder geval vertellen hoe het daar gisteren was. Het was ook immers mijn eerste persdiner die ik heb meegemaakt! En stiekem hoop ik dat er nog meer volgen want het was echt heel leuk! 🙂

Moeke Grand Café Enschede aan de oude markt - Hotspot Twente - Blog review
Knus en gezellig bij Moeke Enschede

Meet greet and eat met Stephanie en Maud

We hadden met zijn vieren afgesproken voor de grote kerk op de oude markt in Enschede om 17.15 uur. Dit is trouwens spitsuur als je de binnenstad van Enschede inkomt met de auto. Ik parkeerde de auto in de Irene Promenade parkeergarage (11 euro voor ongeveer drie uurtjes). Toen ik de auto uitstapte merkte ik dat het al 17.12 uur was en daarom besloot ik een sprintje te nemen. Run forrest run!

Maud en Stephanie herkende ik  gelukkig van de foto’s op hun blogs. Ik zag ze al van een afstandje staan en toen we compleet waren gingen we meteen naar binnen. Daar werden we ontvangen met een welkomstdrankje. Terwijl Maud en Stephanie met hun camera’s door Moeke rondliepen had ik de mogelijkheid om Jorien, de andere winnares een beetje te leren kennen en heb ik hier en daar een praatje met een ander gemaakt.

Daarna was het echt tijd voor eten! Na een welkomstwoordje kregen we het eerste lekkere gerecht al op de tafel geserveerd. We kregen een heerlijke grote flammküchen voorgeschoteld. Dat is oorspronkelijk een Duits gerecht geloof ik, maar het is verrukkelijk erg lekker! Als ik weer eens bij Moeke kom dan zou ik hem zo weer bestellen! Echt een aanrader om te delen met je gezelschap!

Moeke Enschede met kinderen - Grand Café
Ook aan kinderen is gedacht, op de placemat kunnen ze puzzeltjes maken en kleuren

Rondleiding door Moeke en een kijkje in de keuken

Daarna kregen we van allerlei gerechten op de kaart, proefbordjes waar we per tafel van mochten eten. Na het eten vroeg de heer des huizes of er nog interesse was voor een rondleiding. Hier zei ik meteen ja op! Ik heb zelf ook in een restaurant gewerkt vroeger en het is gewoon leuk om een kijkje achter de schermen te nemen in een ander restaurant. Zo’n kans krijg je niet snel weer.

Er is een gedeelte naast de keuken waar het personeel van Moeke elke dag hun eigen verse taarten bakt. De homemade appeltaart is echt superlekker voor bij de koffie. Alleen de geur al als je hier langsloopt. Heerlijk! De keuken zag er netjes uit en de koelingen ook.

Moeke's mooiste Enschede
Super lachen deze tekst op de spiegel in het damestoilet! Moeke’s mooiste!

Op de bovenverdieping ziet de ruimte er vrijwel hetzelfde uit als beneden. Je kunt trouwens via twee verschillende trappen naar boven. Het uitzicht op de oude markt is geweldig daar, vooral ’s avonds als alles mooi verlicht is. Jeetje, ik mis mijn geboortestad nu wel weer een beetje. Ik ben best trots dat ik in Enschede ben geboren en hier jarenlang ben opgegroeid. Elke keer als ik weer in Enschede ben, dan is er weer iets vernieuwd in de stad. Enschede leeft en winkelen is hier ook erg leuk!

Mijn persoonlijke favorieten op de Moeke menukaart

Je kunt hier echt van alles eten. Ze hebben een uitgebreide kaart en er is voor elk budget en voor ieder wat wils. Ook vegetariërs kunnen hier lekker een lekker hapje nemen. Ik heb de menukaart bekeken en naar aanleiding van de dingen die ik heb mogen proeven vertel ik jullie nog even mijn favorieten. Prijzen zijn onder voorbehoud ( maart 2018).

Voorgerecht: Huisgemaakte kaaskroketten op toast met mosterdmayonaise. Prijs € 11,80. Of een bordje met warm brood en smeersels € 5,90.

Hoofdgerecht: Coq Au Vin. Dit is in wijn gestoofde kip met groffe groenten. € 17,50.

Nagerecht: Moeke’s Kletskoffie. Dit is koffie met karamelsiroop, slagroom en stukjes kletskop voor € 3,40. Het ‘Van alles wat’ voor € 11,50 kan ik ook aanraden als je verschillende nagerechtjes wilt proeven. De cheesecake hiervan is super!

Drankje: De alcoholvrije Mojito cocktail.

Eindoordeel & handig om te weten

Moeke Enschede is een gezellig en knus Grand Café. Ik voelde mij er meteen thuis. De bediening is goed en vriendelijk. Ik kreeg één keer een verkeerd drankje, wat overal kan gebeuren natuurlijk. Het was immers druk en Moeke is nog maar net een paar dagen open. Dit neem ik de serveerder ook niet kwalijk en ik heb het drankje gewoon opgedronken. Er is genoeg keus aan (speciaal)biertjes uit de tap, uit flesjes en andere drankjes. Qua eten is er voor ieder wel iets op de uitgebreide menukaart te vinden.

Je kunt het makkelijkst parkeren in de parkeergarage bij het station of de Irene promenade. Vanaf beide parkeergarages is het zo’n 5 minuten lopen naar de centraal gelegen oude markt. Moeke bevindt zich aan de overkant van de hoofdingang van de grote kerk.

Het is mogelijk om op de bovenverdieping een afgesloten gedeelte/zaaltje te huren voor bijvoorbeeld vergaderingen of feestjes.

Is Moeke Enschede ook kindvriendelijk?

Persoonlijk zou ik er niet snel met een peuter of kleuter heen gaan. Met kinderen vanaf een jaar of 6 wel. Ondanks de leuke placematten die ze in kunnen kleuren, is er geen speelhoekje of dergelijke aanwezig waar ze zich zouden kunnen vermaken. Zelf wat speelgoed mee nemen kan natuurlijk ook. Er is wel een verschoonplek aanwezig en dat is zeker een groot pluspunt, dat hebben echt niet bij alle grand cafés in Enschede! Wij komen zeker nog eens terug maar niet met onze jongste telg erbij. 😉

Open : Maandag – Vrijdag 10:00 – 00:00 uur
Zaterdag en Zondag 10:00 – 02:00 uur
Locatie : Oude Markt 8, 7511 GA Enschede
Website : www.moekeenschede.nl

Ben jij van plan om hier een keer te eten? Of heb je al eens in een andere vestiging van Moeke gegeten?

3 thoughts on “Gemoedelijk eten en drinken bij Grand Café Moeke in Enschede – review

Geef een reactie