review-stokke-tripp-trapp

Een Tripp Trapp stoel van Stokke past in elk interieur – review

Scandinavisch design die in elk interieur past? Stokke heeft het! Ze staan in restaurants, ze worden op het kinderdagverblijf gebruikt en gewoon thuis. De Tripp Trapp stoel van Stokke is een stoel die een leven lang met je mee groeit. Wij hebben de stoel nu al een aantal weken in gebruik dus werd het tijd voor een serieuze en uitgebreide review!

Ik denk dat iedereen de Tripp Trapp stoel al wel eens ergens heeft zien staan. Het is een houten degelijke stoel die jaren en generatie op generatie mee gaat. De stoel is niet bepaald goedkoop bij aanschaf, maar als je je bedenkt dat de stoel een leven lang mee gaat, dan valt dat natuurlijk best mee. Je baby kan vanaf de geboorte gezellig mee aan tafel zitten in een Newborn set die je er extra bij kunt kopen. Ook zijn er allerlei andere accessoires voor de Tripp Trapp verkrijgbaar zoals een Baby set, een kussen set en meer.

 

kleuren Stokke Tripp Trapp stoelen
Verschillende kleuren voor de Tripp Trapp

Op het kleurenpalet van Stokke hierboven zie je 13 gave kleuren. Zo is er eigenlijk altijd wel een kleur die in jouw interieur past. Zelf kozen wij voor een opvallend kleurtje; de Heather Pink. De kleur is een beetje moeilijk te omschrijven. Het is niet echt roze maar ook niet paars. De kleur lijkt een beetje op de sap van bramen. Jammie!

De Tripp Trapp stoel in elkaar zetten

Meestal als je grote dingen voor de babyuitzet online besteld, dan krijg je dat in grote dozen met veel verpakkingsmaterialen geleverd. Het viel ons meteen op dat dit bij Stokke niet het geval was en dat de stoel heel goed en stevig in de doos verpakt zat, zonder loze ruimtes. Even leek het erop dat we een schroefje kwijt waren, maar die had mijn dochter gelukkig in haar handen. Wat een deugniet is het soms ook! Het in elkaar laten zetten heb ik aan mijn man over gelaten. Hij heeft daar meer oog voor dan ik, en zo had ik tijd om foto’s te maken en om op te letten of de kleine meid er niet weer met schroefjes vandoor ging. Het in elkaar zetten heeft ons zo’n 15 tot 20 minuten geduurd en was goed te doen met de bijgeleverde handleiding.

stokke tripp trapp stoel review blog
De zit- en voethoogte kun je aanpassen
Review: ervaring met Stokke Tripp Trapp ( kleur: Heather Pink)
Heel toevallig kwam ik bloemen tegen in dezelfde kleur als de stoel

Onze ervaring met de Tripp Trapp stoel

Wij hadden eerst een kunststof eetstoel met 4 brede poten waar ik telkens over struikelde. Stoelen sparen, daar doen we niet aan dus die andere heeft inmiddels een ander huisje gevonden bij de kringloop. Een ding weet ik wel zeker, de Tripp Trapp is een echte blijver! Wij hebben thuis een open keuken met kookeiland en het interieur in de kamer bestaat eigenlijk uit hout- en natuurtinten. Het was dus best een gewaagde keus om voor deze opvallende kleur Tripp Trapp stoel te kiezen. Soms heb je ook gewoon iets nodig in de kamer dat op moet vallen. In dit geval is dat dus de stoel voor mijn dochter geworden, en de kleur is in het echt nog veel mooier dan de kleurtjes op de site.

Onze peuter kan zelf al op de stoel klimmen en als ze rechtop zit met haar rug dan staan haar voetjes recht op het plankje. Als ze groter wordt dan kunnen we natuurlijk altijd de plankjes weer verstellen. Als mijn dochter niet op de Tripp Trapp stoel zit, dan schuif ik hem heel gemakkelijk onder de eettafel. Geen last van uitstekende poten waar je je nek over kunt breken. Er zitten al een soort van meubelviltjes onder waardoor de stoel zich makkelijk laat verplaatsen.

Heather Pink Stokke Tripp Trapp Review
Heather Pink is een hele mooie kleur

Mijn dochter knoeit nogal tijdens het eten en als er eten of drinken over de stoel gaat, dan is dat heel makkelijk schoon te maken met een nat vaatdoekje.

Wat ik eigenlijk miste is een steuntje langs haar middel en tussen haar benen. Ze is nogal bewegelijk (helaas ook tijdens het eten) en daarom ben ik een beetje bang dat ze er een keer afglijd. Dit probleem is natuurlijk makkelijk op te lossen met een baby set die je er voor € 49,- bij kunt kopen. Misschien dat een kussentje ook al heel wat verschil kan maken. Deze koop je er ook apart bij.

Update: lees hier of het Tripp Trapp Junior kussen verschil maakt.

Stokke Tripp Trapp Stoel Review Details Heather Pink
De stoel is gemaakt van stevig materiaal

De Tripp Trapp stoel kan uitstekend als kinderstoel of eetstoel gebruikt worden. Als je kindje groter is dan kun je stoel gebruiken voor de visite (zelfs volwassenen met een gewicht tot 140 kilo kunnen er op zitten), of als bureaustoel!

De Tripp Trapp stoel van Stokke is zonder accessoires te koop vanaf € 195,- euro bij babyspeciaalzaken, Prénatal, en (online) warenhuizen. Het is zelfs mogelijk om de rugleuning van je stoel te personaliseren met een naam.

Voordelen Tripp Trapp stoel

 • Mooi en tijdloos Scandinavisch design
 • Goede kwaliteit en een stevige stoel
 • Duurzaam, gaat een leven lang mee
 • Vanaf de geboorte te gebruiken met een Newborn Set
 • Uit te breiden met allerlei accessoires
 • Zitplank verstelbaar in hoogte
 • Voetenplank verstelbaar in hoogte
 • Makkelijk schoon te houden

Nadelen Tripp Trapp stoel

 • Er zit geen steun bij voor tussen de beentjes en om de heupen, dit kun je oplossen met een Baby Set maar deze moet je er apart bij kopen
 • De aanschafprijs is niet goedkoop

Hebben jullie al een kinderstoel, zo ja welke?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer informatie, zie onze disclaimer.

13 thoughts on “Een Tripp Trapp stoel van Stokke past in elk interieur – review

 1. Prachtige kleur, vind deze stoelen sowieso geweldig. Die baby opzetstoeltjes zijn trouwens ook enorm handig. Zag het helaas pas vrij laat bij een vriendin, toen onze meiden al die leeftijd voorbij waren. Wat had ik dat handig gevonden.

  Je logo is trouwens echt fantastisch!

 2. Hele mooie kleur! Wij hebben zelf 3 Tripp Trapps in huis staan. Ideaal. Ik zit er zelf ook regelmatig op. Wij hebben ook op twee stoelen de kussentjes en dat helpt al een stuk denk ik (dan zit het ook wat stroever / glij je er niet zo makkelijk af).

Geef een reactie