Review & Winactie | Houten blokken van Eerlijk Speelgoed (gesloten)

blokken5

Houten blokken zijn geweldig! Je kunt er zo veelzijdig mee spelen. Van de webshop Eerlijk Speelgoed hebben we een emmer met blokken gekregen om uit te proberen. En jij kunt ook zo’n leuke emmer winnen!

Kwaliteit

Houten speelgoed is leuk en duurzaam. Maar let op, er zit degelijk verschil in kwaliteit. Het goedkopere houten speelgoed gaat vaak alsnog stuk. Er word bij deze artikelen vaak goedkoop hout voor gebruikt en daardoor is een houten puzzeltje of iets dergelijks snel breekbaar. Zeker als je een dreumes in huis hebt als de mijne die alles in de mond stopt en overal mee slaat of gooit. Eerlijk Speelgoed gaat altijd op zoek naar speelgoed van massief hout.

Eerlijk Speelgoed

Dit is de webshop met het leukste houten speelgoed. Of je een poppenkast, een spelletje, een puzzel of een keukentje zoekt het assortiment is reuzegroot en overzichtelijk. Eerlijk Speelgoed is in 2014 opgezet met het doel kinderen veilig te laten spelen en ontwikkelen, zonder gevaarlijke verfstoffen of breekbare materialen. Alle producten worden getest en goedgekeurd voordat ze verkocht worden. Vanaf 40,- zijn de verzendkosten gratis en je kunt veilig betalen met Ideal, PayPal en MisterCash. Het speelgoed word zorgvuldig verpakt en verzonden.

blokken4

Houten blokken

Eerlijk Speelgoed stuurde ons een emmer blokken van het Duitse merk Heros. Deze blokken zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De blokken worden geleverd in een stevige kartonnen emmer met deksel. De inhoud bestaat uit 50 blokjes met verschillende vormen zoals vierkanten, rechthoeken en cilinders. De blokjes zijn mooi glad geslepen en hebben geen scherpe randen. Daardoor is het niet erg als je kindje de blokken in zijn mondje stopt. Ook zijn ze zo in het formaat gemaakt dat ze niet ingeslikt kunnen worden.

blokken1

Speelvariatie voor dreumes en kleuter

Sommige kindjes van 1 jaar en ouder kunnen er vast torentjes mee bouwen. Ik heb geprobeerd om dit samen met mijn dochter te doen maar dit lukt haar nog niet. Dit kan ze er wel mee:

 • De blokjes in en uit de emmer pakken stuk voor stuk.
 • In beide handjes een blokje vasthouden en tegen elkaar tikken.
 • De vormen zien en voelen (en proeven haha).
 • De blokjes door de kamer gooien 😉
 • Daarna verzamelen en opruimen.
 • De deksel van de emmer erop en eraf halen.

blokken6

Aangezien ze het erg leuk vind om de blokken uit de emmer te halen en  ze weer op te ruimen, maak ik er misschien zelf nog een paar gaten in de deksel. Een beetje het idee van een vormenstoof. Ze vind het erg leuk om er op deze manier mee te spelen en bouwwerken maken dat komt later wel!

blokken3

Bouwen

Mijn zoon van 5 was ook nieuwsgierig. Zelf hadden we nog nooit houten blokken gekocht of gekregen voor onze kinderen. Het is weer eens iets anders als Duplo of Lego natuurlijk wat vol van kleur is. Hij wilde niet samen met zijn zusje met de blokken spelen aangezien zijn zusje vaak alles kapot maakt waar hij mee bezig is. Aan de grote tafel kon hij zich uitleven en bouwde een kasteel. Tot nu toe word er elke dag even met de blokken gespeeld.

blokken2

Winactie

Ook ik heb even met de blokken gespeeld en er het woordje WIN mee gevormd. Creatief of niet? Willen jullie ook zo’n leuke Heros emmer met 50 blokken winnen? Laat dan hieronder of op Facebook een reactie achter dat je meedoet en voor wie.

Like de Facebookpagina van Eerlijk Speelgoed

Like de Facebookpagina van Volgmama

Dit bericht openbaar delen op Facebook is niet verplicht maar wel leuk! De winactie loopt tot en met 19 februari daarna maak ik de winnaar hier en op Facebook bekend. Veel succes!

Dien van harte gefeliciteerd met je prijs! Graag ontvang ik binnen 7 dagen een email met je adresgegevens naar [email protected] zodat deze prijs jouw kant op kan komen.

*Dit artikel is een samenwerking met Eerlijk Speelgoed.

33 thoughts on “Review & Winactie | Houten blokken van Eerlijk Speelgoed (gesloten)

 1. Houten blokken blijven idd leuk
  Maar is ook goed voor het inzicht ontwikkelen
  Kijken hoe hoog kan ik bouwen voor het omvalt
  Als ik scheef erop zet is dat niet zo ver als goed netjes op elkaar.
  Bij onze dochter op school bij de kleuters zijn er nog steeds houten blokken
  Maar dan met verschillende diktes en grote ook dunne planken.

  Onze 2 oudste zouden er ook nog mee spelen maar dan natuurlijk onder de wij helpen ons broertje iets moois bouwen 😉

 2. Houten blokken! Echt geweldig want je kunt er zoveel meer mee dan alleen stapelen of bouwen, lekker in de kiepwagen als vracht vervoeren, een hoge berg maken voor de lego poppen….noem maar op. Ik zou graag meedoen voor onze zoon van 3

 3. Wat leuk zeg! Ben al te vinden voor houten blokken, en deze lijken me echt te gek! Niet alles moet plastic zijn, toch? En ze leren er gelijk bij! De motorische ontwikkeling en ook het zintuiglijke! Fingers crossed voor onze kleine kameraad!

 4. Ik doe graag mee met deze winactie.
  Blokken blijven toch altijd populair. Ze zijn simpel en je kunt er alles van bouwen.
  Ik heb vijf kleinkinderen die regelmatig bij mij zijn en die kunnen er prachtig mee spelen.
  Ik waag een kansje voor hen.

 5. Houten blokken heb ik voor mijn dochtertje ook nog niet. Lijkt mij veel beter dan plastic speelgoed á la Duplo. Ik zou de houten blokken met natuurlijke kleuren proberen te kleuren. B.v. rode bieten, spinazie, wortel. 🙂

 6. Ik doe ook graag mee, voor onze peuter van net 2. Tijdens een bezoekje speelde hij heerlijk met blokjes. En ik had ze juist weggeven omdat de oudste twee er niets mee deden… Oeps! Nu hoef je natuurlijk niet alles in huis te hebben wat kindertjes leuk vinden maar stiekem vind ik blokjes ook heel leuk: patronen maken, bouwwerken… En het werd al eerder genoemd maar houten speelgoed is en blijft prachtig. Hopelijk heeft onze peuter dan toch iets van mijn “speelinteresse genen” 😉

 7. Jaaaa!! Super leuk voor onze zoon Jax! Mama en papa zijn voor verantwoord en leerzame speelgoed ? We love houten speelgoed en willen ons prinsje dat graag meegeven.. daarom lijkt het ons geweldig om te winnen!

 8. Mijn kleinkinderen spelen graag met simpele blokken.Ze bouwen er hele bouwwerken van.Nou zou het leuk zijn als oma en opa ook zulke blokken hadden, dan spelen ze bij ons ook leuk met deze houten bouwstenen. Ik ga voor hen duimen.

Geef een reactie