dames-ringen

Ringen: het perfecte cadeau van en voor moeders

Ringen zijn populaire sieraden omdat ze op verschillende manieren kunnen worden gedragen en van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. Ringen kunnen worden gebruikt om belangrijke mijlpalen te vieren, zoals de eerste moederdag van een moeder of de geboorte van een kind. Daarnaast wordt het geven van een sieraad vaak gezien als blijk van waardering voor alles wat moeders voor hun gezin doen. Als je nog op zoek bent naar het perfecte cadeau voor de feestdagen of een verjaardag, zijn ringen dus een uitstekende optie!

Baargoud en mijlpalen

Ringen worden vaak gegeven als een vorm van baargoud of om belangrijke mijlpalen in het leven te herdenken. Ze kunnen worden gedragen als een symbool van herinnering en waardering voor alles wat de ontvanger heeft gedaan. Dat is niet erg vreemd als je hier wat langer bij stil staat. Ringen draag je namelijk aan je vingers die altijd zichtbaar zijn. Zo wordt je door ringen constant herinnert aan wat je voor de ander betekent. Daarbij komt overigens ook dat een ring een symbolische betekenis heeft waar de oude Romeinen vroeger al van op de hoogte waren.

Dicht bij je hart

Al ver voordat onze jaartelling begon droeg men namelijk al ringen bij het huwelijk. Een ring is eigenlijk niets minder dan een cirkel zonder begin of eind, en staat zo symbool voor de eeuwigheid, maar ook voor een eeuwige verbintenis. Daarbij droegen de Romeinen deze ringen aan hun linker ringvinger. Dat komt omdat men vroeger dacht dat de aders die door deze vingers liepen, in een rechtstreekse verbinding stonden met je hart. Geef je ringen, dan geef je dus niet zomaar een sieraad!

Ringen met een geboortesteen

Een ander populair type ring dat vaak wordt gegeven als een geschenk aan moeders zijn ringen met een geboortesteen. Deze ringen hebben meestal een of meer edelstenen die overeenkomen met de maand waarin een persoon is geboren. Zo kun je je moeder een ring geven met haar geboortesteen, of een kersverse moeders verrassen met de geboortesteen van hun pasgeboren kindje. Daarnaast geloven sommigen dat geboortestenen helende krachten hebben. Ringen met een geboortesteen worden daarom vaak gezien als symbolen van geluk en bescherming.

Welke geboortestenen zijn er?

Mocht je nu een moeder kennen die wel wat geluk kan gebruiken, of simpelweg op zoek bent naar een origineel en doordacht cadeau, zijn ringen met een geboortesteen tegenwoordig een erg populaire keuze. Hieronder hebben we daarom de geboortestenen en hun betekenis voor je op een rijtje gezet:

 • Januari – Granaat: Symboliseert vertrouwen, toewijding en oneindige liefde
 • Februari – Amethist: Vertegenwoordigt oprechtheid en nederigheid
 • Maart – Aquamarijn: Symboliseert moed en kracht
 • April – Diamant of witte topaas: Vertegenwoordigt zuiverheid en onschuld
 • Mei – Smaragd: Vertegenwoordigt hoop en een nieuw begin
 • Juni – Alexandriet: Symboliseert elegantie en gratie
 • Juli – Robijn: Symboliseert passie en liefde
 • Augustus – Peridot: symboliseert succes
 • September – Saffier: Symboliseert waarheid en oprechtheid
 • Oktober – Opaal: Symboliseert hoop en verandering
 • November – Topaas: Vertegenwoordigt vreugde en geluk
 • December – Turkoois: Vertegenwoordigt geluk

Ringen voor de eeuwigheid

Ten slotte is een ander type ring dat vaak aan moeders wordt gegeven. Zowel in het Engels als in het Nederlands staan ze bekend als eternity ringen of, vrij vertaald, eeuwigheidsringen. Eternity ringen zijn zo genoemd omdat ze bedoeld zijn om eeuwige liefde en toewijding tussen de drager en haar echtgenoot of partner te symboliseren. Dit zie je ook terug in het ontwerp van deze ringen. Ze zijn namelijk rondom helemaal belegd met diamanten in een cirkel dat geen begin of einde heeft. Dit type ringen wordt vaak gegeven bij een huwelijksjubileum.

Zeg het met ringen

Kortom, ringen worden vaak gezien als symbolen van liefde en verbintenis, en kunnen worden gegeven om belangrijke mijlpalen in iemands leven te markeren. Daarnaast zijn ringen met een geboortesteen of eternity ringen populaire geschenken voor moeders. Als je op zoek bent naar een geschenk dat vanuit je hart komt, zijn deze of andere ringen een perfecte keuze.

Geef een reactie