Winnaarshouding Nintendo Switch Ring Fit Adventure

Review: Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch

Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch is een avontuurlijke en sportieve fitnessgame voor iedereen die ouder is dan 7 jaar. Ook is het spel erg leuk voor volwassenen! Trek je sportkleren maar aan, pak de ring vast en hop… voetjes van de vloer. Om dit spel te spelen moet je veel joggen en doe je regelmatig fitness minigames (zoals squats, sit-ups…) om verder in het spel te komen. Ben jij er klaar voor om op deze manier de monsters te verslaan?

Wij spelen het spel nu al bijna 3 weken, dus lang genoeg om er een eerlijke review over te schrijven. Ring Fit Adventure is totaal anders dan alle andere Nintendo Switch games en geniaal in elkaar gezet. Chapeau voor de makers. Een beetje vergelijkbaar met het vroegere spel Nintendo Wii Fit (vinden mijn zoontjes) maar nou ook weer net niet. Dit is nóg leuker, uitdagender en het heeft een spannende verhaallijn. Wij mochten dit spel reviewen en eerlijk, op zo’n spel zaten wij echt te wachten!

Sporten met Ring Fit Adventure

Vorige maand is Ring Fit Adventure uitgekomen. Een unieke adventure game die je letterlijk laat zweten. Dus leg die handdoek en een fles water maar voor je neer. Die ga je echt nodig hebben. Geen grapje!

Ringo, zo heet je trainer, legt je alles goed uit. Je begint na het invullen van wat persoonlijke informatie met een warming up en sluit voor het stoppen met het spel af met een cooling down.

De fysieke oefeningen die je uitvoert worden omgezet naar acties in de game. Je vecht tegen monsters door allerlei handelingen uit te voeren en steeds kom je een stapje verder. Je speelt een avontuurlijk spel en tegelijkertijd ben je heel sportief bezig.

Er zijn meer dan 20 verschillende gebieden in de game en tussendoor doe je meer dan 40 verschillende oefeningen, die onderverdeeld zijn in de categorieën armen, buik, benen en yoga. Om een beter beeld bij het spel te hebben kun je de onderstaande trailer bekijken.


Ring-Con en beenband

Met de nieuwe Ring-Con en beenband jog je bijvoorbeeld op de plaats om je personage door grasvlakten te laten rennen of duw de Ring-Con in om in de game krachtige aanvallen te ontketenen. Door de game dagelijks te spelen, train je regelmatig diverse lichaamsdelen. Met minigames en de mogelijkheid om je eigen work-outs samen te stellen is Ring Fit Adventure een sportief plezier voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau, doelstellingen en tijdsschema.

Om de game te spelen moet je de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem vastmaken aan de inbegrepen accessoires: één aan de Ring-Con en één aan de beenband. De beenband wordt vastgemaakt aan het linkerbovenbeen en de Ring-Con wordt met beide handen vastgehouden. De Ring-Con is een flexibel, elektronisch apparaat dat weerstand biedt en een sensor bevat die inspanning kan detecteren. Ring Fit Adventure kan volledig op het vaardigheidsniveau van de speler worden aangepast, dus zelfs als je geen ervaring hebt met fitness, kun je de intensiteit helemaal naar eigen wens instellen. Hierdoor kun je elke dag spelen op een voor jou geschikt niveau.

Ring Fit Adventure Switch game - Nederlandse review

Onze Ervaring met Ring Fit Adventure voor de Switch

Wij zijn erg enthousiast over deze game. Ideaal voor mama’s zoals mij die een druk leven hebben en dus weinig tijd over hebben om buiten de deur te sporten. En bovendien is het natuurlijk ook weer wat anders dan die standaard wandelingen of kleine fietstochtjes die je toch al deed. Het spel kan natuurlijk geen sportschool vervangen maar toch ben je intensief bezig om aan je conditie te werken. En als je al naar de sportschool gaat dan is deze game een leuke aanvulling. En zweten ga je zeker, geloof me maar.

Wat ik erg prettig vind is dat je er tijdens het spelen aan word herinnert om water te blijven drinken, om af en toe een pauze te nemen en om op je voeding te letten. Eet je wel genoeg vezels? Natuurlijk weet je dit soort dingen vaak al wel maar zo’n reminder is nooit verkeerd. Ik wil zulke dingen ook wel eens vergeten voor ik er eer aan heb. Oeps!

Voer je een minigame niet goed of niet lang genoeg uit, dan zie je dit ook op het scherm. Dat is handig want zo weet je meteen of je de oefeningen wel of niet goed doet. Na drie dagen achter elkaar trainen had ik wel een beetje spierpijn de ochtend erna. Gelukkig was dat snel weer verdwenen en kon ik na 2 dagen rust weer verder waar ik gebleven was. Ik speel het spel overigens meestal ’s ochtends als de kinderen net op school zijn. Dan heb ik alle rust en lachen ze mij niet uit als ik squat-oefeningen ofzo aan het doen ben haha. Ik moet nog duidelijk meer aan mijn conditie werken en de kinderen merken dat. 😉

Ook bij de kinderen valt Ring Fit in de smaak. Mijn dochter baalde wel een beetje dat zij het niet mocht proberen. Met bijna 5 jaar is zij echt nog wel te klein. Just Dance 2020 lijkt mij dan voor haar een leuker spel, ook omdat ze gek is op dansen. Mijn zoon van 9 is hier het fanatiekst met Ring Fit Adventure. Bijna elke dag speelt hij het spel en we moeten hem echt even erop wijzen dat hij niet te lang doorgaat…

Ring Fit Adventure met kinderen - Switch - Review
Wij moeten de salontafel een stuk verplaatsen zodat we genoeg ruimte hebben voor Ring Fit Adventure

Pluspunten

 • Sportief bezig
 • Werken aan je conditie
 • Uitdagend
 • Spannend verhaal
 • Healthy tips
 • Extra tools zoals hartslag meten
 • Resultaten vergelijken
 • Nederlands gesproken
 • Stille modus en ‘Jog’ modus
 • Intensiviteit in te stellen

Minpunten

 • Goed opletten dat de beenband goed strak zit
 • Je moet ‘ruimte’ om je heen hebben of creëren

Ultieme cadeautip voor de feestdagen!

Gamen en sporten, een goede combi en dat kan met Ring Fit Adventure! Je kunt er op elk gewenst moment mee beginnen. Heb jij niet toevallig als voornemen om in 2020 meer te bewegen en om aan je conditie te werken? Juist, zet het spel maar snel op het verlanglijstje voor Sint of Kerst. Zweten doe je lekker thuis voor de tv en daarna kun je meteen door naar je eigen douche. Het is een 1 player game maar het hele gezin (vanaf 7 jaar) kan op zijn eigen tempo en intensiviteit spelen. Met de ‘Snel Trainen’ modus kun je snel trainen en je vrienden of familie uitdagen om de beste scores te halen tijdens een paar minigames.

Welke Nintendo Switch spellen staan er op jouw verlanglijstje? Is deze game iets voor jou?

One thought on “Review: Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch

Geef een reactie