pokemon-lets-go-eevee-review-nintendo-switch

Review: Pokémon Let’s Go Eevee! voor de Nintendo Switch

Pokémon Let’s Go, Eevee! is een Engelstalig spel die je o.a. met de Nintendo Switch kunt spelen. Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar kunnen hun hart ophalen bij deze vette Pokémon game. Bewaar de Pokémon kaartjes maar voor later want “deze game is zó cool!” zeggen mijn jongens van 8 & 10 jaar.

Pokémon, gotta catch ‘em all! Pokémon is voor mij pure nostalgie. Vroeger speelden wij op het schoolplein met Pokémon kaartjes (mijn jongens hebben de kaartjes ook) en keken wij Pokémon op televisie. Pikachu was altijd mijn favoriet. Eevee is ook erg leuk! Van beide Pokémons is er nu een game uitgebracht. Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Pokémon Let’s Go, Eevee! Wij mochten het spel Let’s Go Eevee proberen en dat spel viel hier goed in de smaak!

Oldskool Pokémon kaartjes van mijn kinderen

Let’s Go, Eevee!

Het Pokémon avontuur begint in Kanto – Pallet Town met het maken van je poppetje. Deze kun je stylen en je eigen naam geven. Ook maak je een naam voor een vriend die je zal helpen. In dit spel gaan we Pokémons vangen, trainen en battelen.. én Eevee is je maatje!

Eevee kun je ook aankleden met accessoires en voeren. Dit is best grappig. Of leer hem trucjes. De Pokémon die je vangt komen in de Pokédex te staan. Train en vecht met ze om ze te laten groeien.

Wat ons opviel is dat het spel een mooie uitstraling geeft, het is goed vormgegeven en de melodietjes op de achtergrond worden door ons als prettig ervaren.

Mijn zoon van 10 snapt het spel aardig en kan zichzelf er goed mee redden. Mijn 8 jarige zoon kan het spel vanwege de Engelstalige uitvoering niet zo snel volgen en leert dit spel spelen als wij ernaast zitten en de teksten voor hem vertalen. Opzich wel jammer dat het spel voor hem niet Nederlandstalig is, maar aan de andere kant is het wel educatief omdat hij weer nieuwe Engelse woordjes leert.

Je kunt het spel op tv met de Joy-con spelen maar mijn jongens vinden het in de handheldstijl makkelijker en fijner. Leuk spel!


Poké Ball Plus

Bijzonder is dat je de Nintendo Switch kunt koppelen aan een Poké Ball Plus, waarmee je als ware Pokémon Trainer een werpbeweging maakt om je favoriete karakters te vangen. Heb je er één te pakken? Dan hoor je het geluid van de gevangen Pokémon uit de bal komen.


Pokémon Let’s Go, Eevee! voor de Nintendo Switch is met oprecht een musthave voor de Pokémon fans.

Lijkt jullie dit een leuk spel?

*Dit blog bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer.

Geef een reactie