Review Multilind tandgel; voor pijn bij doorkomende tanden van baby’s en peuters

Wanneer je kindje zijn/haar eerste tandje krijgt is heel verschillend. Heel soms word een baby er mee geboren anderen krijgen hun eerste tandje rond 6 maanden, eerder en later kan natuurlijk ook. Zodra het tandje door is gekomen moet je al gelijk beginnen met poetsen. Er zijn daarvoor speciale tandenborstels en tandpasta vanaf 0 jaar verkrijgbaar in de winkels.

Je kunt soms al vooraf een beetje merken dat er tandjes aan zitten te komen. Als je baby overal op kauwt, meer speeksel laat lopen, minder eetlust heeft, een beetje rusteloos is of meer huilt. Ook hebben sommige kindjes last van lichte verhoging, rode wangen of diarree.

Tips bij doorkomende tandjes

  • Vingertop tandenborsteltje, hiermee kan je het tandvlees fijn masseren.
  • Een koelbijtring.
  • Multilind Tandgel.
  • Je kindje heel veel troosten.
IMG_9132
Ons meisje  heeft vaak als er een nieuw tandje bijkomt een vuurrode wang, deze voelt warm aan. Ook wil ze op alles bijten en is ze onrustig.
Afgelopen week heb ik Multilind Tandgel ontvangen om het uit te proberen bij ons meisje. De tandgel 10ml. zit in een doosje met een bijsluiter. Daar in las ik dat de beste tijd om het te gebruiken na het voeden en voor het slapen gaan is.
Aanbevolen word het 2 tot 3 maal per dag te gebruiken. Wij hebben het in de ochtend, middag en avond gebruikt totdat het tandje helemaal door kwam en de klachten afnamen.
multilind-tandgel-baby
De tandgel is heldergeel van kleur en heeft een aparte geur, ik vind het moeilijk te beoordelen waar het naar ruikt. Ik heb het zelf ook geproefd en het smaakt een beetje naar honing en kamille. Je masseert bij je kindje een klein bolletje gel in het tandvlees met een schone vinger, wattenstaafje of een vingertop tandenborsteltje.
Ons meisje moest de eerste keer even wennen aan de smaak maar ze accepteerde het snel. En tijdens het masseren had ik in mijn andere hand een klein popje waarmee ik een liedje zong, zo was ze daar op gefocust en kon ik er goed bij om het te masseren met de Multilind Tandgel. Bij de volgende tandjes gebruiken we het weer !

Geef een reactie