zoo-bizar-review

Dagje uit naar Zoo Bizar; exotische kleine dierentuin in Drenthe

Van alle dierentuinen in Nederland die wij tot nu toe met onze kinderen hebben bezocht, is Zoo Bizar de kleinste en de gekste! Hier kom je namelijk geen aapjes of olifanten tegen maar exotische kleine dieren zoals spinnen, stinkdieren, slangen, baardagamen en loslopende zwijnen. Zoo Bizar ligt midden in het museumdorpje Orvelte en ligt dicht bij Landal park Orveltermarke in Drenthe. 

Zoo Bizar Orvelte

Wat is Zoo Bizar? Het is een exotische mini-zoo, opgezet in een schuur van een oude Saksische boerderij in het museumdorp Orvelte. Orvelte ligt in Drenthe vlakbij Westerbork en Beilen. Ook twee toeristische trekpleisters en erg leuk om te bezoeken. 😉

Museumdorp Drenthe

In het museumdorp Orvelte kom je verder nog schaapskooien, speltuintjes, een paardentram (hier bestaat het nog!), een vuurplaats, authentieke winkeltjes en eetgelegenheden tegen. Ook is er een heel leuk wandelpad; Het houten pad van Theodoor. Hier komen we zeker nog eens voor terug. Als je met kinderen bent vergeet dan het nostalgische snoepwinkeltje niet te bezoeken. 😉

Kleinste dierentuin van Nederland

Zoo Bizar is de kleinste dierentuin van Nederland, en misschien wel van heel Europa denk ik. De prijs ligt dan ook niet zo hoog voor deze bijzondere dierentuin. Per persoon vanaf 4 jaar betaal je aan de kassa €4,95. Wij hebben ons een uurtje in de zoo vermaakt en dit was genoeg. Een hele beleving. We vertellen er snel meer over onder deze foto.

zoo-bizar-dierentuin-drenthe
De ruimtes zijn heel creatief gedecoreerd

Onze eigen ervaring bij Zoo Bizar

De weg naar de dierentuin was vanaf de parkeerplaats (2) makkelijk te vinden. Mocht je het niet zo snel kunnen vinden dan staat er in elke straat en bij bijna elk kruispunt wel een infobord met plattegrond. Je komt bij Zoo Bizar door een winkeltje naar binnen voordat je in de zoo bent. Bij de kassa werden we vrolijk ontvangen door een medewerker die kort even uitlegde hoe het allemaal werkte omdat we hier voor de eerste keer kwamen.

Na de kassa kom je in de koffiehoek. Eten en drinken kun je hier zelf pakken en afrekenen bij de kassa. Zelf ranja tappen vonden de kinderen overigens erg leuk. En je hebt gelijk een klein souvenirtje want de ranjabeker mocht mee naar huis!

Nadat we onze jassen hebben opgehangen aan de leuke varkenskoppen (kapstokken) gingen we door de poortjes naar binnen. Mijn zoontjes vonden het in de zoo een beetje stinken naar dierenpoep (gelukkig rook ik niks want ik was verkouden…). Mijn zoontjes vonden het spannend want we zagen meteen eekhoorntjes eten en rondrennen door buizen van gaas.


zoo-bizar-drenthe
zoo-bizar-drenthe-dierentuin
Er lopen binnen gewoon twee zwijnen los! Best gek eigenlijk maar ze zijn wel lief haha.

Vlak daarna zagen we dus twee zwijnen over de paden wandelen. Dat was gek! Wat doen die nou binnen? Gelukkig doen ze geen mens kwaad en je kan ze gewoon aaien. Ze hebben ook namen maar die zijn we vergeten. Normaal gesproken lopen de zwijnen niet altijd binnen maar als het koud is buiten mogen ze af en toe even naar binnen om op te warmen. Hier even een paar beelden uit de zoo.

Naakte ratten…
zoo-bizar-orvelte-drenthe
Maar ook giga spinnen… brrr..
orvelte-museumdorp-zoo-bizar
Kijk wat er op zolder van de Saksische schuur… 😉

Het is wat onwennig en anders deze dierentuin maar de kinderen begonnen het al snel leuk te vinden toen ze de gekke dieren zagen. We klimmen even de trap op om te kijken wat we op zolder kunnen zien. Hier hebben ze een soort poppen in hooi neergezet die gaan bewegen als je op de groene knoppen drukt.

Eigenlijk heb je alle dieren in Zoo Bizar binnen een half uurtje wel gezien. Midden in de zoo is een gedeelte waar een medewerker dingen vertelt over de dieren die in Zoo Bizar leven. Ook haalt hij er tussendoor een diertje uit die je mag vasthouden of aaien. Dat maakt het interessant en zorgt ervoor dat je langer binnen blijft.

zoo-bizar-drenthe-orvelte-review
Heb jij wel eens een stinkdier geaaid?
zoo-bizar-review
zoo-bizar-drenthe-review-landal-orveltermarke-orvelte-museumdorp
We mogen een Egelentrek vasthouden. Zo cute!

We zijn veel te weten gekomen over deze bijzondere diertjes en daarom is het niet alleen een bijzonder maar ook een educatief uitje. Mocht je van ver komen dan zou ik het uitje zeker combineren met een wandeling door het museumdorp en het wandelpad van Theodoor of een ander uitstapje in Drenthe.

Bekijk hier de leukste uitjes in Drenthe met kinderen.

zoo-bizar-orvelte-drenthe
Zelf je eigen ranja tappen is leuk in zo’n mooie beker!

Zoo Bizar met korting

Dit uitje is niet gesponsord en ontdekte ik via de kortingswebsite deleukstedeal.nl, een site waar je leuke deals kunt vinden voor dagjes uit en dergelijke in de provincies Friesland, Drenthe en Groningen. Ze hadden dit keer een actie waarbij je per kaartje 4 euro betaalde voor de entree van Zoo Bizar inclusief een drankje. Dat leek ons dus best een leuke deal voor een uitstapje.

Praktische informatie

Dierentuin Zoo Bizar bevind zich in een autovrij dorp. Er zijn twee parkeerplaatsen waar je kunt parkeren. Parkeerplaats nummer 2 (staat op de bordjes aangegeven als je Orvelte nadert) is het dichtste bij. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 400 meter lopen.

De entreeprijzen voor kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Iedereen die 4 jaar en ouder is betaald aan de kassa €4,95 per persoon. (prijzen 02/2019) Kijk voor meer info op de website van Zoo Bizar.

Bezoekadres Zoo Bizar: Dorpsstraat 2, 9441 PD Orvelte in Drenthe

Zijn jullie al eens bij Zoo Bizar geweest? Wat was jouw ervaring?

Geef een reactie