Dagje uit: Nemo Science Museum in Amsterdam

nemo - museum - amsterdam - volgmama

Als je met kinderen naar Amsterdam gaat is het de moeite waard om eens binnen te stappen bij Nemo. Dit museum is een walhalla voor de kleine en grote ontdekkers want je mag bijna alles aanraken. Even een frisse neus halen? Op het dakterras kun je heerlijk uitwaaien en genieten van een mooi uitzicht. Wij zijn naar Nemo geweest en hebben ons daar prima vermaakt.

Review Nemo Science Museum Amsterdam

Bereikbaarheid Nemo

Het Nemo Science Museum, laten we gewoon Nemo zeggen ligt in hartje Amsterdam en dichtbij het Centraal Station. Zodra je het station uitloopt zie je het opvallende gebouw in de verte staan. Wij zijn er lopend naar toe geweest vanaf het station en dit was prima te doen. Wel even oppassen voor de trams natuurlijk! Een eigen parkeerplaats heeft Nemo niet maar er liggen wel drie parkeergarages in de buurt waar je parkeren kunt. Let er wel op dat parkeren in Amsterdam best kostbaar is. Ook met een rolstoel of buggy is het museum goed bereikbaar. Binnen zijn er meerdere ruime liften aanwezig.

nemo - zeepbellen - volgmama
Hele grote zeepbellen maken!

Onze ervaring bij Nemo Amsterdam

Nadat we de tickets hebben opgehaald bij de kassa en de jassen in de kluisjes hebben opgeborgen liepen we de trap op naar boven. De jongens renden meteen op de enorme zeepbellen af die je daar kunt maken. Er is zelfs een bak met zeepsop waar je in kunt staan en een bel over je heen trekken. Echt cool! Verder kun je van allerlei testjes en wetenschappen uitproberen. spijkertjes laten draaien met magneten, in een simulator, dingen bouwen, horen en zien.

nemo kettingreactie volgmama
Kettingreactie

Een van de dingen waar mijn kinderen erg enthousiast over waren was de enorm grote kettingreactie. Dit wordt een paar keer per dag georganiseerd en kinderen uit het publiek worden gevraagd om te helpen. Deze demonstratie is erg spectaculair en moet je echt even zien. Het duurt ongeveer 15 á 20 minuten.

Wat ik jammer vond is dat toen wij er waren de werkplaats gesloten was. Hier kun je samen dingen maken, bouwen en testen. Dit wilde mijn zoon graag gaan doen dus dit was wel een kleine teleurstelling. Die was gelukkig snel over toen we een laboratorium zagen.

nemo - lab - volgmama
Professor J.

Als je het lab binnenkomt moet je een witte jas aan en een veiligheidsbril op. Wij konden kiezen uit een aantal proefjes. De testjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en wij kozen ervoor om te onderzoeken wat water weegt als het warm wordt. Bij ons ging de test fout en de glazen hadden er anders uit moeten zien. Hij had geen geduld om het nog eens opnieuw te proberen dus we hebben het hierbij gelaten. Het is wel leuk om weer even een kijkje te nemen in het scheikunde lokaal!

Verder is er voor de pubers een peepshow en leer je van alles over het lichaam, seksualiteit, menstruatie en puistjes. Lachen, gieren en brullen! We zijn hier snel voorbij gelopen want onze kinderen zijn hier toch nog iets te jong voor. Misschien komen we hier later een keertje terug 😉

Wat ik zelf erg leuk vond was de tentoonstelling over de functies van licht. Licht staat voor warmte, sfeer, gezelligheid maar bijvoorbeeld ook gezondheid. Voor iedereen is er genoeg te zien en te beleven.

nemo5

Warm gekregen? Dan kun je heerlijk uitwaaien op het dakterras op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht. Het dakterras is via de buitenkant ook bereikbaar. Neem wel je tickets mee als je naar buiten gaat anders kom je er niet meer in.

Wij zijn er een hele middag geweest en kwamen tijd te kort om alles te proberen en we hebben ons uitstekend vermaakt! We komen zeker nog eens terug!

Pluspunten

  • kluisjes aanwezig
  • voldoende toiletten
  • liften aanwezig en daardoor buggy- en kinderwagenproof
  • restaurant voor een lekker hapje en drankje
  • dakterras
  • kettingreactie
  • voldoende activiteiten, ook extra activiteiten in de schoolvakanties
  • centrale ligging

Minpunten

  • parkeren is kostbaar
  • niet alle activiteiten zijn elk moment beschikbaar

De entree voor kinderen t/m 3 jaar is gratis en als je 4 of ouder bent betaal je € 17.50,- per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van Nemo.

Ben jij al eens bij Nemo geweest of ben je van plan dit kindermuseum in Amsterdam te bezoeken?

2 thoughts on “Dagje uit: Nemo Science Museum in Amsterdam

Geef een reactie