review Spoony linzenpasta spel

Review: spelenderwijs groenten eten met Spoony

Afgelopen maand ontving ik een heel leuk pakket van Spoony. Nu hoor ik je denken Spoony… wat is dat dan weer? Spoony is de mascotte van het gelijknamige merk die er voor zorgt dat groente eten kinderspel wordt.

Een struggle waar alle ouders wel een keer mee te maken krijgen; je kind voldoende groente laten eten. In Nederland eet slechts 1% van de kinderen de hoeveelheid groente die goed voor ze is. Ongelooflijk hè?

Over Spoony

De oprichtster Phaedra, zelf moeder van 3 dochters, heeft daarom een aantal producten ontwikkeld zoals soep, pasta en wafeltjes die bomvol groenten zitten, geen onnodige toevoegingen, gewoon pure groenten. Met een leuke vrolijke de mascotte Spoony. Tijdens het eten kun je spelletjes doen om het eten gezelliger en makkelijker te maken, dat klinkt toch als muziek in je oren?

De producten zijn niet zomaar bedacht er is echt goed over nagedacht bij de ontwikkeling van deze producten waren diëtisten en kinderartsen betrokken en een test team van 150 kinderen en 20 testgezinnen. Na zo’n 10 keer proeven leren kinderen vaak pas een groentesmaak waarderen. Spoony helpt om kinderen over die drempel heen te trekken en om van groenten eten iets leuks en positiefs te maken. 

Spoony pakket
Spoony: wat een vrolijkheid!

Het testpanel

In het pakket zaten een aantal soepjes en een zakje linzen pasta dit heb ik getest met een zeer kritisch testteam. Namelijk mijn eigen dochter Jade (5) haar vriendinnetjes Ivy (6) & Elin (6) en het broertje van Elin Vito (2).  In deze blog deel ik mijn ervaring en de recepten die ik heb gebruikt.

Spoony testteam
Het Spoony testteam

Review: Spoony linzenpasta

Als eerste hebben we de linzenpasta geprobeerd. En die viel super in de smaak bij de meiden. Er werd zelfs gevraagd of we vaker deze pasta gingen eten. Tijdens het pasta eten kun je een soort pasta bingo spelen. Kijk welk vormpje je aan je vork hebt geprikt en wie ziet het vormpje als eerste terug op de kaart? De pasta zit in zakjes van 250 gram en is gluten vrij.
Ik verstop graag groente in (pasta) gerechten. Mijn dochter zit in de fase dat ze elke avond zegt “lust ik niet”, maar ondertussen eet ze alles… En ik ben een moeder die van gezelligheid aan tafel houdt. De dag bespreken en vast kijken wat er voor de volgende dag op de agenda staat. En ik vind dat eten geen strijd moet zijn omdat het er dan niet gezelliger op word en deze strijd kent geen winnaars.

Spoony linzenpasta
Superlekkere pasta, het smaakt helemaal niet naar groente.

Recept: Mijn Spoony spelletjes Linzenpasta

1 zakje Spoony Linzenpasta
1 verse worst
400 gram groentemix Broccoli, Wortel, Bloemkool
300 gr gehakte spinazie
1 pot Carbonarasaus
ter garnering geraspte Padano kaas

Bereidingswijze

Braad de verse worst als deze gaar is snijd je deze in stukjes.
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
Snijd of hak de groenten fijn, ik gebruik hier meestal de hakmolen voor van mijn staafmixer.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bewaar een klein beetje kookvocht voor het geval je de saus “te droog” vind.
Verwarm ondertussen de saus in een ruime pan waarin je de pasta, groente en het vlees goed kunt mengen.
Als de saus bijna warm is voeg je de groente en het vlees toe roer dit even goed door zodat alles goed gemengd is.
Voeg als laatste de pasta toe roer dit goed door elkaar zodat de saus goed mengt met de pasta. Schep de pasta in schaaltjes en garneer het met een beetje geraspte kaas. Je kan de saus en pasta natuurlijk ook apart serveren.

Review: Spoony Ratelrode Slurpsoep

Spoony Ratel rode slurpsoep Elin
Goedgekeurd!

Als 2e test hebben Elin & Vito de Spoony Slurpsoep geprobeerd. Wat is dit een super fijn product, soep in een knijpzakje. Even een minuutje in de magnetron of in warm water leggen om op te warmen. Echt ideaal voor als je niet super veel tijd hebt om te koken maar de kinderen toch iets lekkers en voedzaam wil geven. Of als je ze tussen de middag een lekker tomaten soepje wil laten eten zonder geknoei. Een zakje Slurpsoep bevat 160 gram groente en het is gluten en lactose vrij. Ook erg fijn dat de verpakking 100% BPA vrij en recyclebaar is.

Review: Ratelrode Spelletjes soep, maar dan anders

Als 3e test hebben we de Ratelrode spelletjes soep getest. De soep heeft een lekkere volle frisse smaak. Deze soep is in 5 smaken (met grappige namen) verkrijgbaar en zit in een pot van 500 gram.

  • Ratel rood – Tomaten Paprika soep
  • Orakel Oranje – Wortel soep
  • Gniffe groen – Venkel Doperwt soep
  • Griezel groen – Broccoli Courgette soep
  • Ritsel rood – Tomaten Wortel soep

De verpakking van de soep is een leuk bordspel met leuke vragen. Een erg leuke afleiding tijdens het avond eten. De dames hadden de pasta ook zo op en er werd wederom heerlijk gesmuld van een maaltijd met lekker veel groente. Ik de soep gebruikt als pastasaus.

1 pot Spoony spelletjes soep
150 gram fijne soepgroente
1 kleine grove verse worst
200 gr pasta
ter garnering geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de verse worst open en rul het vlees tot dit lekker gaar is maar niet droog.
Kook ondertussen de pasta gaar zoals je gewend bent.
Als de worst gaar is voeg je de soep en de soepgroente toe. Ik heb de soepgroente deze keer eerst even fijn gehakt met de hakmolen van de staafmixer. En de soepgroente iets later toegevoegd.
Als de pasta klaar is voeg je deze toe aan de saus schep het goed door elkaar en garneer het met geraspte kaas.

Conclusie over Spoony

Mijn mening over Spoony, ik ben fan. Een merk met heerlijke pure producten en heerlijke smaken. Zoals je ziet hebben wij van de producten genoten en met Spoony is het gezellig aan tafel. Ook de gedachte achter het merk maakt dat ik er enthousiast over ben. Deze manier van kindermarketing vind ik super.

Zelf proeven met je kinderen? Alle producten zijn te bestellen op www.spoony.nl, bij diverse online speciaalzaken (o.a. www.biologischetoko.nl) en dit jaar wordt gestart met een landelijke retailketen. Daarnaast wordt Spoony volop gebruikt bij buitenschoolse opvang locaties.

Geef een reactie