Thule-Yepp-Achterzitje

Review Thule Yepp Nexxt Maxi fietszitje

Vandaag heb ik eindelijk het nieuwe fietsstoeltje van Thule Yepp op mijn fiets gemonteerd. Het was even een werk om de juiste stoel voor mijn elektrische fiets te vinden. Maar het is gelukt 🙂

Begin maart ben ik opzoek gegaan naar een nieuw fietsstoeltje voor mijn dochter Jade (3). Ze is inmiddels uit het Yepp Mini fietsstoeltje (voorzitje) gegroeid. Stiekem vind ik het nog wel een dingetje hoor. Mijn meisje gaat naar de achterkant van de fiets, weer een nieuwe mijlpaal. Ik vond het zo heerlijk om haar voorop te hebben. Lekker kletsen en samen naar leuke dingen kijken onderweg. Fietsen met Jade is voor mij echt quality time, lekker genieten van de natuur met mijn kleine meisje. Lekker liedjes zingen onderweg en om ons heen kijken. Maar kleine meisjes worden groter dus tijd voor de volgende fase, een zitje op de achterkant. In mijn hoofd wist ik het al. Ik wil de vervolgstoel van de Yepp – Yepp Maxi.

Fietszitje uitzoeken voor achterop een E-bike

Dus hup met manlief en dochter naar de fietsenwinkel. Nou dat viel even vies tegen. Ik heb een E-bike – Batavus Milano E-go, nou is dat i.c.m met mijn lengte wel een probleem… Er moest een extra verlenger/verhoger op mijn bagagedrager omdat de Yepp Maxi niet rechtstreeks op de bagagedrager gemonteerd kan worden i.v.m. de batterij van mijn fiets. Daardoor komt het zwaartepunt ook hoger te liggen, wat zeker niet handig is als je maar 1.62 m bent. Nou dan maar opzoek naar een ander zitje. Een beetje teleurgesteld gaan we weer richting huis.

Een paar dagen later ben ik toch maar eens online gaan kijken naar een geschikt zitje. Vrij snel kwam ik bij de Thule Yepp Nexxt Maxi uit. Toch een Yepp stoeltje! Helemaal blij dat ik een geschikt zitje had gevonden en manlief vond het prima. Ik heb meteen rond getelefoneerd bij fietsenzaken met de vraag of ze het stoeltje in de showroom hebben staan. Dit soort dingen wil ik graag eerst zien voelen en passen. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn hoor ik je denken…. Wel dus…. Ik heb meer dan 10 fietsenwinkels gebeld. Ik kreeg bijna overal te horen “we kunnen het stoeltje wel voor u bestellen”. Nou nee, ik wil het eerst zien en passen met mijn dochter of ik het wat vindt.

Gelukkig had Bike Totaal Leenders in Hengelo het zitje in de showroom. We zijn direct in de auto gesprongen om het zitje te bekijken. Bij binnenkomst werden we goed geholpen, ik had natuurlijk al mijn voorkeur aangegeven. Maar achteraf was er dus ook weinig keuze voor mij.

De Thule Yepp Nexxt Maxi is eigenlijk 1 van de weinige fietszitjes die je makkelijk en eenvoudig rechtstreeks op de bagagedrager van een e-bike met een Bosch middenmotor kunt monteren. We bestellen het zitje en na een week kunnen we het stoeltje ophalen.

Over het Thule Yepp Nexxt Maxi fietszitje

Dit mooie en veilige fietszitje van Thule weegt slechts 2,5 kilo en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren; Aquamarine, Momentum, Snow White, Vibrant Orange en Obsidian. Het stoeltje heeft een 5-punts veiligheidsgordel en is ontworpen voor kinderen vanaf 9 tot maximaal 22 kilo. Wel is het verstandig om bij kinderen die jonger dan 1 jaar zijn advies te vragen bij de kinderarts volgens Thule. Het kindje moet namelijk vanzelf en stevig kunnen zitten.

Het Thule Yepp Nexxt Maxi fietszitje is te koop bij fietsenzaken en online te bestellen. De geadviseerde verkoopprijs is € 139,95 en je kunt er voor € 16,95 een regenhoes bij krijgen.

Onze ervaring met het Thule Yepp Nexxt Maxi achterzitje

Het is een lichtgewicht stoeltje, de doos weegt echt bijna niets. Het monteren van het stoeltje gaat gereedschapsloos. Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij. Je hebt het stoeltje echt binnen 5 minuten gemonteerd. Je draait het stoeltje vast op je bagagedrager en zet het vervolgens vast met het extra riempje. Echt zo simpel is het. Een kind kan de was doen 😉

thuleyeppbevestiging

Pluspunten

 • Lichtgewicht (stoeltje weegt 2,5 kg)
 • Duidelijke gebruiksaanwijzing
 • Makkelijk te monteren, gereedschapsloos
 • Sluiting is niet open te krijgen door peuter/kleuter, zie video
 • Verstelbare voetsteunen en voetriemen
 • Ingebouwde reflector voor meer zichtbaarheid
 • Makkelijk te schoon te maken en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het fietszitje
 • Geschikt voor kinderen tot 22 kilo

Minpunten

 • Schouderbandjes zakken af, dit hebben wij opgelost met een Ikea klem.

thuleyeppjade

Welk fietszitje hebben jullie voor achterop? En fietsen jullie ook zo graag?

Review Date
Reviewed Item
Thule Yepp Nexxt Maxi
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 Comment

 • Reply Krystle/Batboy april 12, 2018 at 7:09 am

  Heb wel een fietszitje maar fiets bijna nooit. Deze ziet er mooi uit, jammer van de schouderbandjes, maar dat heb je slim opgelost!

 • Leave a Reply