Zo organiseer je een ridderfeest

Mijn zoontje is volgende maand jarig en ik begin meestal minimaal een maand van te voren een plan op te zetten voor een thema kinderfeestje. Het thema bedenken we vaak samen. Dit keer wordt het thema ‘Ridders en prinsessen’. Met dit plan vol tips is het heel makkelijk om zelf een ridderfeestje te organiseren.

Begin op tijd. Last minute een kinderfeestje organiseren geeft mij veel stress. Daarom begin ik er al vroeg mee. Soms heb ik al eerder een thema bedacht, doordat ik al wat spullen heb voor het feest. Meestal verzinnen we het ongeveer een maand van te voren.

Brainstormen

ridderfeest organiseren
Het eerste wat ik doe is een leeg vel papier pakken. Ik schrijf hierbij in het midden ‘ridderfeest’ en ga nadenken waar ik aan denk bij ridders of een ridderfeest. Zie de foto hierboven. Door zo’n spin te maken krijg ik meestal meteen al leuke ideeën voor het feest.

Wensen van het kind en de ouders

Daarna is het handig om even op te schrijven wat de wensen van het kind en de ouders zijn. Kom samen tot een besluit. Denk hierbij aan thuis of op locatie vieren. Misschien wel bij een burcht of een echt kasteel? Hoeveel kinderen mag het kind uitnodigen? Heb je een budget?

Pinterest

Als je een thema kinderfeest wilt organiseren met bijvoorbeeld ridders is het echt een ontzettend goed idee om op Pinterest rond te kijken naar leuke ideeën voor het feestje. Ik heb op de Pinterest-pagina van Volgmama al een bord gemaakt met het thema Ridderfeest, dus neem vooral even een kijkje naar de leuke tips voor de versiering of leuke spelletjes voor het kinderfeestje.

Tips voor de aankleding van het ridderfeest

Je kunt natuurlijk kant en klaar versierpakketten kopen op internet maar mocht je er tijd voor hebben dan is het hartstikke leuk om zelf versiering met je kindje te maken. Maak bijvoorbeeld zelf een kasteelpoort met kettingen en dozen of riddervlaggen en zwaarden. Ik zag op Pinterest ook een heel leuk voorbeeld om kunststof wijnglazen met een gouden verfspray te spuiten.

Tips voor de uitnodiging

Bij een ridderfeest hoort ook een leuke uitnodiging. Bijvoorbeeld een lang stuk papier tussen twee stokjes die je uit kunt rollen of knutsel op gekleurd papier een kasteel als kaartje. Mocht je dit te moeilijk vinden kun je ook kleurplaten uitprinten met achterop de uitnodiging of kant en klare uitnodigingskaarten kopen.

Tips voor activiteiten

Bij ridders denk je meteen aan helmen, schilden en zwaarden. Het is daarom erg leuk om een verkleedpartij te houden. Huur een verkleedkist of maak zelf capes, zwaarden en helmen. Meisjes kunnen natuurlijk ook als prinses. Voor de thuisblijvers is het ook leuk om plastic wijnglazen te versieren met strass diamanten. Deze koop je onder andere bij de Zeeman of Action. Of wat dacht je van een stokpaarden race voor de ridders?

Lees ook: tips voor een piratenfeest!

Als je in de buurt woont van een kasteel of burcht-museum, zou je kunnen vragen of zij ook kinderfeestjes toelaten. Vaak hebben zij een compleet programma en heb je hier dus zelf weinig omkijk naar.

Mijn zoon van bijna 7 heeft er heel veel zin in. De voorpret begint natuurlijk al bij het organiseren. Welk thema vinden jullie kinderen het leukst voor een kinderfeestje?

Bewaren

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

2 thoughts on “Zo organiseer je een ridderfeest

  1. Wow, wat uitgebreid! Dat klinkt heel goed. Eerlijk gezegd ben ik nog in de fase van: “Als je vijf wordt mag je vijf kindjes uitnodigen” (stap 1). Vervolgens keek ik of het thuis een succes zou zijn en zijn we toch uitgeweken naar een gezellig pannenkoek-restaurant waar je zowel binnen als buiten kon spelen. Een themafeest lijkt mij hartstikke leuk, dus wellicht is het een idee voor haar 6e verjaardag 🙂

Geef een reactie