Samen zwanger zijn is leuk!

Samen zwanger zijn tegelijk met een zus, vriendin of collega is leuk! Tenminste als je een goede band met elkaar hebt. Ik ben zelf twee keer tegelijkertijd met mijn schoonzus zwanger geweest. Dat was heel bijzonder! Hieronder lees je waarom ik dat zo bijzonder vond.

samenzwanger

De kindjes zullen samen opgroeien

Bij mijn tweede zwangerschap zaten er tussen onze zwangerschappen 7 weken verschil tot de uitgerekende datum en zijn de kinderen precies een maand na elkaar geboren. Ik woon helaas niet in de buurt van mijn schoonzus maar we zien elkaar regelmatig. De kinderen spelen veel met elkaar. Ook is het leuk om te zien dat ze zich ongeveer tegelijk ontwikkelen. Zij kreeg na 41 weken een meisje en ik kreeg met 38 weken een tweede zoon.

Bij onze laatste zwangerschap zat er 3 maanden verschil tussen de uitgerekende datums. Ik Beviel met 38 weken van een dochter en mijn schoonzus beviel 3 weken later te vroeg na 30 weken zwangerschap van een zoon. Ondanks dat hij te vroeg is geboren en de eerste weken van zijn leven in het ziekenhuis heeft doorgebracht is hij nu al ietsje groter dan mijn dochter. Ze zijn bijna even groot. Echt leuk dat deze ook weer samen zullen opgroeien.

Ervaringen delen tijdens de zwangerschap

Heb jij hier ook last van? Ik krijg striemen, en jij? Ik heb vandaag de baby voor het eerst gevoelt. En de 20 weken echo was goed. We appten er heel wat op los en hielden elkaar op de hoogte. En stuurden elkaar af en toe een buik of echofoto of een foto van de babyaankopen. Het was leuk om deze ervaringen te delen met een mede zwangere.

Elkaar steunen tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Helaas verliepen niet alle zwangerschappen normaal. En steunden we elkaar op momenten dat het even wat minder ging zoals bij ziekenhuisopnames. We gingen bij elkaar op bezoek waar mogelijk of appten. Haar zoon is geboren na 30 weken zwangerschap. Helaas kon ik met een pasgeboren kindje niet een autorit maken van 3 uur heen en 3 uur terug naar Veldhoven waar haar zoon was geboren maar via de app en het telefoneren probeerden we haar toch een hart onder de riem te steken. Gelukkig mocht haar kindje na een week of 2/3 per ambulance naar Almelo, iets dichterbij naar huis waar we wel op bezoek konden komen.

Ik heb bij mijn tweede zwangerschap een beginnende zwangerschapsvergiftiging gehad en heb tweemaal in het ziekenhuis gelegen vanwege de klachten. En bij mijn laatste heb ik 6 weken lang bloedverlies gehad van 10 tot 16 weken. Ook heb ik door een heftige (voor mij levensbedreigend) allergie een week in het ziekenhuis doorgebracht waar ik 4 a 5 infusen kreeg toegebracht en spuiten. Daarna heb ik nog 6 weken lang prednison moeten slikken. Dit was een heftige ervaring. Gelukkig is alles goed gekomen.

Fijn dat je dan toch een steun extra hebt en er voor elkaar bent ook in deze heftige periodes.

 

samenzwanger1

Samen zwangerschapsfoto’s en babyfoto’s maken

Je kunt samen een fotoshoot doen of iemand anders even vragen een paar foto’s van jullie te maken met de bolle buiken. In dit geval hadden mijn man en mijn schoonmoeder van onze buiken en ons samen enkele mooie foto’s genomen. Die zijn leuk om te bewaren in een fotoalbum. Ik kijk er met een mooie herinnering op terug.

En die lieve foto’s met de twee baby’tjes naast elkaar. Smelt! Dit is toch zo lief?

 

Ben jij wel eens samen zwanger geweest met een zus, vriendin of collega?

 

10 thoughts on “Samen zwanger zijn is leuk!

 1. Niet met zussen of vriendinnen maar wel met 4 nichten tegelijk. Tussen het oudste en het jongste kind zit maar 3 maanden. Er werden dus 5 baby’s in 3 maanden tijd geboren. Vond vooral de oma van ons leuk. Die kreeg er ineens een heel stel achterkleinkinderen bij. En de moeders van ons vonden het ook leuk want het was voor ons allemaal ons 1ste kind en dus voor de oma’s allemaal hun 1ste kleinkind.

 2. Mijn schoonzusje moest nog een aantal weken toen wij wisten dat er nog een bij kwam.
  Zij kregen een zoon in mei. Was ruim na 40 weken wel mini. Nu niet meer.
  Onze dochter kwam 6 maanden en 2 dagen erna.
  Zij was ook na 40 weken.
  Haar neefje zit een groep hoger op school. Wij hebben bewust gekozen voor langer in groep 1

  Bij haar 2de zwangerschap iets minder verschil.
  Zij werd met precies 40 weken geboren.
  Onze zoon werd 2 maanden en 1 dag later gehaald. Wel hebben ze verschillende geboortejaren 🙂 (2011 en 2012)

  Maar verder niks samen gedeeld of samen gedaan.
  Bij de jongste soms, meer per toeval, samen borstvoeding gegeven als we bij mijn ouders waren en zij ook

 3. Ja, ik samen met een vriendin. Was fijn om alles te kunnen delen en eventuele zorgen te bespreken. Of samen te klagen als we ons allebei niet lekker voelden en nauwelijks nog vooruit kwamen 🙂

  Wat mooi dat jullie kinderen zo dicht bij elkaar geboren werden. Gelukkig gaat alles inmiddels goed met je neefje. Lijkt me best lastig, zo’n periode in het ziekenhuis en dat je er dan ook niet echt naartoe kunt gaan vanwege de afstand!

Geef een reactie