Review: Qibbel voorzitje voor op de fiets

qibbel1

Ik ben verliefd, niet alleen op mijn gezin maar ook op dit prachtige voorzitje van Qibbel! Aangezien ik lang niet heb gefietst op een normale fiets was dit wel weer eventjes wennen. Inmiddels hebben we al veel fietsritjes gemaakt met het mooie weer. Ik heb een review geschreven over het Qibbel fietszitje en ook mag ik één van jullie blij maken met een Qibbel voorzitje geheel naar eigen smaak. Dat is het leuke aan deze fietsstoeltjes, je kunt ze in verschillende designs samenstellen! Lees hier onze ervaring.

Over smaak valt niet te twisten

Yes! Van Qibbel mocht ik een fietszitje uitzoeken geheel naar wens. Dat doe je natuurlijk op de website van Qibbel in een paar stappen. Dit geeft natuurlijk al wat voorpret. 😉  Als eerste kies je het voorzitje uit, wil je een antraciet of een wit basiselement? Daarna kun je kiezen uit maar liefst 18! verschillende stylingsets en kies je de accessoires uit die je erbij wilt hebben. Bijvoorbeeld een windscherm, de toybar, een slotje of regenhoes en de bijbehorende bevestiging. Als je alle keuzes hebt gemaakt dan kun je dit wenslijstje uitprinten en meenemen naar een Qibbel dealer.

Het voorzitje bevestigen

Aangezien ik af en toe twee linkerhanden heb, heb ik dit overgelaten aan mijn man. Hij vertelde mij dat ik het ook best zelf had kunnen doen want het was best eenvoudig om dit zitje te bevestigen. Op de website van Qibbel vind je ook filmpjes hoe je dit kunt doen.

Bij het samenstellen kies je voor een stuurpen of een ahead bevestiging. Dit is afhankelijk van het fietstype en de breedte van de stuurpen van je fiets. De stuurpen bevestiging is geschikt voor een standaard stuurpen Ø 22-28 mm. Mijn stuurpen was hier te breed voor dus ik koos voor de ahead bevestiging. Mocht je zelf twijfelen over de keuze van de bevestiging kun je altijd even langs een Qibbel dealer.

 

qibbel2

Klaar om te gaan fietsen!

En dat is even wennen als je gewend bent om met de bakfiets te fietsen. Dit fietst een stuk minder zwaar dan de bakfiets. Wat heerlijk. Het Qibbel voorzitje is geschikt voor kinderen tot 15 kilo. Dan kunnen we er nog lang van genieten want mijn dochter van 18 maanden weegt op dit moment 9200 gram 🙂 Ik heb een wit basiselement met de Blossom Roses Black stylingset, een windscherm en de toybar uitgekozen. Helemaal naar mijn smaak!

De gordels zijn makkelijk te verstellen, en ook de voetsteuntjes kun je op beenlengte instellen. Ik heb dit ook gefilmd zodat je kunt zien hoe eenvoudig dit gaat. Ook zie je in dit filmpje wat je kindje met de toybar kan.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=U4MSe12fISs[/embedyt]

 

Mijn dochter vindt het fantastisch voorop de fiets. Samen fietsen, kijken naar de natuur, de huizen, kletsen en die toybar is een uitkomst. Die glimlach van oor tot oor daar doe je het toch voor?!

Het zitje is veilig gekeurd volgens de Europese veiligheidnormen. Wij vinden het fietszitje stevig en comfortabel. Mijn dochter kan er goed in zitten. Wel heeft ze een fietshelmpje in de kleinste maat om hoofdletsel  te voorkomen. Veiligheid boven alles.

qibbel q

Nog even alle voordelen op een rij

 • Veilig fietszitje, voldoet aan de Europese veiligheidsnormen
 • Zitje zelf samen te stellen met keus uit 18 verschillende stylingsets
 • Makkelijk te bevestigen
 • De bekleding is waterafstotend
 • Je kindje kan er lang gebruik van maken door de verstelbare riempjes en voetsteuntjes
 • Met een stuurpen bevestiging kan het fietszitje in 3 standen

Voor meer informatie en prijzen kun je een kijkje nemen op www.qibbel.nl

qibbelcollage

Winactie Qibbel voorzitje

Wil jij zelf je eigen Qibbel voorzitje samenstellen? Volgmama mag er eentje weggeven!

 • Laat hieronder of op het Facebookbericht van Volgmama weten dat je meedoet. Ik zou het ook leuk vinden om te lezen welke stylingset jullie zouden uitkiezen?
 • Voor een extra winkans kun je deze winactie delen op Facebook of Twitter via de knoppen hieronder.

*De winnaar heeft een bericht ontvangen.

 

32 thoughts on “Review: Qibbel voorzitje voor op de fiets

 1. Ik vind de blossom roses black, wat een leuk stoeltje! Kende het eigenlijk niet maar wat leuk zo met dat stuurtje! Ik heb hem gedeeld op twitter!:)

 2. Wat gaaf, ik zou gaan voor een wit stoeltje met limegroen en bruin wit grafisch patroon! Lijkt me een ontzettend fijn stoeltje ik heb er nu nog zo een met beugeltjes waar je de beentjes nooit doorheen krijgt en ontzettend hoog moet tillen. Dat valt me altijd zwaar tegen! Liefs Iris

 3. Wauw wat is deze mooi.
  Liefde = samen fietsen. En dat kan bijna omdat ze stevig kan zitten. We zijn ons aan het oriënteren op een goed en zeker niet saai zitje.
  Ik zou gaan voor de zwart met witte stippen met een windscherm. (Of dit koop ik er later zelf bij)

  Ik zou die kiezen omdat hij dan hopelijk voor een tweede ook leuk is en niet alleen voor meisjes is. Anders had ik ook die met de rozen gekozen ♡

 4. Oh wauw wat een mooie fietsstoel op je fiets !!!
  Ik zoek eentje voor onze kleinste meid
  Ik was al rond aan het neuzen maar ze zijn vrij prijzig
  Ik zou dolgelukkig zijn met dit voorzitje van Qibbel en vind de blossom roses black stylingset helemaal geweldig!!!
  Maar de blossom roses coral ook!
  Voor mijn lieve meisje die eindelijk kan lachen nu ze medicijnen heeft voor de reflux / maagzuur, zo kan ze heerlijk mee op de fiets als we haar grote zus van alweer bijna 5 op gaan halen op school.
  Dat zou genieten zijn….
  Ik ga het berichtje via twitter delen

 5. Ik zou hetzelfde kiezen als jou, we hebben blijkbaar dezelfde smaak 🙂 Ik vind het zo mooi en stijlvol, daarnaast zijn ze ook nog handig, waterafstotend en de vele andere voordelen die ik in je blogpost lees. Ik zou er in ieder geval heel blij mee zijn 🙂

 6. Wat een leuke blog en wat een leuke winactie! Nu ons te vroeg geboren mannetje eeeeiiiindelijk in een fietszitje kan en mag, was ik net op zoek naar iets moois en ik denk dat ik het gevonden heb 🙂 Deze ziet er wel heel cool uit, ik zou gaan voor iets blauws (misschien wel met bloemen, zodat het voor een eventueel toekomstig zusje ook leuk is) mét windschermpje… om die enorme kuif die boven op z’n bolletje groeit een beetje in bedwang te houden 😉 Uiteraard heb ik gedeeld, gedeeld en gereageerd! Nu ga ik even een paar dagen duimen!

 7. Wat een gave actie! Toevallig zei een vriendinnetje van me vandaag dat ik haar mamafiets mag hebben, zodat ik straks lekker met m’n kleintje (nu 3 maandjes oud) fietstochtjes kan gaan maken, we hadden het er over dat ik dan nog een voorzitje moest aanschaffen. Wat zou het tof zijn als ik deze zou mogen winnen :). Ik zou kiezen voor het witte frame met een grijze zitting, helemaal compleet met het windscherm, speelstang (wat een uitvinding!) Regenhoes en slotje! Fingers crossed!

 8. Wauw!!! Wat een mooie voorzitjes!!
  Wij hebben een dochtertje van 20 maandjes en verwachten eind juli ons tweede dochtertje!
  Meerdere keren per week passen de beide opa’s en oma’s op. En die hebben nog geen voorzitje! Maar als ik win, dan ruil ik die van ons om!! Want dit mooie voorzitje wil ik op mijn eigen fiets hebben. Wij hebben nu een tweedehands!

 9. Superleuk! Ik heb een zwanger vriendinnetje en wil na de geboorte ook graag met haar en de baby op stap blijven gaan. Het zou dus heel leuk zijn als ik het fietszitje aan haar cadeau kan geven! Ik kies voor setje polka dot blue, daar word je vrolijk van!

 10. today is the day
  & we kunnen alleen maar hard duimen
  Ik ga nog altijd graag voor de blossom roses black stylingset of de blossom roses coral !
  Dit Qibbel voorzitje is zo welkom nu mijn kleine meid goed kan zitten, gezellig de oudste uit school halen op de fiets.

 11. Wat een geweldig zitje! Ook mooi, zoveel keus uit stylingsets!
  Waarschijnlijk reageer ik net te laat om zelf nog kans te maken, toch waag ik nog een klein kansje om veilig, gezellig met mijn kleine meid op pad te kunnen.
  Leuke review!

Geef een reactie